A Gettó milliomos két fiatal főszereplője, Dev Patel és Freida Pinto a legújabb hollywoodi álompár, és bár a kapcsolat még friss, ismert hollywoodi példák alapján nem kizárt, hogy még várnak rájuk komoly buktatók. Julia Roberts például közvetlen az esküvő előtt lécelt le Kiefer Sutherland mellől, Kate Hudson és Owen Wilson pedig a mai napig nem tudják eldönteni, hogy szeretik-e egymást. A celebpárok helyzete nem könnyű, hiszen a magánélet és az együtt tölthető idő hiánya mellett a szakmai féltékenység vagy a túlzott függetlenség is okozhat problémákat kapcsolatukban.

Filmes körökben nem szokatlan, hogy női és férfi szereplők a forgatás hosszú hónapjai alatt egymásba szeretnek. Ez legutóbb az Oscar-díjjal jutalmazott Gettó milliomos két sztárja, Dev Patel és Freida Pinto esetében történt meg, és bár eleinte tagadták, hogy bármi is lenne közöttük, végül beismerték, hogy együtt járnak. A sztorik azonban csak a mesében ér véget azzal, hogy ettől kezdve boldogan élnek, míg meg nem halnak: íme pár hollywoodi példa arra, milyen jövő várhat a fiatal színészpárra, és hogy milyen buktatókra számítsanak.

1. Julia Roberts és Kiefer Sutherland – Álljon meg a nászmenet!

A színésznő, aki végül egy operatőr mellett találta meg a boldogságot, híres volt arról, hogy begyűjti filmbeli partnerei trófeáját. Nem volt ez másként az Egyenesen át című film esetében sem. A film főszereplői közül Kiefer Sutherlandre esett a választása, akivel 1990-ben jelentették be, hogy eljegyezték egymást. Roberts azonban három nappal az esküvő előtt bejelentette, mégsem kér a közös életből. Az ok: Párja állítólag egy sztriptíztáncossal találkozgatott. Roberts bosszúból Sutherland egyik jó barátjával, Jason Patrickkel elutazott Írországba, amiért a 24 óra főszereplője - közel 15 évvel a történtek után - megbocsátott ugyan neki, de kollégájával szemben soha nem tudna ilyen nagyvonalú lenni.

2. Jada Pinkett Smith és Will Smith – Holtomiglan, holtodiglan?

A két színész sikeresen átvészelte a nagy fordulópontnak tartott hetedik és tizedik évet is, hiszen 12 évvel ezelőtt mondták ki a boldogító igent, és velük kapcsolatban még soha fel sem merültek a válásról szóló pletykák (csak olyanok, hogy Smith valójában a fiúkat szereti, de ez legalább rendszeresen). A színész és neje a Bel-Air hercege című sorozat válogatásán ismerkedett össze, és bár Jada Pinkett végül kapta meg a Will Smith által megformált karater barátnőjének szerepét, azért a válogatást követően is tartották a kapcsolatot, ami 1997-ben házasságba torkollt. A párnak két közös gyermeke született: Jaden Christopher Syre Smith1998-ban látta meg a napvilágot, Willow Camille Reign pedig 2000-ben. A humorával hódító színész neje egyébként a következőképpen jellemezte a házasságukat: "Az életem egy csoda Willel, de nem szeretném, ha ezt bárki is félreértené. Ez nem jelenti, hogy ne volnának vitáink, vagy hogy nem kívánnám néha a fenébe, ahogy időnként ő is engem".

3. Charlize Theron és Stuart Townsend – Egy toleráns pár

A pár először a 2002-es Csapdában című filmben szerepelt együtt, majd 2004-ben újból együtt forgattak. Bár a kapcsolat stabilnak bizonyult, a színésznő kifejtette, csak akkor megy majd férjhez, ha a törvények szerint a melegek is összeházasodhatnak majd. Bár ez még még mindig nem elterjedt gyakorlat, amikor 2007 nyarán Theron egy eljegyzési gyűrűt villantott Los Angelesben, természetesen újra elindultak a találgatások az esküvő időpontjáról. A híresség idővel persze cáfolta ezen híreszteléseket. „Kislányként sem álmodoztam arról, hogy fehér ruhában mondom ki a boldogító igent. De ezzel nem a házasság felett ítélkezem, hanem afelett, hogy a kormányunk még mindig nem ismeri el a meleg és leszbikus házasságokat” – hangsúlyozta ismét a nász elmaradásának politikailag korrekt okát. Összetartozásuk jeléül mindenesetre házasság nélkül is viseli aranyból készült karikagyűrűjét, és nemrég a gyermekvállalást is kilátásba helyezte.

