Ryan O'Neal élettársa, Farrah Fawcett temetésén megpróbálta felszedni rég nem látott lányát, mert nem ismerte fel, közben meg még mindig dühös, amiért a lánya néhány évvel ezelőtt könyvben teregette ki, hogy mennyire rossz szülő volt.

"Épp csak beraktuk a koporsót a halottaskocsiba, néztem, ahogy elhajt, amikor egy gyönyörű szőke nő odajött és megölelt. Azt mondtam neki: "Van italod? Van fuvarod?". Ő meg azt mondta: "Apa, én vagyok az, Tatum!". Próbáltam vicces lenni egy különös svéd nővel, erre kiderül, hogy a lányom. Annyira beteg" - nyilatkozta Ryan O'Neal a Vanity Fairnek egy Farrah Fawcettről készített portréban.

Az esetet egyik fél sem vette komolyan, Tatum O'Neal - aki nem Farrah Fawcett, hanem Joanna Cook Moore lánya - annyival nyugtázta a dolgot, hogy az apja mindig is oda volt a nőkért, nem csodálkozik rajta.

Ryan O'Nealnek azért nem volt ismerős a lánya, mert éveken keresztül egyáltalán nem találkoztak, miután Tatum O'Neal írt egy könyvet arról, hogy apja mennyire rossz szülő volt. Ezt Ryan O'Neal a mai napig nehezményezi. Leginkább az fájt neki, hogy a lánya pénzt keresett azzal, hogy kiteregette a családi szennyest.

A színésznek egyik gyerekével sem igazán jó a kapcsolata. Griffin Ryant, aki szintén Joanna Cook Moore-ral közös gyereke, eltiltotta Farah Fawcett temetéséről, mert a fiú azt állította, apja 11 éves korában arra kényszerítette, hogy kokainozzon. "Az apám kokaint adott 11 éves koromban, és ragaszkodott hozzá, hogy ki is próbáljam... Végig erőszakos volt, amíg felnevelt. Nárcisztikus pszichopata volt. Annyira dühös volt néha, hogy képtelen volt kontrollálni magát" - idézte Griffin O'Nealt a Daily Mail.

A színésznek Farrah Fawcettől is született egy gyereke, aki szintén nincs jó véleménnyel apjáról. Szerinte Ryan O'Neal csak azért volt együtt a rákos anyjával, hogy részesüljön az örökségből. "Ó, azok a krokodilkönnyek! Az apám egyetlen célja csupán az volt, hogy benne legyen a végrendeletben. Annyira gusztustalanul átlátszó volt onnantól kezdve, hogy kiderült, anyám végstádiumos. Egy hulla fölött köröző keselyűnek tartom. Ryan tudta, hogy minden meg fog kapni" - volt nem túl kedvező véleménnyel apjáról Redmond O'Neal. Őt és apját tavaly együtt tartóztatták le drogbirtoklásért.

Végül viszont úgy néz ki, nem jött be Ryan O'Neal taktikája. A színésznő végül Redmond nevű fiára hagyta szinte a teljes vagyonát.