A magánsziget legfőbb vonzereje - amellett persze, hogy kellő mértékben státuszszimbólum -, hogy ott biztosan nem zaklatják a tulajt a fotósok, ráadásul befektetésnek sem rossz. Johnny Depp és Nicholas Cage a paparazzómentes parti sétákért rajong, Pamela Anderson Görögországot kapta meg ajándékba, David Copperfield pedig zavartalan nyaralásra vágyó barátainak adja bérbe négy szigetének egyikét.

Míg a legtöbb ember csak álmodozhat egy egzotikus szigeten eltöltött nyaralásról, a hírességek saját szigetet vesznek maguknak. A több millió dolláros vásárlás befektetésnek sem rossz, hiszen a válság ellenére egy lakatlan földdarab még mindig kelendő cikknek számít. A hollywoodi színészek közül több is rendelkezik saját szigettel, Johnny Depp a nyilvánosság elől oda vonul vissza, Tommy Lee eljegyzési ajándékként vette Pamela Andersonnak, míg David Copperfield celeb barátainak adja bérbe négy szigetének egyikét.

A kastély sokba kerül, marad a sziget

Nicholas Cage ugyan a válság és a magas fenntartási költségek miatt eladta bajorországi kastélyát, a 3 millió dollár értékű szigetéhez viszont ragaszkodik. A színész, aki filmenként akár 20 millió dollárt is bezsebelhet, a Bahamákon vett magának egy kisebb nyaralót. Cage elmondása szerint a legjobb az egészben, hogy anélkül mehet le a partra, hogy a lesifotósok megjelenésétől kellene tartania.

Hat tengerpart és egy lagúna

Szintén az elszigeteltség miatt vett Johnny Depp is saját szigetet. Depp 2004-ben a Karib tenger kalóza című film forgatása alatt fedezett fel egy eladó szigetet, és pillanatok alatt eldöntötte, kifizeti a 3.6 millió dolláros vételárat – igaz, az egyik legjobban kereső színésztől ez elvárható. A színész által Little Hall’s Pond Cay névre keresztelt, 45 hektáros szigetnek öt különálló strandja van, melyeknek a sztár maga adott nevet - írja a Vanity Fair. Az egyiket természetesen gyermekei anyjáról, az énekesnő Vanessa Paradisról nevezte el Paradis-nak, a másik kislányukról, Lily Rose-ról kapta nevét, a harmadik fiáról, Jackről, a negyedik pedig mentoráról, Marlon Brandóról. Az ötödik strandot Depp Gonzónak hívja az író Hunter S. Thompson tiszteletére, aki a különleges újságírói műfaj megteremtője volt, és akivel egész az író haláláig közeli barátságban voltak, mióta Depp eljátszotta Thompsont a Félelem és reszketés Las Vegasban című könyvből készült filmben. A szigeten, ahova repülővel, helikopterrel és hajóval is el lehet jutni, a fehér homokos partok mellett van még jól felszerelt kikötő és pálmafás lagúna is.

Mel Gibson szigetét elviheti a válás

Mel Gibson szintén 2004-ben vásárolt saját szigetet, azonban a színész nem aprózta el, 15 millió dollárt perkált le a Fidzsi-szigetcsoport egyik tagjáért. Gibson azonban már nem biztos, hogy sokáig örülhet a remek befektetésnek, válása során könnyen elbukhatja azt.

Dicaprio szállodát építtet

Szintén befektetés lett Leonardo DiCaprio lakatlan szigetéből. A sztár a Four Seasons hotellánccal kötött egyezséget, így az új hotelnek köszönhetően bárki - legalábbis kellő bankszámlával rendelkező bárki - saját szemével győződhet meg a homokos tengerpart minőségéről, írja az All Property Management.

Copperfield szigetgyűjteménye

A legnagyobb szigetmágnás nem más, mint David Copperfield. Az illuzionista 4 szigetet vett, ebből a legnagyobb a Bahamákon található Musha Cap, melyért 50 millió dollárt perkált le. Copperfield heti 325 ezer dollárért adja bérbe a 150 hektáros területet, ami szerinte „a legprivátabb magánsziget a világon". A híresség bérlői között olyan sztárok is akadnak, mint például Oprah Winfrey vagy éppen John Travolta.

Görögország eljegyzési ajándékként

Tommy Lee gyermekei anyját, Pamela Andersont lepte meg egy egész országgal - egy kisebb sziget formájában. Az egykori playmate a Dubaj partjainál található, a világ térképét megformázó szigetcsoportból, a The World Projectből kapott egyet 2007-ben, így lett Anderson Görögország büszke tulajdonosa. Lee azzal indokolta választását, hogy maga is görög származású. A magánszigetet Anderson eljegyzési ajándékként kapta – igaz, az újabb esküvő végül elmaradt.