A színész a Tabu Tv kamerájának cáfolta a híreket, miszerint kirúgták volna a Madách Színház darabjából. Állítása szerint ő volt az, aki inkább elköszönt, mintsem 45 évesen kelljen megtanulnia táncolni a szerepe miatt. A fokozott médiaérdeklődéshez annyit fűzött hozzá, hogy az ő nevével mindent el lehet adni, és ha a Thermal Golf Club Hotel tulajdonosát megcsókolná, címlapon lenne holnap. De annyira azért nem akart címlapra kerülni.

A Budapest Highland Golf Clubban megrendezett sajtóeseményen kapta lencsevégre a Tabu TV Gesztesi Károlyt, aki a magánéletéről persze nem nyilatkozott, a múlt héten szárnyra kapott hírekre viszont, miszerint menesztették a Madách Színházból, reagált. Szerinte az egész nem egészen úgy történt, ahogyan azt a Blikk és a Bors megírta – mint ahogyan a róla szóló cikkek 99 százalékát is valótlannak nyilvánította.

A Blikk állítása szerint Gesztesi több alkalommal is elfelejtett a Spamalot, vagyis a Gyalog galopp musicalváltozatának próbáira járni, sőt, a hírek szerint a József és a színes szélesvásznú álomkabát című darabban is csak a premieren játszott. Aznap a Bors is címlapon hozta, hogy a színház megvált a művészétől, és szerintük a legfőbb oka ennek az volt, hogy Gesztesi – ha éppen játszott valamelyik darabban – a tenyeréből olvasta a szöveget. Ugyan Szirtes Tamás, a Madách ügyvezetője szerint közös megegyezéssel váltak el, a Tabu Tv személyesen a színésztől szerette volna megtudni az ő verzióját.

"Az igazgatóval történt megbeszélésem alapján kicsit tudtam próbálni májusban, és most akartunk nagyon sokat próbálni” – nyilatkozta Gesztesi. „Mielőtt belevetettem magam a forgatásokba, még úgy nézett ki, hogy az a figura, akit én játszom az nem táncol, mert a külföldi előadásokban sem teszi. Mire visszaértem, akkorra a szerepem szinte az összes táncban benne lett volna, és ezért abban maradtunk a Szirtes Tamással, hogy mivel én soha életemben nem tudtam táncolni, így valószínűleg most sem fogok tudni hirtelen 45 évesen. Ez már egy más előadás lett, mint amire én annak idején vállalkoztam, tehát felajánlottam, hogy ebből inkább kiszállnék" – magyarázta, és hozzátette, a sajtó azért hoz le róla mindenféle valótlan sztorit, mert az ő nevével mindent el lehet adni.

"Ha most a Pólus Petit (a Thermal Golf Club Hotel tulajdonosát {szerk}) megcsókolnám, akkor is biztos, hogy holnap címlapon vagyunk” – mondta, de ennyire még ő sem akart a címlap.on lenni. „Most ez a divat, de engem ez nem érdekel, hiszen még régen azt mondták nekem, hogy bármennyit beszélnek rólam, rosszat, jót, annak maga örüljön, mert attól maga népszerű lesz és sok pénzt fog vele keresni, úgyhogy nem veszem fel, és nagyon jókat játszom. "