Hugh Hefner egyik ifjú felfedezettje hiánypótló videós útmutatót készített arról, hogyan különböztethető meg egymástól a természetes és a műmell. Támpontot adhatnak például a könnyen felismerhető műtéti hegek, de már egy kiadós tapogatással megállapítható, melyiket adták a szülői gének. Döntsék el Önök a mellékelt útmutató segítségével, Dundika, Britney Spears vagy Lindsay Lohan az orvostudománynak vagy szüleinek lehet hálás látványos dekoltázsáért?

A névtelen playmate kis oktatófilmjében nyolc pontban foglalta össze tanácsait, amik alapján állítólag kiszűrhetjük, eredeti-e a vizsgált cici. A playmate saját - vélhetően szintén nem valódi - melleit használja a bemutató alatt, de persze nem tesz mindent közszemlére, mert bár nyilván nem lenne neki új a vetkőzés, mégsem lehet mindent ingyen, oktató jelleggel.

Nézelődni csak óvatosan, szépen

A szőke playmate mozgását kommentáló narrátor már az elején leszögezi, bár komoly megfigyelés szükséges a helyes végeredmény megállapításához, mindennapi szituációkban azért ne szemléljük túl sokáig a vizsgált alanyt, mert a végén kiadós taslival jutalmazzák lebukásunkat. Persze nem könnyű a helyzet, ha a vizsgálatra kiszemelt dekoltázst melltartó tartja kordában, de ha a célszemély volt olyan bátor, hogy kebeltámasz nélkül lépjen az utcára, vagy nem szivacsos bikinifelsőben a strandra, akkor a mell alakjából már megállapítható az eredete. Ha ugyanis alul teltebb, akkor eredeti, ha felül, akkor mű.

A nagyon vékony, csontos lányok igen kis százaléka büszkélkedhet természetesen nagy mellekkel, ők többnyire orvosi segítséggel érik el a kívánt eredményt. Jó példa erre a 2008-as Miss World Hungary, Freire Szilvia, akinek dekoltázsa hirtelen nőtt sok köbcentivel. Bár vajmi kevés esély van rá, hogy mérőszalaggal rohangáljunk az utcán, ha mégis van nálunk, és az alanyunk is roppant engedékeny, megtudhatjuk, eredetiek-e a mellei. A playmate oktatófilmje szerint ugyanis a nő álla és mellbimbója közötti távolság 25,4 centiméterre tehető, ám ha ennél kevesebbet mérünk, a mell biztosan plasztikai sebész alkotása. További ismertetőjel, hogy a szilikonmellre nem hat látványosan a gravitáció – mondja a playmate narrátora: a műtött mell formáját akkor is megőrzi, ha lehajolunk vagy ha a hátunkra fekszünk.

A szilikon mindig tart

Következmények nélkül legkönnyebben egy sétáló vagy futó nőt vizsgálhatunk meg, ugyanis ha a mell vele együtt mozog, akkor biztosan a szülőknek köszönhető. Emellett a valódi mell általában sosem tökéletes, például a két mell sosem szimmetrikusan egyforma, szemben a szilikonnal.

A műtéti hegeknek – legyenek bármennyire aprók – mindig marad nyoma a testen, így ha a mell alatt, a mellmimbó körül, vagy a hónalji nyirokcsomóknál belefutunk árulkodó kis hegekbe, biztosak lehetünk benne, célszemélyünknek nem a természet adta kebleit. A rossz plasztikai műtétet - és ezáltal az implantátumos mellet - az eltérő irányba álló mellbimbókról is felismerhetjük, de az is árulkodó lehet, ha a két mell túl messze van egymástól.

Eredeti vagy szilikon?

A Velvet legutóbbi mellmustrája után ezúttal újabb feladatot adunk a fentiekben már kiokosított olvasóinknak: öt híresség melleiről kell megállapítaniuk, vajon a természet vagy a tudomány adta-e kebleiket. Jordant, Pamela Andersont vagy Kerry Katonát ne keressék a mezőnyben, ők felvállaltan sportból, a nyilvánosság teljes bevonásával műttetnek, ezek után mit kérdezhettünk volna?

Britney Spears

Eredeti vagy szilikon?

A tátogásban jeles énekesnőről épp a napokban kerültek elő olyan werkfotók, amelyek a 2007-es Gimme more című klipjének forgatása alatt készültek. A bimbó kivételével mindent mutató énekesnő egyébkéntszívesen teszi a kirakatba a dekoltázsát, legutóbb az If U Seek Amy című dalához készült videóklipnek köszönhetően csodálhattuk meg szemet kiütő keblét.

Lindsay Lohan

Eredeti vagy szilikon?

A ropivá fogyott Lindsay Lohan, akinek nemrég a fél szeméremajkát is megcsodálhattuk, hivatalosan 2008 febuárjában mutatta be melleit egy fotósorozat kedvéért. Ön szerint csak Lohan fogyott, vagy a mellmérete is csökkent a Bern Stern által készített Marilyn Monroe-t idéző képek óta?

Victoria Beckham

Eredeti vagy szilikon?

A focistafeleség sokadik alkalommal tette közszemlére melltartós kebleit Giorgio Armani kedvéért, bár ehhez nyilván hozzájárul az a 24 millió forintnak megfelelő összeg, amit legutóbb bezsebelt a magamutogatásért. Az ex-Spice Girl dekoltázsát már több alkalommal is felpolcolta a nyakáig, így bár se énekelni, se főzni nem tud, rengeteg fotóval dokumentálta, milyenek a mellei. A dekoltázsról egyébként az a hír járja, hogy utóbbi időben megcsappant mérete, de persze hisszük, ha látjuk.

Voksán Virág

Eredeti vagy szilikon?

A playmate, aki Niki Belucci példájából tanulva átnyargalt a DJ-pulthoz, nemcsak a diszkókban, de a televíziós riportokban is szívesen közszemlére teszi kicsinek semmiképpen sem nevezhető melleit, főleg, hogy azok már-már védjegyévé váltak. Dönte el Ön, hogy vajon a felmenőinek köszönheti-e kebelméretét.

Dundika

Eredeti vagy szilikon?

Hornyák Hajnalka, aki az esküvője óta a Szentiványi vezetéknévvel tündököl a celebvilág egén, ahol csak lehet, igyekszik kihangsúlyozni szembetűnő domborulatait. A magát énekesnőként is kipróbáló playmate-től már azt is megtudtuk, szívesebben rejti dekoltázsát magyar topokba, ami legutóbb majdnem a köldökéig ért, pedig ő nem szereti a kihívó ruhákat.