Az énekesnő férje, Blake Fielder-Civil hatmillió fontot akar Winehouse vagyonából, amiért hűtlenségével arra ihlette nejét, hogy megírja Black to Black című lemezét, ami 2007 legkelendőbb albuma lett. A börtönt is megjárt férjet az se zavarja, hogy neje vagyona a gazdasági válság miatt a felére, 7,5 millió fontra csökkent.

Még mindig nem zárult le Amy Winehouse és Blake Fielder-Civil válása, a pár ugyanis a Madonna-Guy Richie válóperből már ismert Decree nisi elve szerint szünteti meg közös életét. Ezúttal pedig állítólag még komolyan is gondolják. Ennek értelmében a határozat – aminek kelte július 17-e – csak hat hét és egy nap múlva emelkedik jogerőre, tehát csak akkor tekinthető hivatalosnak a válás. Persze ez kizárólag abban az esetben történhet meg, ha nem merül fel mégis valamilyen egyéb vitás kérdés. Mivel Winehouse-ék esetében gyerekelhelyezés problémája nem áll fenn, csak az anyagi osztozkodás jelenthez gondot. Fog is.

Fielder-Civilnek jár a pénz

„Amy akkor írta a Black to Black című albumot, amikor Blake elhagyta őt" – nyilatkozta egy nevét nem vállaló közeli barát a News of the Worldnek a férj követelésére utalva. Winehouse ura ugyanis azzal az indokkal követel magának 6 milliót (közel kétmilliárd forintot) az énekesnő gazdasági válság miatt felére, 7,5 millió fontra (2,5 milliárd forintra) csökkent vagyonából, hogy ő ihlette az énekesnő Black to Black című 2006-os albumát, ami nemcsak a legjobb popzenei album lett, de 5,5 millió példányban adtak el belőle 2007-ben.

Winehouse dühöng

Az, hogy lelki károkat okozott – exnőjével megcsalta, majd elhagyta Winehouse-t – mit sem jelent. Neki jár. „Nagy hanyatlásban volt, amikor írta azt az albumot. Ha fizetne Blake-nek, az olyan lenne, mintha – hozta a példát a névtelen ismerős – egy pasi, aki a meggyilkolt feleségéről ír könyvet, fizetne a gyilkosnak. Teljességgel röhejes" – tette hozzá a közeli barát.

Winehouse börtönviselt férje állítólag csendben, négyszemközt közölte az újra egészségesnek látszó, az Egyesült Királyságba a múlt héten visszatért énekesnővel, mit is akar. Winehouse-t azonban kellően kiakasztotta a követelés, rögtön a nyilvánossághoz fordult segítségért. „Blake-t próbálta lebeszélni a családja, hogy bármiféle pénzt kérjen Amytől, de nem hagyta magát" – jegyezte meg az ismerős. A 25 éves Winehouse pedig minden szemétkedés ellenére örül, hogy a nyilvánossághoz fordult, mert „végre bemutathatja, milyen is valójában a férje." Fielder Civil még januárban, a börtönből adta be a válókeresetet Winehouse hűtlenségére hivatkozva, akiről St. Lucia szigetén töltött rehabilitációja idején gyakran olvashattuk, mikor és kivel feküdt össze.