Mivel odáig stimmel, hogy mindkét színésznő dögös, barna és tetovált, feltérképeztük, mi az, amiben különböznek. A mi végeredményünk: Fox egyelőre Jolie gyenge klónja, de mivel tíz évvel fiatalabb nála, még bőven van ideje hülyeségeket beszélni, botrányhősnővé válni, majd sok-sok árvát örökbefogadni, és hátha közben még normális szerepeket is kap.

Lassan Angelina Jolie-nak is rá kell jönnie, hogy szépség, Pitt, gyerekek ide-oda, azért felette is eljár az idő, és az teljesen normális, ha a filmszakma és a bulvárvilág már egyaránt az utódát keresi. Mondjuk annyira nem kell keresni, mert jelentkezők bőven akadnak, a legesélyesebb például Megan Fox, akit mindenki azzal idegesít, mennyire kiköpött Jolie. Ő meg Jolie-t idegesíti ugyanezzel.

És tényleg a huszonhárom éves Fox - akinek nevét a Transformers című film tette egy csapásra ismertté, bár az inkább csak bármilyen szögből előnyösen fényképezhető külső adottságai miatt - erősen rajta van a jolie-sodáshoz vezető ösvényen. Igaz színészileg a két Transformers-filmen kívül még nem igazán villantott, ezekből pedig csak a külső jegyek szűrhetőek le. Az nem kérdés, hogy hasonlítanak, az igazi lényeges eltérés egyelőre, hogy az igazi Lara Croft zöld szemű, míg wannabe Tomb Raider kolléganője kék.

Szerelem a bőrön és vad dumák

Megan Fox az új Angelina Jolie?

Jolie Billy Bob Thornton iránt érzett örök szerelme zálogául varratott magának szép tetkót a bal karjára, amit a románc végén nem kis meló volt eltüntetni, Fox ezzel szemben valamivel rutinosabb volt, amikor exbarátja, Brian Austin Green, egykori Beverly Hills 90210 szereplő nevét a bikinivonalára tetováltatta. Ez a szerelem mondjuk kicsit cikibb, mint Jolie-é, Fox viszont azt állítja, neki esze ágában sincs eltüntetni a tetkót, majd inkább Briannak nevezi a (valamikor) megszületendő gyerekét. Remélhetőleg nem lány lesz.

Ebből már sejthető, hogy hülye aranyköpésekből sincs egyiküknél se hiány, igaz Jolie már kinőtt az őrült korból, úgyhogy Pitt már megúszta, hogy csaja a vérét vegye és üvegfiolában viselje a nyakában. Mióta pedig elkezdett gyerekeket gyűjteni, majd pasijával Hollywood Übercelebpárja lettek, a színésznő teljesen lenyugodott. Igaz, most már annyira komolyan veszi magát, hogy filmes világmentés helyett egyenesen politikusnak készül.

Fox viszont még csak most kezd belekóstolni a sztárságba, tehát roppant igyekezettel és gyakorisággal képes oltári hülyeségeket beszélni. A legemlékezetesebbek közt van, amikor megemlítette, ő tulajdonképp egy puncis férfi (ezt később biszexre módosította, az mégiscsak többeknek jön be), de tudhattunk meg tőle hasznos információkat a különféle kaják gerjesztette különféle szagú bélgázokról, vagy hogy nem mindig húzza le maga után a vécét, és hogy ő lesz az első, aki bevásárol, ha végre legalizálják a marihuánát.

De a legfontosabb persze a nemi hovatartozás, hiszen ahogy Jolie is bevallottan több lyukra játszott fiatal korában, Fox felnőtté válásának első megszólalása is arról szólt, hogy ő már próbálta csajjal, sőt mit ad isten szívesen járna Angelina Jolie-val. Persze az eddig inkább külsejéért elismeréseket kapó Foxnak még van bő hét éve, hogy benőjön a feje lágya és elkezdjen jótékonykodni. Mondjuk még akkor is hiányzik, hogy rendes színésznői szerepekben is brillírozzon, de hátha hét év erre is elég lesz.

Foxnak az elején még imponált, hogy Jolie utódának nevezik, ám mostanában már ő is elkezdett arról beszélni, hogy fárasztó ez a párhuzam, és a médiát okolja az egészért. Az ügy felkapottabb, mint az Oroszlán-Labancz párhuzam, már Jolie apja, Jon Voight is felszólalt a Usmagazine-nak, hogy ne hasonlítgassák össze őket, hiszen persze, hasonlítanak, hisz mindketten nagyon szexik, de azért ne higgyék már, hogy Fox lehet az új Jolie, hisz "azért nem ugyanaz a kettő". Voight további hasonlóságként megemlítette, hogy mindkettejüknek ő szerezte az első szerepet. Lánya egy Meat Loaf klipben játszott, viszont arról nem beszél, hogy Fox miben.

Jolie a legdühösebb

Az Oscar-díjas színésznőnél feltehetően az verte ki a biztosítékot, hogy Fox jó eséllyel indul Lara Croft szerepéért a sorozat harmadik részében, írja a Stuff.co.nz. Jolie viszont halálosan ideges, ha arra gondol, hogy fiatalabbra cserélik, persze barátainak ezt úgy fogalmazza meg, hogy Fox nem lesz képes megbirkózni ezzel az összetett és bonyolult karakterrel. "Angelina felháborítónak tartja, hogy ő kitalált és megalkotott egy szerepet, amit most át kell adjon valakinek, aki nem fogja tudni megcsinálni" - mondta egy ismerős a brit Sunnak. "Szerinte Megan nem lesz hiteles a szerepben. Amúgy is ki van rá akadva, mert úgy véli mindenben őt utánozza a tetkóktól az öltözködéséig."

Bennfentesek szerint tényleg van rá esély, hogy a szerepet Fox kapja, mivel a harmadik rész időben az első kettő előtt játszódik, így pedig fiatalabb Lara Croftot igényel. Ennek ellenére állítólag Jolie annyira dühös, hogy már tárgyal is egy újfajta akcióhős megalkotásáról, amivel majd bebizonyítja, hogy jobb Foxnál. Ha ez mind igaz, azért Jolie-nak se ártana egy dilidoki, más magyarázat nemigen van arra, hogy így kiborul az elkerülhetetlentől. Bár Megan Fox egyelőre csak szegény ember Angelina Jolie-jának tűnik, azért biztos sokaknak megnyugtató, hogy Jolie után is lehet majd szexicsajos akciófilmeket csinálni.