Egy éjszakára 50 ezer dollárba is belekerült egy lány a nemrég lekapcsolt hollywoodi luxusprosti-hálózatnál, melynek ügyfelei közt Charlie Sheen és Mickey Rourke neve az elsők közt merült fel, de celebritásoktól politikusokig további közismert nevek is találhatóak a listán. Michelle Braun 31 éves, kétgyermekes családanya a 2000-es évek Heidi Fleisse: az elmúlt tíz évben több mint 8 millió dollárt hozott össze a lányok futtatásával, míg le nem bukott. Most pedig mindent készséggel elmesél majd, csak hogy a börtönt megússza.

Állítólag Charlie Sheen és Mickey Rourke neve is szerepel azon az ügyféllistán, amit Michelle Braun, Hollywood madame-ja adott át az ügyészségnek a velük kötött megállapodása értelmében. A kétgyermekes, 31 éves családanya kettős életet élt: miközben először és utoljára 1996-ban, közterületen folytatott italozásért került összeütközésbe a törvénnyel, több mint tíz éve közvetített fedőcégeken keresztül luxusprostituáltakat a floridai Boca Ratonban lévő otthonából Hollywood krémjének.

A több mint 70 lányból álló hálózatban 10 és 50 ezer dollár közti áron rendelhető modellek, színésznők, pornósok és playmate-ek szolgáltatásait „pénzemberek, közismert sportolók, hollywoodi hírességek, és igen befolyásos körök” is igénybevették. „Mondjuk úgy, igencsak meglepődnének” – fogalmazott rejtélyesen ügyvédje, Marc Nurik a Los Angeles-i KTLA-TV ügyféllistáról érdeklődő riporterének.

Bár hivatalosan egyelőre senkit nem neveztek meg közülük, Charlie Sheen és Mickey Rourke neve azért már felmerült – bár előéletük ismeretében ők egyszerűen szükségesek egy hollywoodi madám ügyféllistájának hitelesítéséhez, Sheen pedig már a nagy előd, Heidi Fleiss ügyfelei közt is ott volt. Pár, blogokon keringő partifotó alapján az is látszik, hogy Braun Rourke-ot legalább egy közös fénykép erejéig ismerősei közt tudhatta, ahogy Paris Hiltonnal és Terence Howarddal is pózolt a gépnek. A fotókon ugyan nincs rajta, de a lehetséges ügyfelek közt szerepel még José Canseco, a New York Yankees játékosa is, aki mindig előszeretettel hangoztatta, hogy neki még soha nem kellett fizetnie szexért. Szintén felmerült Courtney Love neve, egyes források szerint mint kiközvetített, mások szerint pedig mint ügyfél: Cobain özvegye eszerint pasijával együtt előszeretettel rendelt lányokat édeshármashoz.

A KTLA TV beszámolója szerint Braun csak a tavalyi évben több legalább 8 és fél millió dollárrra becsülhető jövedelmet szerzett ezúton, az ügyészség szerint pedig „mindig pontosan fizette az adókat, és olyan ügyesen dolgozott, hogy közel tízévi tevékenysége alatt eddig mindig elkerülte a lebukást”.

Braun azzal került mégis a nyomozók érdeklődési körébe, hogy két éve álnéven a Rolling Stone-nak eldicsekedett üzletmenetével, mint „Hollywood jelenlegi madame-ja, aki luxus-eszkortszolgáltatásával betöltötte a Heidi Fleiss letartóztatásával 1997-ben keletkezett űrt”. Az inkognitóban nyilatkozó Braun akkor úgy fogalmazott, nincs semmi rossz abban, amit ő csinál: „Én csak annyit teszek, hogy híres nőket mutatok be gazdag pasiknak”. Braun árai azonban jóval magasabbak, mint elődjéé, Fleiss legdrágább lányai annak idején nem kerültek többe éjszakánként 7000 dollárnál, bár tény, ez egy tíz évvel ezelőtti ár.

Braun két céget tartott fenn, Nici’s Girls nevű honlapján 2000 dollárért regisztrálhattak a tagok, akik fényképes online katalógusból választhattak, a megrendelt szexmunkást pedig Braun Global Travel Network nevű cége szállította házhoz. A lányok óradíját ezek után „utazási költség” címén vasalta be ügyfeleitől, ami azért praktikus, mert így akár számlát is tudott adni róla. Lebukása is épp egy Los Angelesből New Yorkba repültetett lányhoz kapcsolható, akit egy kliensként beépült FBI-ügynök rendelt meg. Braun után ekkor már két éve nyomozott az FBI, 2008 októbere óta a telefonját is lehallgatták és az e-mailjeit is követték. A reptéri lebukásnak köszönhetően sikerült végül vádat emelni ellene, egyrészt azért, mert „szexuális szolgáltatás céljából közvetített személyeket államhatárokon keresztül”, valamint sikkasztásért; mindezekért külön-külön akár húsz évet is kaphatott volna.

Mivel azonban Braun ügyvédei tanácsára megállapodást kötött az ügyészséggel, a vádpontokból végül csak a sikkasztás maradt, és Braun várhatóan megússza majd a börtönt, méghozzá röhejesen olcsón. Mindössze hathavi házi őrizetre számíthat (valamint ötévi felfüggesztettre), és húszezer dolláros pénzbüntetést kell fizetnie, amit az évek alatt összehozott milliókból azért vélhetően képes lesz kigazdálkodni.