4. Kate Hudson és Owen Wilson - Se veled, se nélküled

A gyermekét egyedül nevelő színésznő és színész kollégája az Én, a nő és plusz egy fő című film forgatásán ismerkedett össze, és azóta különböző hosszúságú mosolyszüneteket iktattak be a kapcsolatukba. Az első komolyabb szakítás után Owen Wilson megpróbált végezni magával, de barátai szerit Hudsonnak ehhez semmi köze nem volt. Bár a színésznőt a köztes időszakban több férfival is hírbe hozták, talán a szomorú eseménynek köszönhetően rájött, hogy mégis Wilson számára az Igazi. A nagy kibékülés egészen addig fajult, hogy a lapok azt rebesgették, a pár összeköltözik, sőt hogy a színész el is jegyezte híres barátnőjét. A remek híreket törvényszerűen egy újabb szakítás követte, ami után Kate Hudson jó időre Lance Armstrong karjaiban kötött ki, Wilson pedig éjszakai bárokban próbált felejteni. Pár hónappal ezelőtt rutinszerűen újra egymásra találtak, de hogy ne unatkozzunk, a hírek szerint Hudson ismét a szakítást fontolgatja.

5. Jennifer Aniston és Brad Pitt - Egy álom végetér

Julia Robertshez hasonlóan egy időben Brad Pitt is sportot űzött abból, hogy csakis szakmabeliekkel járjon, esetleg még a kezüket is megkérje. Robin Givens, Jill Schoelen, Juliette Lewis és Gwyneth Paltrow után Jennifer Aniston volt az, akivel hosszú éveken keresztül testesítették meg az aktuális hollywoodi álompárt. Végül azonban mégis válásig jutottak: egyesek szerint azért, mert a színész már szívesen kipróbálta volna magát apaként, ám neje még nem akart gyereket, a másik verzió szerint ez magában még nem lett volna akkora baj, ha Pitt nem gabalyodik össze az anyaságból sportot űző Angelina Jolie-val. Mindkét feltételezést alátámasztja, hogy a színész azóta hat gyermekes édesapa Angelina Jolie-nak köszönhetően, Aniston viszont továbbra sem alapított családot.

6. Angelina Jolie és Brad Pitt - Nem kell a nász

Bár sokáig körömszakadtukig tagadták, végül sok évvel később a pár tagjai bevallották: igen, valóban akkor kezdődött a románc köztük, amikor Brad Pitt és Jennifer Aniston még egy pár volt. A románc azonban tartósnak tűnik: a három örökbe fogadott Jolie-Pitt gyerek mellett már három vérszerinti gyermeket is nevelnek. Az elmúlt pár év alatt pedig a média általában folyamatosan azt találgatja, hogy mikor és honnan szerzik be a következő gyermeket, esetleg terhes-e ismét Angelina Jolie, valamint hogy mikor teszik végre hivatalossá a kapcsolatukat. A helyzet jelenlegi állása, legalábbis az ilyenkor megszokott "nyilatkozó ismerősök" szerint, hogy Pitt ultimátumot adott Angelina Jolie-nak: előbb a házasság, és csak ezután bővülhet egy újabb taggal a család. Az ilyenkor szokásos, merőben ellentétes verziók szerint persze az is éppannyira lehet igaz, hogy a pár folyamatosan veszekszik, sőt a szakítás szélén állnak, és Pitt néha egész Franciaországig menekül az őrjöngő Jolie elől, amikor egy kis nyugira van szüksége.

A hírnév átka

Bár kétségkívül van előnye annak, ha egy pár ugyanazt a munkát végzi, ugyanez nagyon sok buktatót is hordozhat magában. A nyilvánosság például egyáltalán nem tesz jót egy kapcsolat intim pillanatainak, hiszen ezek szinte nem is léteznek, mivel a párok minden apró rezdüléséről folyamatosan tudósít a média (sőt többnyire még azokról is, amelyek nem is történtek meg). A közvélemény ráadásul hajlamos túlzott elvárásokat támasztani a hírességekkel szemben, amiknek persze nem könnyű megfelelni – írja az Independent. További buktató lehet, hogy a sztárokból profitáló különböző cégek saját tulajdonuknak tekintik reklámarcaikat, és még magánéletüket is erősen befolyásoló szabályok közé szorítják őket. A brit lap szerint az Estee Lauder például lehallgatta azokat a beszélgetéseket, amelyek akkori reklámarcuk, Liz Hurley és csalfa párja, Hugh Grant között folytak.

Melyik pár sorsa várhat a Gettómilliomos két sztárjára?

Nem szabad persze megfeledkezni arról sem, hogy a forgatások és egyéb munkák miatt a párok nagyon kevés időt tudnak együtt tölteni. Így persze könnyen elfordulhat, hogy egy éppen kéznél lévő kollégával elégítik ki szeretetigényüket és egyéb testi szükségleteiket. Szintén problémát jelenthet a szerelmesek közötti versengés, ami a hollywoodi esetben még nagyobb mértéket ölthet amiatt hogy ugyanazon a területen dolgoznak. Több celebrománcnak például azért lett vége, mert a nő sokkal sikeresebb lett, mint a párja: erre ment rá például Jessica Simpson és Nick Lachey házassága is. A sztárpárok tagjai ráadásul anyagilag általában sokkal függetlenebbek egymástól, mint az átlagpárokéi, pedig szakemberek szerint egy kapcsolatnak kifejezetten használ, ha a felek tudomást vesznek és nyíltan beszélnek gyenge pontjaikról, legyen szó akár financiális, akár lelki, akár fizikai problémákról: a kapcsolatok alapeleme az adok-kapok.