Kíméletlenül lecsapott egy legyet, ezért egy a zavaró rovarok barátságos elfogására alkalmas eszközt postáztak neki az állatvédők. A PETA szerint a nem túl szimpatikus állatoknak is joga van az élethez.

Az Amerikai Egyesült Államok elnöke egy interjú során végzett ki egy alkalmatlankodó legyet. A PETA a kíméletlen mészárláson felhúzta magát, és ezért egy Katcha Bug elnevezésű eszközt postáztak neki, írja a Daily Telegraph. A humánus bogárelfogó eszköz a PETA felfogása alapján, vagyis az élni és élni hagyni elv alapján működik.

A mindössze 8 dollárba kerülő eszköz csapdaként működik, a csapóajtóra szálló rovart az eszköz egy kis műanyagrészbe zárja, és ezután szabadon lehet engedni a lakásba betévedt bogarat a szabadban.

A PETA szóvivője, Bruce Friedrich kiemelte, azért tartják fontosnak ezt az esetet, mert így mégjobban ki tudják emelni, ők nem csak az aranyos állatok, hanem a legkevésbé szimpatikus élőlények jogaiért is kiállnak.

Barack Obama még kedden adott interjút a CNBC televíziós csatornának, amikor a felvételt egy pimasz légy zavarta meg. A rovar az elnök parancsára sem volt elhagyni a szobát, így Obama végül lecsapta a legyet, majd büszkén mutogatta a légy tetemét a tévéstábnak.