A Hallmark Channelen két új sorozat indul, ennek alkalmából megtudtuk, hogy Gallusz Nikit nem fogadták a Moszkva téri ideggondozóban. Rúzsa Magdiról pedig kiderült, hogy egy kismacska, és alakulóban van nála valami szerelem. A beszélgetést Kánya Kata, a lelki folyamatok feltárására szakosodott műsorvezető vezényelte le, aki nem ódzkodott a szaros hasonlattól sem.

„Engem szeretnek a meleg fiúk. Nem vagyok az a barátnőzös típus, naiv, visszafogott életű nőként rá kellett jönnöm, nem akármilyen hatással vagyok a férfiakra. Arra is rá kellett jönnöm, tudnom kell bánni azzal a korpusszal, amivel születtem” – mondta Gallusz Niki, akin kívül még páran bepillantást engedtek a lelkük ki tudja milyen bugyraiba egy sajtótájékoztatón.

A Hallmark Channel két új sorozatot kezd vetíteni ősztől, ezért elhívták a sajtó képviselőit a Symbolba. Hogy érdekes is legyen az Erica világa és Clara Sheller című sorozatok debütálása a csatornán, felkérték Kánya Katát, vezessen le egy beszélgetést Gallusz Nikivel, Rúzsa Magdival és Bartha Beatrix íróval. Gallusz Niki egy Whitney Houston számmal indított, miközben a feje fölött egy bogár repdesett, és ennél csak az volt erősebb vizuálisan élmény, ahogy a mikrofont tartotta.

Még fiatal kismacska vagyok

Miután véget ért a dal, Gallusz fényt kért, és megjelent Kánya Kata. Verebes volt asszonya felkonferálta beszélgetőpartnereit, és az este témáját is bejelentette. „Tegeződjünk, ha lányok vagyunk” - mondta, majd elkezdett arról beszélni, milyen szörnyű állapotban vannak a párkapcsolatok a világban. „Magyarországon másfél millió ember él egyedül, Düsseldorfban a lakosság fele. A helyzet penetráns.” A lelkesítő prológust követően arról számolt be: az egyedülálló nők a legmegbízhatóbb vásárlói réteg, a legjobb célközönség, mivel őket nem dédelgeti senki, magukat kényeztetik különböző termékekkel, szolgáltatásokkal. A kapcsolatszakértő arra is kitért, trendi lett harminc fölött szinglinek lenni. Kánya szerint akárki akármit is mond, minden egyedülálló nő valójában kényszervállalkozó, majd ezután vendégeihez fordult, hogy szóra bírja őket is.

Egy ilyen szituációban minden egészséges férfi a tizedik perc után a vészkijáratot kereste volna, de ha munka van, maradni kell, még ha fáj is a picsogás. Kánya először azzal kívánt nekivágni a beszélgetésnek, hogy tisztázza, melyiküket várja valahol valaki. Ennek köszönhetően tudtuk meg, Gallusz nem érzi magát egyedül, Rúzsa Magdinak pedig alakulóban van valami, Bartha Beatrix viszont együtt él egy férfivel. Gallusz első hosszabb lélegzetvételű hozzászólását azzal kezdte, hogy ő nem tud futószalagon nyilatkozni – dehogynem -, és ha nem szakmaközelivel találkozik, akkor azt érzi, valójában egy szerencsétlen interjún van randi helyett.

Megfejtették, mint egy Fülest

Bartha Beatrix életét az énekesnők magyarázták meg, legalábbis hipp-hopp kiderült, szerintük miért cseszte el korábban. Az írónő egész jól tűrte, hogy megfejtették, mint nyugdíjasok a vonaton a Fülest. Rúzsa Magdi nem sokkal később elmondta, őt nem presszionálják arra, hogy gyereket szüljön, mert még kismacska, Galluszt viszont anyja nyomasztja a családalapítással. Kánya Kata ezután egy szép hasonlattal érzékeltette, miért maradnak sokan egy rossz kapcsolatban, ahelyett, hogy lépnének: „szar, szar, de ennek legalább a szagát ismerem.”

Miután érezte Varnus Xavér rajongója, hogy igencsak eltávolodtak az eredeti témától, visszaterelte a beszélgetést a fizetett mederbe. Ez jó döntésnek tűnt, mert így a pszichológusokról és a családterapeutákról is értekeztek hőseink, akik közül Gallusz Nikit emelnénk ki, mert ő elmondta, korábban szüksége volt külső segítségre is, hogy feldolgozza a múltját. „Még a Színművészeti alatt mentem el a Moszkva téri ideggondozóba, és ott egy őrült orvos csak annyit mondott: mi baja magának? Nézzen magára, mi gondja lehet? Most a 76 éves Erzsi néni leszúrta a fiát, van elég dolgom. Egyszerűen elzavart, így csak pénzért tudtam pszichológushoz járni, egy foglalkozás ára az ösztöndíjam egyharmada volt.”

A nagy vallomásokat az idősebbik énekesnő azzal zárta, hogy a még javában étkezőknek énekelni kezdett, majd két szám után lekeverte magát, hogy egy jó kis játékra invitáljon mindenkit. A mozaikot még megvártuk, ahogy a kvízt is, de az Activitynél már lépnünk kellett, mert nem tudunk futószalagon játszani.