A színész neje nem a Costa Ricán készült ölelkezős fotók miatt adta be a válókeresetet – állítja a Sun. Az a pár kép igazán kispálya ahhoz képest, ha igaz, amit a lap állít: hogy Oksana Grigorieva már terhes is Gibsontól.

Robyn Gibson, egykori fogászati asszisztens, Mel Gibson hét gyerekének anyja állítólag nem attól sokallt be, hogy férje a címlapokra került lesifotókon egy „ismeretlen barnát” ölelgetett Costa Rica tengerpartján. A Sun értesülése szerint a valódi válóok egy újabb gyerek, akit azonban az azóta már nem ismeretlen barna, Oksana Grigorieva vár a férjétől.

A lap értesülései szerint ezt a 39 éves orosz zeneszerző-zongoraművésznő újságolta barátainak. Grigorievának már van egy 11 éves fia előző kapcsolatából Timothy Daltonnal.

Az 53 éves nej állítólag már attól is kisebbfajta sokkot kapott, amikor megtudta, hogy férje egyik kaliforniai házukba költöztette Grigorievát. Ezt megelőzően a nő és fia egy 11 milliós malibui tengerparti villában éltek, az új ház Sherman Oaksban pedig mindössze pár percre van Robyn Gibson és gyerekei házától – írja a lap. A házaspár ugyanis már három éve nem él együtt, 2006-ban – Gibson részeg rasszista balhéja után – szétköltöztek, de a nyilatkozatkész ismerősök szerint Robyn Gibsonnál az állítólagos terhességi hír tette be a kaput.

Gibsonné gyors válást akar, amelyben a vagyonmegosztást később, külön rendeznék. Az asszony 28 évi házasság után, április 13-án nyújtotta be a válókeresetet, és mivel házassági szerződés nincs köztük, férje 680 millió fontos vagyonának akár a felét - több mint százmilliárd forintot - is viheti.

A Sun szerint Grigorievát többen is látták pénteken Gibson háza előtt, miközben mobiltelefonált, és megesküsznek rá, hogy már látszik is rajta a terhesség. A színész és szóvivője eddig egyáltalán nem szólaltak meg a válással kapcsolatban; már akkor sem reagáltak, amikor a fél világ azt találgatta, hogy a szóbajöhető három Oksana nevű orosz énekesnő közül melyik lehet Gibson valódi Oksanája, és ezúttal sem kívánták kommentálni a lap értesüléseit. Az ügyvédei azért végzik a dolgukat: az egyik lelkes jelentkezőt, a magát önként Gibson szeretőjének valló Oksana "Cápa" Popchepát például gyorsan elhallgattatták.