A Depeche Mode lemondott koncertjei mögött nem az énekes állítólagos gyomorfájdalmai álltak, hanem egy rosszindulatú tumor, melyet azóta sikeresen eltávolítottak - derült ki a zenekar mai közleményéből. Gahannek június 8-ig pihennie kell, így a turné Lipcsében folytatódik. A zenekar megígérte, minden elmaradt koncertet bepótolnak, igaz, jópár rajongónak már csak jövőre.

Rosszindulatú daganatot távolítottak el a Depeche Mode énekese, Dave Gahan húgyhólyagjából - tette közzé weboldalán hivatalos nyilatkozatban a zenekar. Azt már korábban bejelentették, hogy a májusban félbeszakított Tour of the Universe turnét június 8-án folytatják, azt azonban csak most tették közzé, hogy Gahan nem gyomorpanaszoktól szenvedett. „A kórházban több tesztet is elvégeztek, és felfedeztek egy kis méretű rosszindulatú daganatot Dave húgyhólyagjában. Ezt azóta sikeresen eltávolították" - derül ki a Depeche Mode közleményéből. Az énekesnek most még pár napig lábadoznia kell, mielőtt ismét színpadra áll.

A 47 éves Gahant még május 12-én Görögországban szállították kórházba, és eredetileg bélfertőzés miatt kezelték, azonban a későbbi tesztek kimutatták a tumort a szervezetében.

„Az orvosok rendelkezése értelmében Dave Gahannek pihennie kell június 8-áig, hogy biztosított legyen a teljes felépülése" - olvasható a Depeche Mode honlapján, melyből egyértelműen kiderül az együttes következő koncertje június 8-án a németországi Lipcsében lesz. Gahan természetesen nagyon hálás a rajongók támogatásáért, megértésükért és türelmükért, egyúttal a csapat elnézést kért a koncertek elnapolásából következő problémák és kellemetlenségek miatt.

A csapat az énekes betegsége miatt 12 koncertet mondott le, ezeket mindenképpen pótolni fogják, azt azonban nem minden esetben lehet tudni, mikor. A következő koncert Lipcsében lesz, de a korábbi két nap helyett csak egy alkalommal lépnek fel a német városban. A szervezők azonban lehetővé tették, azok, akiknek a június 7-ei koncertre szól a jegye, elmehessenek a június 8-ai koncertre, vagy a június 10-ei berlini fellépésre. A legrosszabbul eddig úgy tűnik azok a rajongók jártak, akik Bergenben szerették volna megnézni a koncertet, ugyanis a július 2-ai fellépést eltolták 2010. január 28-ra. Mindez a magyar rajongókat nem érinti, a június 23-i budapesti koncertet megtartják.