Dita Von Teese egykori csont-bőr zombiférje a zombit még mindig hitelesen hozza, az elmúlt fél évben viszont a shock rock Jessica Simpsonjává itta magát. Dupla toka a Sun fotóin, tésztaszerűen püffedt arc és vallomás az alkoholizmusról.

Az énekes a Wigh-szigeti Download fesztiválon lépett fel a hétvégén, a Sun pedig olyan tokás fotót hozott róla, hogy elsőre senki el nem hinné, tényleg az egykor beesett arcú, kiálló bordájú Mansont látja. A lap szerint ráadásul az Antikrisztus korántsem szupersztár formáját hozta, csak úgy tudta végignyomni a koncertet, hogy néha diszkréten félrevonult a dob mögé, hogy meghúzza az oxigénpalackot. A koncert egy pontján további meglepetést is okozott a rajongóknak: eltanácsolta őket a drogok használatától. Persze a maga módján: "Mint felnőttkorú tanácsadótok, fontos dolgot szeretnék a lelketekre kötni: ne drogozzatok!" - szólította fel a közönséget, majd a meglepett csöndben hatásszünetet tartva befejezte: "...legalábbis míg nem ingyen van".

Intő jeleket már az új, The High End of Low című lemezhez készült áprilisi Arma-Fuckin’-Geddon klipben is felfedezhetünk: a puffadásnak indult zenészt csak felülről világítják, nyakig feketébe öltözve mozog sötét hátterek előtt, amikor meg nem, akkor vagy arcát beszopva csücsörít, vagy takarja valami a tokáját; mindezt ráadásul gyors vágásokkal teszik megfigyelhetetlenné.

Sokkal konkrétabb a Shockhound.com többrészes videóinterjúja, melyben az új lemez üzenetét vitatják meg Mansonnal, aki vastagon sminkelt, tésztásan szétfolyó arcába húzott fekete csuklya alá rejtőzik. A Contacmusic május végi fotósorozatán pedig a Los Angelesben új lemezét dedikáló csuklyás Manson néha bevállalósan grimaszol, máskor kezét tokája előtt tartva leplez.

A shock rock Jessica Simpsonja tehát meglehetősen szarul néz ki, ami az elmúlt két évét nézve tulajdonképp nem meglepő: Dita Von Teese-től való válása után a rocker ugyan bőszen igyekezett vigasztalódni a 21 éves Evan Rachel Wood színésznővel, egyévi próbálkozás után azonban a kapcsolat diszkréten elhallgatott véget ért. Magánélete tehát a padlón, ez pedig annyira rányomta bélyegét az egész hangulatára, hogy legszívesebben a zenélést is hagyta volna a francba. A Shockhound-interjúban végül már nem bánja, hogy ehelyett mégis inkább készített egy újabb lemezt, mert szerinte ez minden nyerseségével és sötétségével együtt „az a lemez, amit mindig is el akartam készíteni”.

Már csak egy drogos bohóc

Bár Manson soha nem titkolta, hogy pályafutása során folyamatosan küzdött drog- és alkoholproblémákkal – legalábbis ezt állította, hisz ilyen imidzzsel ez a minimum – a válás nyilván nem használt ennek a küzdelemnek. Trent Reznor, a Nine Inch Nails frontembere, Manson egykori pártfogója állítja, 1994-es közös Spiral turnéjuk során például míg a NIN tagjai – Reznorral az élen – épp kemény piás korszakukat élték, Manson rá se nézett az italra: „Annyira hajtotta a sikeréhség, és annyira kényszeresen vigyázott magára, hogy inkább azt színlelte, hogy már be van baszva, pedig nem is volt”.

Reznor mindezt pár hete a Spinner magazinnak adott interjújában idézte fel annak kapcsán, hogy földbe ekézte egykori védencét: „Erőszakos fickó, bárki arcába lép, hogy feljebb jusson, és bármilyen határvonalat habozás nélkül megszeg. Látva most, amint a drog és az alkohol irányítja az egész életét, csak egy drogos bohóc”.

Túl ismert hozzá, hogy alkesz legyen

Manson maga a Daily Mirrornak mesélt alkoholizmusáról, illetve arról, hogy bár a pletykák szerint már reggelire is abszintot iszik, ettől még nem az. „Az általam olvasott statisztikák alapján nem vagyok alkesz. Egyszer voltam egy Anonim Alkoholisták-gyűlésen, ahol autogramot kértek tőlem, úgyhogy kurvára pipa lettem. Úgy kéne, hogy maszkot viselve mész oda, hogy nyugodan mondhasd, hogy 'alkoholista vagyok, névtelen vagyok'. Ez volna a valódi alkesz. Meg az, aki iszik, és bár tudja, hogy épp elbassza az életét, mégis folytatja. Hát, én az életem már az ivás előtt elbasztam".