Keira Knightley két év után újra vetkőzött a Chanelnak, ami még új koncepciót sem bírt kitalálni, de a színésznő melle most is kapott egy kis optikai tuningot. Mondjuk nem világos, miért pont - saját bevallása szerint is - mell nélküli színésznőt akarnak vetkőztetni, ha meg pont őt, akkor miért nem jó úgy, ahogy van?

Bár tavaly még úgy volt, hogy Keira Knightleyt Emma Watsonra cseréli a Chanel, és 2009-től a Harry Potter varázslólánya pózol majd a Coco Mademoiselle parfümöt szorongatva, de nem így lett. A parfüm legújabb plakátján ismét a Karib-tenger kalózai sztárja látható, nyilván ennyire bevált 2007-ben.


Ahogy a színésznővel, úgy valószínűleg a 2007-es kreatívokkal is elégedett lehetett a cég, ugyanis a koncepció gyanúsan hasonlít a két évvel ezelőtti felálláshoz: félmeztelen Knightley, szexis tekintet, fehér ing, és egy férfi ruhadarab, mint kiegészítő. Az utóbbi két éve egy keménykalap volt, most egy nadrágtartó kapott szerepet a fotón, ami szinte az előzővel együtt is készülhetett volna: a két plakát közti különbség első ránézésre annyi, hogy a színésznőnek azóta hosszabb a haja, és keménykalap helyett egy nadrágtartóval takarja el a mellbimbóját. Az eredetihez képest gyanúsan domborodó mellén.

Knightley melle tényleg photoshopért kiált?

A Daily Mail cikkében azt pedzegeti, hogy a 24 éves színésznő melle a feszes nadrágtartó alatt mintha kissé teltebb lenne a megszokottnál. Az újság a háttérben szemérmetlen retusálást sejt, ami a színésznő múltját és testi adottságait egyarán figyelembe véve nem egy valóságtól elrugaszkodott feltételezés. Knightley - aki a The Sun szerint kijelentette, hogy neki nincs is melle, csak mellizma -, már 2004-ben, az Artúr király című film plakátján is a valóságnál kerekebb kiadásban látható. Állítólag ettől remélt nagyobb sikert a producer. Később, a 2007-es Chanel-fotózáson a színésznő szintén jóval nőiesebb mellkast domborított, és Chris Bickmore, a Daily Mail szakértője az aktuális werfotót elemezve arra jutott, hogy Knightley melle most sem úszta meg a photoshopot.

Ön szerint retusálták Knightley mellét?

"Az arcát egyértelműen retusálták, a vonások, a redők, ráncok teljesen eltűntek róla. A szemfehérje tisztább, a nyak és a test pedig teljesen sima, de még a tenyeréből sem látszik semmi, pedig ott fel kéne tűnnie néhány részletnek. A melle kapott egy kis árnyékot, hogy kerekebbnek és hetykébbnek tűnjön, és a méretét is megnövelték egy kicsit."

Amellett, hogy csúnya dolog átvágni a lelkes rajongókat, úgy tűnik, hogy egyébként is kezd ciki lenni a szétretusált celebfotó. A francia Elle áprilisi száma például épp a valódi női szépségre mutatkozó igényt akarta kielégíteni azzal, hogy Sophie Marceau, Eva Herzigova és Monica Bellucci fotóját is smink és retusálás nélkül tette a címlapra. A photoshop kiűzése a divatvilágból persze még messze van, főleg akkor, amikor Madonnából is simán csinálnak húszéves porcelánbabát.