A még mindig csak 23 éves egykori botrányhősnő, Lindsay Lohan az utóbbi másfél évben kicsit visszavett egykori énjéből, bár fotói alapján nem úgy néz ki, mint aki egészségesebb életmódra váltott, legfeljebb diszkrétebben tolja a kokót meg a vodkát. A hollywoodi celeb-szappanoperába azonban mindig kell egy idegösszeroppanásig drogozó-bulizó színésznőcske karakter, a legesélyesebb pályázó jelenleg szegény Mischa „Narancsbőr” Barthon.

A fiatal színésznőt nemrég idegösszeroppanással szállították kórházba, - bár ezt a fordulatot nem Lohantől, hanem Britney Spearstől ismerjük -, az elmúlt hónapokban pedig egyre leharcoltabb külsővel, állítólagos drog- és alkoholproblémákkal, valamint rendezetlen magánélettel szállt versenybe Lohan pozíciójának megörökléséért. Az idegosztálynak is van olyan hírértéke, mint a rehabnak, Lohan pedig azt járta meg, ráadásul többször is.

Bartont ugyan alig pár nappal később már ki is engedték, az azóta készült fotók alapján viszont nem túl hihető az, hogy jobban lenne, a pletykalapoknak nyilatkozó „közeli barátok” pedig máris a következő kiborulás miatt aggódnak, ami szerintük bármikor bekövetkezhet. Egy újabb kórházi epizód előtt viszont ilyenkor még jönni szokott az eszméletvesztésig bulizós szakasz villantás-sorozatokkal és egyéjszakás kalandokkal, ami törvényszerűen ér véget a rehabon. Lohantől mindezt már láttuk, meggyőző volt.

A Narancsvidéktől a narancsbőrig

Barton a Narancsvidék című tinisorozat egyik szereplőjeként vált ismertté, cikkezni azonban hízásai-fogyásai és látványos cellulitisze miatt kezdtek róla. A sorozat 2006-ban ért véget, egy évvel később a szende tinilányt alakító egykori szende tinilányt már ittas vezetés miatt kapcsolták le, mindezt ráadásul rögtön lejárt jogsival, marihuánával a zsebében sikerült összehoznia. A börtönt végül ugyan megúszta egy felfüggesztettel, de legalább előállt egy senki által nem vitatott vallomással: hát igen, hülye volt.

Ezt követően hónapokig nem nagyon lehetett hallani felőle, míg újra a címlapokra nem került azzal, hogy a karfiolos comboktól való rettegésében minden eddiginél jobban belehúzott a fogyókúrába és csonttá-bőrré csoffadt. Persze már ekkor is felmerült, ahogy idegösszeroppanása után ismét, hogy a túlzásba vitt pörgetős cuccok is okozhatnak ilyen drámai hatást, Barton azonban egyelőre adós droghasználati szokásainak meggyónásával: azt állította, azért fogyott le, mert imád pilatesezni, és különben is hagyják már békén, nagyon elégedett a külsejével.

A pletykalapoknak boldogan nyilatkozó „legjobb barát” „közeli ismerős” és hasonló megnevezésű informátorok persze azóta már tudatták a világgal, hogy a színésznő 14 éves kora óta iszik, nem is kicsit, ennek megerősítése, vagy egy esetleges elvonókúra híre azonban egyelőre még szintén várat magára. A pszichiátrián töltött három nap kapcsán ugyan szűkszavú indoklásként már megjelent az, hogy a színésznő összeomlásához állítólag az vezetett, hogy az utóbbi időszakban „súlyproblémákkal, drogfüggőséggel és magánéleti válsággal küzdött”, erről azonban egyelőre sem ő, sem hivatalos szóvivői nem nyilatkoztak nyíltan.

A magánéleti problémák Barton szakítását takarják, legutóbbi pasijával, Luke Pritcharddal mindössze 4 hónapot töltöttek együtt, a színésznő az idén márciusi szakítás után jelent meg csonttáfogyva, de mint azóta már tudjuk, ennek semmi köze a szerelmi bánathoz, csak a túlzásba vitt pilateshez. Ezt megelőzően Barton Josh Harnettnél próbálkozott, de ebből a viszonyból mindössze egy egyéjszakás kalandot sikerült dokumentálni. Korábban pedig Taylor Locke-kal sikerült hét egész hónapot együtt töltenie, szóval a hosszú távú kapcsolatok varázsát még nem nagyon élhette át.

Repertoárjában természetesen szerepelnek még az elengedhetetlen „pucér, vagy legalább topless fotózás” és „villantás” menüpontok is, az előbbit a Nylon magazinnak teljesítette többé-kevésbé, utóbbit pedig egy részeg taxibaszálláskor sikerült könnyedén hoznia.

A nagy előd feladta a leckét

Hollywood korábbi "wild child" színésznője, Lindsay Lohan mostanság már csak azzal kerül be a hírekbe, ha épp szakít vagy ismét összejön két éve tartó örök szerelmével, Samantha Ronson DJ-lánnyal. Sőt, jelenleg úgy néz ki, végre valami említésre méltó filmszerepet is kap Roberto Rodriguez következő filmjében, szóval nem kizárt, hogy a jövőben akár szakmai híreket is olvashatunk róla. Persze ezek nem lesznek olyan eseménydúsak, mint a fiatal színésznő elmúlt pár éve.

Lohan ugyanis tökélyre fejlesztette az agyatlan partiállat-Barbie imidzset, fénykorában majdnem annyi mindentől függött, mint egykor Robbie Williams, rendszeresen villantott, vezetett ittasan, bulizott hányásig, késett el forgatásokról, drogozott rehabon vagy dugott meg útjába kerülő helyes ismeretleneket, vagy bárkit akár a vécén is, csak mozogjon. A színésznő ámokfutása közel két évig tartott, majd legutolsó elvonója után végre nyíltan összejött Ronsonnal, azóta mindezeknek vége. Van helyette dráma úgy kéthavonta, mikor szakítanak majd újra összejönnek, Lohan legutóbb úgy bele is fogyott az egyikbe, hogy a feltörekvő utód, Barton combja még mindig kis kövér cipó az ő ropilábaihoz képest, de ha minden igaz, két évvel a nagykorúság - egyúttal a legális piálási életkor - után most úgy tűnik, Lohannek mégis lesz esélye megöregedni.