Fegyveres rablók támadtak Dolph Lundgren nejére otthonában, megkötözték és késsel fenyegették, majd elmenekültek, mikor egy családi fotó láttán leesett nekik, kivel is keménykednek épp.

Fegyveres rablók törtek be a keményfiús szerepeiről ismert, de civilben is küzdősportbajnok Dolph Lundgren spanyol házába Marbellán. A színész neje, Anette egyedül volt otthon, a símaszkos bűnözők megkötözték, és késsel fenyegetve próbálták kiszedni belőle, hol tartják a készpénzt és az ékszereket. Amikor azonban egyikük a hálószobában, a családi fotókon kiszúrta az akciófilmhősként ismertté vált, de a valóságban is közel kétméteres, feketeöves karatemestert Lundgrent, azonnal menekülőre fogták – írja a Daily Mail.

Lundgrent zokogó neje hívta fel a támadás után, a színész csak így értesült a történtekről. A rendőrség egyelőre nem találta meg a háromfős bandát: mivel símaszkot viseltek, hiába nézték vissza a zártláncú kamerák felvételeit, nem sok nyomuk van, amin elindulhatnának. Anette Quviberget, Lundgren nejét nagyon megviselte a támadás: „Anette már azt is felvetette, hogy költözzenek el, de Dolph próbálja meggyőzni, hogy ez csak egy egyszeri eset volt, és most már minden rendben lesz” – mondta el a lapnak egy helyi forrás. Mivel Lundgren sokat van távol, egyelőre megerősítették a személyes biztonsági őrizetet a házban, nehogy esetleg megismétlődjön az eset.

Ijesztően okos

A család ismerőse szerint „máshogy alakultak volna a dolgok, ha Dolph is otthon van. A bűnözők azonnal elmenekültek, mihelyt rádöbbentek, olyasvalakinek az otthonában garázdálkodnak épp, akivel nem szívesen vállalnának be egy szemtől-szembe összecsapást”.

A svéd születésű Lundgren ugyan kiemelkedő intelligenciahányadossal és vegyészmérnöki diplomával bír, valamint öt nyelven beszél, de nyilván nem ez volt az ijesztő a rablók számára, hanem az, hogy civilben is feketeöves karatemester, állóképességét pentatlon-sportolóként is karbantartja, és bár novemberben már 52 éves lesz, még most is heti hatszor jár a helyi edzőterembe, hogy formában tartsa kockahasát.

A színész Ivan Drago orosz bokszoló szerepében vált ismertté a Rocky IV-ben, azóta közel 40 filmben alakított gyilkológépeket kellő meggyőzőerővel. 15 éve vette feleségül Anette Qviberg ékszertervezőt, akivel évek óta élnek Marbella közelében egy Nueva Andalucia nevű luxus-lakóparkban.