A hétvégén a 22 éves La Coruna-i Estibaliz Pereira Rabade nyerte meg Mexikóban a 69. Miss Spanyolország címet. A versenyt azért tartották a szokásoktól eltérően Spanyolországon kívül, mert a Mexikóból indult sertésinfluenza miatt lecsökkent az országba látogató turisták száma, és a spanyolok így szeretnék jelezni, még mindig érdemes Mexikóba menni.

A 69. Miss Spanyolország legérdekesebb aspektusa az, hogy idén nem Spanyolországban, hanem a mexikói Cancúnban tartották a veseny döntőjét, hogy így élénkítsék a mexikói turizmust, ami az utóbbi hónapokban az országból világhódító útjára induló sertésinfluenza miatt nagyon megroggyant.

A 22 éves La Coruna-i győztes, Estibaliz Pereira Rabade a beszámolók szerint végig a mezőny fölé magasodott, a zsűrit nem csak a szépségével győzte meg, de mostanában nincs is olyan szépségverseny a világon, ahol a győztes csak a szépségével nyűgözné le az őt bírálókat.

Az Efe spanyol hírügynökség a múlt héten készített anyagot a versenyzőkkel, és nekik is Rabade volt ez egyik kedvencük minden tekintetben - írja a Latin American Herald Tribune. A győztes a szokásos ügymenet szerint, fürdőruhás és estélyis tourok után választották ki az 52 döntős lány közül.

Az est spanyol vonalát Pastora Soler spanyol énekes képviselte, egyébként meg próbálták mexikóivá tenni az eseményt. Voltak maja táncosok, illetve szappanopera-sztárok is.