Egy olvasónktól remek videót kaptunk, amelyen Kóka János gyakorol egy belvárosi tánciskolában. A volt miniszter nemsokára esedékes esküvőjére készül a barátaival, mert a lagziban szvinget is táncolnak majd, aminek nem könnyű elsajátítani a lépéseit.

"Augusztus 26-án késő délután mentem a Liszt térre, és a Paulay Ede utcai tánciskolában mit látnak szemeim? Kókát botladozni/táncolni. Azt nem tudtam a lépések alapján kideríteni, hogy mit táncolnak. Gondolom a Parlament utáni életben majd kell egy kis szórakozás" - kaptuk a feljelentőt akárhogyis nevű olvasónktól.

A felvétel miatt megkerestük Kóka János egyik munkatársát, aki elmondta, nemcsak a volt miniszter táncol, de többek között ő is. Nagyjából 15-20 párral ugyanis Kóka esküvőjére gyakorolnak, amelyen a hagyományos esküvői táncok mellett lesz szving is, aminek viszont nem kis idő megfelelően elsajátítani a mozdulatait.

Eddig nagyjából tíz órájuk volt a Paulay Ede utcában található tánciskolában, és reményeik szerint az esküvőre eljutnak majd a nagyjából középhaladó szintre. "Szerencsére türelmes és empatikus tanáraink vannak" – mondta forrásunk arra utalva, hogy azért még nem árt gyakorolniuk egy keveset.

A szvingnek vannak olyan változatai, amelyekben fontos szerepet kap az akrobatika is, de Kóka János a tervek szerint nem dobálja majd az ifjú feleségét tánc közben. Igyekeznek úgy összehozni egy látványos koreográfiát, hogy viszonylag kevéssé kelljen kockáztatniuk egymás testi épségét.

A volt miniszter a nyár elején jegyezte el a barátnőjét, Szandrocha Kamillát, akivel korábban a Gazdasági Minisztériumban munkakapcsolatban állt.