David Carradine halála után két nappal egyáltalán nem lehet tudni, hogy a színész milyen körülmények között halt meg. Az első híradások szerint öngyilkosság volt, aztán megjelent a bizarr önkielégítés közbeni baleset, de Carradine menedzsere és felesége szerint idegenkezűség volt a dologban, Carradine-t megölték. A színész ismerősei és hozzátartozói mind azt mondták, hogy Carradine mentálisan egyben volt, nem voltak hangulatváltozásai, az utóbbi időben nem voltak öngyilkos hajlamai.

David Carradine menedzsere, Chuck Binder és a színész felesége, Annie Bierman nem hiszik el, hogy a színész június 3-án, szerdán öngyilkos lett volna, vagy egy bizarr önkielégítés közben megfulladt volna. Azt mondják, gyilkosság történt. „Nem tudom, ha akarja, hívja balesetnek. Nem akarok belekeveredni az egész nyomozásba, de ez a fickó azt mondta nekem, biztosan idegenkezűség történt” – mondta Binder csütörtökön a CNN Larry King Live című műsorában. A fickó, akire hivatkozik valószínűleg a Stretch című film producere, aki Carradine holttestének megtalálásakor értesítette a menedzsert.

A színész jó barátja, Michael Madsen is megszólalt King műsorában, ő azt mondta, Carradine felesége, Annie Bierman szerint kizárható az öngyilkosság. „Davidnek nem voltak öngyilkos hajlamai” – mondta a színész a feleséget idézve.

A thai rendőrség helyszíni vizsgálatai nem találták nyomát idegenkezűségnek, és Carradine boncolásáról sincsenek egyelőre információk. Egy, a névtelenségét kérő mentős viszont megerősítette a CNN-nek, hogy Carradine nyaka körül egy sárga nejlonkötél, míg a péniszén egy fekete volt, ami alátámaszthatja azt az elképzelést, miszerint a színész megfulladt önkielégítés közben. A herék elszorítása lassítja az orgazmus bekövetkezését, míg az oxigénelvonás fokozza a szexuális élményt. A BDSM világában ezek viszonylag elterjedt módszerek, de sok balesethez vezetnek. A korábbiakkal ellentétben a thai rendőrség pénteken az öngyilkosság mellett már a balesetet is valószínűnek tartotta. „Carradine-t a nyaka és a pénisze köré tekert kötelekkel találták meg. A két kötelet összekötötték egymással. Egyelőre nem tisztázott, hogy öngyilkosságot követett-e el, vagy megfulladt, vagy szívrohamot kapott egy orgazmus miatt” – olvasható a Fox News oldalán Worapong Chewprecha hadnagy nyilatkozata.

Larry Kingnél megjelent Carradine újra felfedezője, a Kill Billt rendező Quentin Tarantino is, akit teljesen megdöbbentett a színész halála. „Hollywood őrült zsenijeinek az egyike volt. Rocksztár volt, amikor kijött a Kung Fu. Sokkolt a hír” – mondta a rendező miközben feltartott egy fém uzsonnás dobozt Carradine arcképével. A Kung Fu valóban sztárrá tette Carradine-t, aki Tarantinóhoz hasonlóan nyilatkozott 1996-ban a sikereiről. „Azokban az időkben nem olyan voltam, mint egy TV-sztár, olyan voltam, mint egy rock and roll sztár. Olyan volt, mint egy jelenség, nem olyan, mint valaki egy sorozatból. Nagyon különleges volt” – nyilatkozta a korábbi sikereiről a színész.

Gyászolja a színészszakma

Carradine élete során több mint száz filmben szerepelt, a legnagyobb rendezőkkel is dolgozott együtt, mint Scorsese vagy Tarantino.

„Nagyon letörtek a David Carradine haláláról szóló hírek. Akkor találkoztunk, amikor majd’ negyven éve megcsináltuk a Lázadók öklét. Nagyon élénk emlékeim vannak a közös élményeinkről annál a filmnél, meg az Aljas utcáknál, amiben elvállalt egy rövid szerepet. Daviddel jól lehetett együtt dolgozni, különlegesen tehetséges színész és csodálatosan jó ember volt. Imádta a filmeket, filmekben szerepelni, filmeket készíteni és hihetetlenül nagyvonalú volt” – nyilatkozta a színész halála után Martin Scorsese.

Michael Madsen, Carradine barátja, akinél a szerdán elhunyt színész az ötödik esküvőjét rendezte, szintén közleményben búcsúzott. „David volt az egyik első színész, akivel együtt dolgoztam a karrierem kezdetén, és a testvérhez legközelebb álló személy, akivel életemben találkoztam. Sokkol, hogy nincs már közöttünk. Az utóbbi pár napban fel akartam hívni, és azt tanácsolom mindenkinek, aki azon hezitál, hogy felhívja-e valamelyik szeretettét, tegye meg. Annyi emlékem van Davidről, azt sem tudom, hol kezdjem. Nagyon különleges helye van a szívemben” – búcsúzott Carradine-től Madsen.