A 48 éves skót asszony teljesen összetört, miután elvesztette a vasárnapi Britain's Got Talent tehetségkutató verseny döntőjét. Pedig aggodalomra nincs oka, a karrierjét már szépen eltervezték helyette.

Susan Boyle-t kimerültség miatt kórházba szállították – írja a The Sun. A Britain's Got Talent felfedezettje lelkileg teljesen összetört az elveszített döntő után. A lap szerint Boyle-on a döntő után jött ki az eddig ránehezedő nyomás, különösen kezdett viselkedni, és jobbnak látták, ha egy magánklinikára szállítják.

Mint aki ott se volt

A tehetségkutató műsor munkatársai a döntő után értesítették a rendőrséget, miután Susan Boyle furcsán kezdett viselkedni. A 48 éves asszonyt vasárnap 6 óra után vitték kórházba, és a szervezők a biztonság kedvéért rendőröket is kértek a helyszínre. „Már több napja volt a hotelben, de a döntő után különösen kezdett viselkedni" - nyilatkozta egy a neve elhallgatását kérő szállodai alkalmazott. „Amikor a rohammentősök és a rendőrök megérkeztek, önként beleegyezett, hogy velük megy. Egyáltalán nem akadékoskodott. A rohammentősök kísérték ki a szálloda előcsarnokán át a kint várakozó mentőkocsiba. Mindent nagyon nyugodtan csináltak, nem akarták felzaklatni. Nem nézett ki valami jól, úgy tűnt, mint aki el van veszve, mint aki máshol van" - mesélte el a részleteket.

Mindenesetre most még két dologról folynak a találgatások, az egyik a karrierjének a kérdése, a másik, vajon mi is boríthatta ki Boyle-t, amellett, hogy elveszítette a döntőt. Felmerült, hogy összeveszett a nővérével, de az is elképzelhető, amiatt nem érzi sikeresnek a döntőbeli szereplését, mert a fellépése előtt negyed órával még a ruhája miatt kellett aggódnia. „Az öltözőben voltam, amikor bejött a produkció néhány munkatársával. Úgy tűnt, mindjárt felrobban, és folyamatosan káromkodott. Susan egy piros köntösben volt, és egy lány próbálta megnyugtatni, miközben azt mondta: Nem soká itt lesz a ruhája" - mesélte egy szemtanú.

Pénz, siker, csillogás

A Britain's Got Talent szóvivője szerint az asszony a döntőn nagyon fáradt volt és érzelmileg is kimerült, igaz, ez korábban is kiderült már, ugyanis Boyle elküldött két kekeckedő újságírót melegebb éghajlatokra. A tehetségkutató munkatársa szerint most arra biztatják Boyle-t vegyen ki pár napot, pihenjen és foglalkozzon a felépülésével. Persze erre szüksége is lesz, hiszen a lap értesülései szerint a tehetségkutató egyik zsűritagja, Simon Cowell máris szerződést és egy amerikai turnét ígért neki. Susan Boyle természetesen a lemezkiadások mellett számtalan bevételre számíthat, az Egyesült Államokban már igazi sztár, azt szeretnék, ha turnézna, ráadásul 8 millió fontot kaphat csak az önéletrajzi könyvéért.

A Sony Records szeretné leszerződtetni, mivel szerintük egyáltalán nem az számít, megnyerte-e a döntőt, Boyle már így is több millió rajongót tudhat magának világszerte, hiszen az első előadását több százmillióan nézték meg különböző videómegosztó portálokon. Ráadásul a cég szerint - ha esetleg nem jönne össze az Egyesült Államokban a karrier - a világ többi részén is tárt karokkal várják a skót asszonyt. Ha mindez nem lenne elég, végső megoldásként még mindig ott van Andrew Lloyd Webber ajánlata, aki szívesen látná Boyle-t a londoni West End színházi világában.