Bódi Csaby könnyek között számolt be Hajdú Péternek arról, édesapja hogyan lett rosszul, és miképpen került be szívinfarktusa után 45-50 perccel a kórházba, őt pedig hogyan nem engedték át a Margit hídon. Leszögezte, ő nem akar celeb lenni, mert a Bódi-klánban mindenkinek megvan a helye. Fotósunknak azért készségesen pózolt, és nem úgy nézett ki, mint aki épp sírni készül.

Mire Bódi Csaby kiérkezett a Story TV Esti Frizbi című műsorának felvételéről – az interjú vasárnap kerül adásba –, már nem könnyezett, igaz, addigra már kidühöngte magát a rendőrnőn, aki nem engedte át a Margit hídon. Bódi Csaby a Velvetnek elmondta, hogy Bódi Guszti elsőfali szívinfarktusáért a dohányzás és a stresszes életmód a felelős, nem pedig Bódi Margó zsírokkal telített főztje. Ettől függetlenül apjának mozognia kell.

Bódi Guszti leszokik a dohányzásról

„Ma reggel voltam bent nála, de utána el kellett jöjjek, mert a fiamat elvittem az iskolába, illetve volt egy-két elintéznivalóm is” – lendült bele a beszélgetésbe Bódi Csaby, amikor arról kérdeztük, milyen gyakran tudja meglátogatni az édesapját. A kétgyerekes apa elmondta, az elmúlt napokat – a csütörtöki kivételével – reggeltől estig édesapja mellett töltötte, aki hétfői szívinfarktusa óta már jobban van.Lábra állt, és a hét elején történt rosszullét után megfogadta, nem dohányzik többé, valamint stresszmentes életmódra vált.

Bódi Csaby jól elhintett promóciós mondatai után arról is beszámolt, több koncertet is le kellett mondaniuk. Voltak normális megrendelők is, akik elfogadták, hogy édesapja nem tud jelen lenni a megbeszélt időpontban, így nélküle lépnek fel. Olyan is akadt, aki azt kérte, ültessék be Bódi Gusztit a színpadra, hogy a közönség lássa, ott van. „Hogy ennyire pénzmániás legyen valaki, nem minden a pénz. Az a lényeg, hogy legyen egészség, szeretet, boldogság, megértés” – vette elő a Gáspár Győzőt idéző, szívhez szóló énjét Bódi Csaby, aki nem beszél könnyen, mert nem milliomos.

A várakozás miatt szívizomelhalásra számíthatnak

Bevallása szerint szerencsések, mert a közönség elmegy a koncertekre, amit ők azzal hálálnak meg, hogy cserébe ott maradnak dedikálni és fotózkodni. Mint mondja, édesapjának ez is fárasztó, de jó értelemben. Bódi szerint apja nem ettől stresszes, sokkal inkább a „külső behatásoktól”. Hogy pontosan mit ért ezalatt, csak árnyaltan határozta meg. „Tudod, minden családban van negatív stressz. De nem a családtagok között.”

Bódi Csaby a szeretetről

A Bódi-utód édesapja rosszulléte után egyből a körzeti orvoshoz sietett, ahová Bódi Gusztit neje vitte el. Állítólag ez volt a szerencséje, ugyanis a zenész a körzeti orvosnál lett igazán rosszul. Ha nem kapott volna oxigént, akár meg is halhatott volna – mondta Bódi Csaby. A rohammentőt már a körzeti orvos hívta, ami 45 perc után érkezett meg. Bódiék gyereke nem haragszik ezért, bár a késlekedés miatt valószínűleg további károk keletkeztek édesapja szervezetében.

„Azt mondta az orvos, hogy valószínűleg szívizomelhalása lesz, az, hogy mennyire maradandó, csak később fog kiderülni.” Bódi Csaby úgy tudja, édesapjának már nem lesz szüksége több műtétre, miután a szívinfarktus után egy fémrácsot ültettek be az elvékonyodott érbe, ami a rosszullétet okozta. Bódi Csaby ennek ellenére sem teszi felelőssé a mentősöket, hiszen azoknak egy másik életet kellett megmenteniük. „Persze, az is megtörténhetett volna, hogy előbb jönnek édesapámért, de ugyan miért kivételeztek volna vele? Ugyanolyan ember, mint bárki más” – tette hozzá Bódi, aki azt már nem érti, miért nem engedték át a rendőrök a Margit hídon, amikor apjához sietett.

A rendőrnő nem kivételezett vele

„Annyira elvakított az, hogy apukámhoz mielőbb beérjek, hogy a Margit híd felé vettem az irányt, bár tudtam, hogy le van zárva. Bíztam benne, hátha nem lesz ott rendőr, vagy ha mégis, akkor átenged. Nem így történt” – jegyezte meg dühösen Bódi, aki még a telefont is odaadta volna a rendőrnőnek, hogy az hallhassa a szirénázó mentő hangját, de azt nem érdekelte. „Azt hitte, csak át akarom palizni. Egy fiatal gyerek, egy viszonylag magasabb kategóriájú autóval – biztosan csak át akar jutni a hídon. Ha ezen múlott volna, nem tudtam volna elbúcsúzni apámtól” – drámázott a Bódi-utód, aki szerint ez nem lett volna kivételezés.

Nézzen még több Bódi Csabyt!

Az előadót arról is megkérdeztük, sikert hozott-e neki y-os neve, mire ő csak annyit mondott, neki mindegy, pontos i-vel vagy y-nal írják a Csabyt. Szerinte ennek ma már úgy sincs jelentősége. „A sajtóban y-nal szokott lenni, ahogyan a CD-ken, plakátokon is, de a hivatalos papírokra i-vel írom. Ma már nincs ennek szerepe, ez csak egy marketingfogás. Tíz évvel ezelőtt talán még számított valamit, mert akkor még más volt a celebréteg. Ma már mindenki sztár.”

Bár Bódi szerint mindenki sztár, ő nem tartja magát annak, de legfőképp celebnek nem. Mi több, nem is vágyik erre, mert szerinte mindenkinek megvan a szerepe a családban. „Tudni kell, hogy mi nagyon rafináltak, nagyon okosak vagyunk. A fatert nem nagyon lehet átpalizni, főleg az üzletben. Arra akarok ezzel utalni, hogy tudni kell, kinek hol a helye. Én tudom, hogy hol van az én helyem, hogy anyukámat és apukámat hívják, ha szerepelni kell. Ez így van jól, nem is vágyom másra” – mondta „Nem akarok celeb lenni” Bódi, aki azért keménylegény pózokat gyakorolt fotósunk objektívje előtt, majd számlatömbbel a kezében lépett a juj.hu kamerája elé, mert a pénznél sokkal fontosabb az egészség.