Szombaton Las Vegasban a tanzániai és svéd felmenőkkel rendelkező Ida Ljungqvist nyerte el az Év Playmate-je címet. A 27 éves lány butikos eladónőből lett Miss Március, majd 2009 legdögösebb playmate-je, pedig eleinte nem is akart igent mondani a férfimagazin felkérésére. A lány továbbra sem a vetkőzésre akar összpontosítani, inkább színészi karrierre vágyna.

Szombaton este immár ötvenedik alkalommal választották meg az Év Playmate-jét az Egyesült Államokban - írja a FoxNews. Idén a megtisztelő címet a 27 éves Ida Ljungqvist nyerte el, aki Miss Március volt 2008-ban. A hölgy a cím mellé kapott százezer dollárt, egy új Mazda 6-ost és egy üveg Patron márkájú alkoholos italt. Bár a győztes nevét hivatalosan csak a hétvégén hirdették ki, a Playboy alapítója, Hugh Hefner már márciusban értesítette Ida Ljungqvistet a fejleményekről.

Nem akart vetkőzni

Ida Ljungqvist Afrikában született. Édesapja svéd állampolgár, édesanyja pedig tanzániai. Mivel édesapja az UNICEF-nek dolgozott, ezért Ljungqvist gyermekkorában számtalan országban élt. Külső kvalitásaira a 2007-es év playmate-je, Sara Jean Underwood figyelt fel egy Los Angeles-i ruhaüzletben, ahol Ljungqvist akkoriban eladóként dolgozott. A FoxNews informácói szerint az Év Playmate-je eleinte nem volt biztos a dolgában, és majdnem visszautasította a férfimagazin ajánlatát. „Soha nem szerepelt az álmaim között, hogy pózoljak a magazinban. Nem is tudtam, hogy mi fán terem a Playboy. Először kicsit féltem. A maximalizmusom miatt nagyon kritikus is vagyok magammal szemben. De miután találkoztam Heffel, és láttam, hogy milyen szépen ábrázolják a nőket, nagyon izgatott lettem" – nyilatkozta Ljungqvist.

Nem híve a kemény edzésnek

A szülei állítólag nem fogadták túl jól, hogy lányuk levetkőzik egy férfimagazin számára. Édesanyja egy hónapig nem beszélt vele, de az első képek láttán megenyhült egy kicsit a szívük. Ida Ljungqvist mindenesetre azt állítja, nagyon sokat köszönhet ennek az élménynek. A playmate, aki az amerikai számozás szerint 0-s ruhákat hord, természetesen némi testmozgással tartja karban magát, és ő is a vegetáriánusok táborát erősíti. „Nagyon sokszor megyek hegyet mászni a kutyámmal, és sokat sétálok. Soha nem hittem a kemény edzésben" – fejtette ki elveit a mozgással kapcsolatban Ljungqvist. Az idei év playmate-je egyébként nem tervezi, hogy a közeljövőben ismét mindenét megmutatja, egyúttal reméli, hogy hírnevét idővel színésznőként kamatoztathatja majd.

Harc a kutyáért

Ami a magánéletét illeti, 2007 decemberében összeházasodott egy Joshua Lang nevű férfival. A házasság nem tartott sokáig, ugyanis a férj 2008 szeptemberében beadta a válókeresetet. Közös gyermekük ugyan nem született, viszont mindketten harcbaszálltak Bonnie nevű kutyájuk felügyeleti jogáért. Az exférj azt állította, hogy az ebet ő vette 2008 februárjában, párjának így nem volt joga magával vinni, miután útjaik különváltak, az exnej viszont azzal vágott vissza, hogy jó, hogy a férj vette a kutyát, csakhogy neki, ajándékba. Lang azt követelte, hogy a playmate szolgáltassa vissza Bonnie-t neki, vagy engedje, hogy bizonyos hétvégeken találkozzanak - írja az MSNBC. A férfi rengeteg pénzt költött ügyvédekre, ugyanis szerinte a kutya megéri a komoly anyagi áldozatot: „Szeretem Bonnie-t, és szörnyen hiányzik. Olyan, mintha a gyermekem lenne".

Hugh Hefner majdnem beteget jelentett

Visszatérve a szombati eseményre, az ünnepséget idén - a megszokottól eltérően - nem Hugh Hefner Los Angeles-i birtokán tartották meg, hanem egy Las Vegas-i szállodában. Bár eredetileg szabadtéren, egy medence partján lett volna a buli, de a kilátásba helyezett esős és szeles időjárás miatt a Palms báltermébe helyezték át a vacsorát - olvasható a Las Vegas Sun oldalán. Egy ideig maga a Playboy-alapító Hugh Hefner részvétele is kétséges volt: amiatt aggódott, hogy egy megfázás miatt nem tud majd részt venni az eredményhirdetésen, amelynek a 2001-év playmatje, Brande Roderick volt a háziasszonya. A 83 éves Hefnert természetesen elkísérték aktuális barátnői, vagyis Crystal Harris és az ikrek, Karissa és Kristina Shannon. Az eseményen ezen kívül tiszteletét tette 50 playmate, valamint Hefner volt barátnője, Holly Madison, aki a napokban távolította el Playboy-tetoválását, de a jelek szerint ez nem jelenti a viszonyuk megromlását.