Gavin Rossdale, Gwen Stefani férje és két gyerekének apja pályája kezdetén öt évig egy másik férfival, egy Marilyn néven működő meleg énekessel élt együtt. A viszonyról annak idején már Boy George is írt életrajzi könyvében, de akkor még mindkét fél tagadta. Most se Rossdale állt elő a sztorival.

Bár Gwen Stefani és férje, Gavin Rossdale egy rövidebb szakítástól eltekintve 13 éve vannak együtt, egy Marilyn művésznéven megnyilvánuló angol transzvesztita előadó azt állítja, a nyolcvanas évek elején öt évig volt viszonya a szintén angol születésű Rossdale-lel.

A 46 éves Marilyn – civilben Peter Robinson – most, közel 30 évvel később az In Touch magazinnak érezte szükségét elmesélni a sztorit, a késztetést pedig azzal indokolja, hogy annak idején is csak Rossdale kérésére tagadta le a viszonyt. Most azonban közlésvágya támadt: „Ő volt életem szerelme”- állítja Rossdale-ről. „Öt évet voltunk együtt, de negyvennek tűnik”.

A sztorinak már van előzménye: Marilyn közeli barátja/barátnője, az akkoriban szintén nőnek sminkelt Boy George nőiesen pletykás énje nem tudott titkot tartani, és 1995-ös Take It Like A Man (kb. Viseld férfiként!) című könyvében már említette Marilyn és Rossdale viszonyát. Akkor mindkét fél tagadta a dolgot, Rossdale azt állította, csak jóbarátok. „Nem randiztunk. Barátok voltunk és vagyunk, csak George mindenkiről azt hiszi, hogy meleg”. Akkoriban Marilyn is letagadta a viszonyt, mert Rossdale "épp akkoriban kezdett befutni Amerikában. Beleegyeztem, hogy hazudjak, noha minden idegszálam tiltakozott ellene” – mondta most az In Touchnak.

George ettől függetlenül állította, hogy a sztori igaz, sőt Rossdale könyörgésére még ki is hagyott bizonyos részleteket belőle: „Amikor a könyvet írtam, a Bush épp a hírnév küszöbén járt, ő pedig egyszercsak megjelent nálam, és iszonyúan győzködött, hogy hagyjam ki belőle a Marilynről és róla szóló részeket. Beleegyeztem, hogy pár dolgot nem írok meg, de hazudni nem akartam. Szerintem Marilyn igazából még ma sem tette túl magát Gavinen”.

Ha a történet igaz, Rossdale viszont elég hamar túltette magát biszexuális korszakán, 1989-ben egy futó viszonyból ugyanis megszületett Daisy Lowe nevű lánya Pearl Lowe énekesnőtől. 1995-ben ismerkedett meg Gwen Stefanival, a No Doubt énekesnőjével, akivel 2002-ben összeházasodtak, azóta pedig már két fiuk is született.

Az idő relativitása

Egy régebbi interjújában Marilyn már beszélt a kapcsolatukról, igaz, akkor még nem nevesítette Rossdale-t, csak mint „régi szerelmét” említi. Érdekes módon akkor még úgy emlékszik: „4 és fél évig jártunk, ami ötvennek tűnt”.

Marilyn szerint az akkor még középiskolába járó fiú hónapokig követte, kitartóan udvarolt neki, és bár ő eleinte nem akart vele viszonyt kezdeni, mert túlságosan fiatalnak gondolta, végül beadta a derekát. „Állandóan úgy nézett ki, mintha az anyja ruháit viselné, bénán sminkelt, fekete rúzst használt. Azt hittem, van vagy 16 éves (ez Angliában a beleegyezési korhatár szexuális kapcsolat esetén), vénembernek éreztem magam hozzá képest. Én 18 vagy 19 lehettem, ő még középiskolás volt, de nem volt hülye, a Westminsterbe járt, ahová csak a gazdag családok valóban nagyon okos kölykei jutnak be. Kölyökkutya-szemei voltak, és bárhová mentem, ő is ott volt. Nem tudtam lerázni, pedig iszonyú undok voltam vele. Végül megmondtam neki, hogy szálljon le rólam, mert őrület, amit csinál. Ő pedig sírni kezdett, és azt mondta: ’Szeretlek, és veled akarok lenni’. Egyszerűen pontosan azt mondta, amit mindig is hallani akartam egy pasitól. Iszonyúan betalált vele. Én is sírtam: ’Oké’ – mondtam, ’Feladom. Próbáljuk meg, működik-e’. Az én karrierem akkoriban kezdett beindulni, ő pedig még szinte kiskamasz volt. Pár év múlva azonban már valódi férfivá érett. A világom közepe volt, minden körülötte forgott”.

Szakításukat Marilyn nem részletezi, csak azt, mennyire megviselte: „Soha többé nem akarok ilyesmi keresztülmenni. Tíz évembe került, mire túltettem magam rajta, tíz évig tartott, hogy képes legyek elfogadni” – idézi fel az élményt, ami után állítása szerint több mint tíz évig nem volt szexuális kapcsolata sem.

Gavin Rossdale röviden

Rossdale Londonban született, szülei 11 évesen elváltak, a fiút ezután apja és nagynénje nevelte, anyja pedig Floridába költözött és ismét férjhez ment. Kamaszként a Westminster High Schoolba járt, ahonnan 17 évesen kimaradt, és megalakította első zenekarát, melyben basszusgitáron játszott. 1991-ben fél évre Los Angelesbe költözött, majd hazatérése után megalakította a Future Primitive nevű zenekarát, később pedig a Bush-t. 2004-ben megszűntek, Rossdale ezután kisebb-nagyobb próbálkozások után bejelentette, hogy szólókarrierbe kezd. (Forrás: Wikipedia)

Meleg körökben Boy George könyve óta tényként kezelik, hogy Rossdale, ha nem is meleg, de Marilynnel járt, ahogy azt is, hogy a Bush Glycerine című dalának szövege Rossdale homoerotikus kalandjainak állít emléket. Szintén dédelgetett elmélet, hogy Gwen Stefani valójában a transzvesztitákat idéző erős és extravagáns sminkjei miatt jön be annyira a zenésznek, aki bizonyára régi szerelmét, Marilynt keresi benne.