Bírósági papírok szerint a véletlen gyógyszer-túladagolásban elhunyt híresség szexuális kapcsolatban állt két orvosával, akik iszonyatos mennyiségű gyógyszerrel látták el halála előtt. Krhistine Eroshevich pszichiáterrel állítólag több közös meztelen fotó is készült, Sandeep Kapoorral való viszonyát pedig egy videóval próbálják bizonyítani. Egyelőre mindkét orvos tagad, ahogy azt sem ismerik be, hogy az ő hibájukból halt volna meg a híresség. Sorsukról a bíróság dönt majd.

Több napilap is megszerezte azokat a bírósági papírokat, amikben annak a nyomozásnak a részleteit taglalják, amit a 2007-ben elhunyt egykori playmate és színésznő Anna Nicole Smith halálának ügyében indítottak, és aminek középpontjában egykori ügyvédje, Howard K. Stern, az orvosa, Sandeep Kapoor, valamint pszichiátere, Khristine Eroshevich áll. A három gyanúsítottat még márciusban tartóztatták le, és egyelőre mindhárman ártatlannak vallják magukat. A nyomozás során kiderült, hogy a Smith valószínűleg intim kapcsolatban állt az őt gyógyszerrel ellátó orvossal és pszichiáter doktornőjével. Ráadásul mindketten túl nagy mennyiségben írták ki azokat a gyógyszereket, amiket Anna Nicole Smith a halála előtt szedett, és amik valószínűleg a túladagoláshoz vezettek – írja az ABC.

Leszbifotók káddal és szexuális segédeszközzel

A nyomozás során az illetékesek olyan fényképeket találtak, amin a doktornő és híres páciense is meztelen. Az ominózus felvételekre állítólag a híresség laptopján találtak rá, és Smith halála előtt két hónappal készültek – írja a Los Angeles Times. „Az egyik fotón mindketten meztelenek, és egymást átölelve néznek a kamerába. Egy másik képen Dr. Eroshevich Anna Nicole Smith lábai között van. Egy harmadik fotón pedig az látszik, hogy Anna Nicole Smith a doktornő vállára helyezte a lábát, és a két nő egymás kezét fogja. Összekulcsolt kezük pedig Anna Nicole Smith szeméremajkai előtt hever, ami egyébként pont szemben van a kamerával” – idézi a TMZ a nyomozati anyagban foglaltakat. Állításuk szerint egyébként egy évvel ezelőtt a tulajdonukba került egy olyan kép, amin a két nő egy kádban fekszik, és még egy szexuális segédeszköz is szerepel rajta, de valami oknál fogva nem hozták nyilvánosságra.

Nem akart ártani a barátjának

Khristine Eroshevich ügyvédje, Adam Braun azonban úgy érzi, meg tudja magyarázni a fotókat: szerinte a két nő között csak barátság volt. „A doktornő soha nem tett volna semmi olyat, amivel ártott volna a barátnőjének. Mindent megtett annak érdekében, hogy segítsen a páciensén és kedves ismerősén, aki éppen egy nagyon nehéz időszakon ment keresztül gyermeke elvesztése miatt. Lehet, hogy nem a legmegfelelőbb módon viselték gondját, de a doktornőt mindvégig az vezérelte, hogy Anna túltegye magát ezen a szörnyű veszteségen, és lelkileg és fizikailag rendbe jöjjön” – nyilatkozta Braun. A Los Angeles Times szerint a pszichiátert egy gyógyszerész és egy nyugdíjas toxikológus figyelmeztette a veszélyekre, amikor Daniel Smith halála után klorálhidrátot íratott fel a sztárnak.

Kapoornak jó alibije van

A hivatalos papírokban megemlítenek egy olyan videót, ami az Inside Edition című műsorban mutattak be, és amin a félmeztelen Kapoor egyáltalán nem szakmai kapcsolatban látható a szőke playmate-tel: "átkarolja Smitht és a nyakát csókolgatja" – olvasható a helyzet pontosabb leírása. Kapoor ügyvédje, Ellyn Garofalo természetesen tagadja, hogy kliense ilyen bizalmas kapcsolatot ápolt volna Anna Nicole Smith-szel. „Dr. Kapoor a saját neméhez vonzódik, és korábban is ez volt a helyzet. Semmilyen bizonyítékot nem találnak arra, hogy bármilyen, nem szakmai jellegű kapcsolat lett volna köztük. Kivételt képez az az eset, amikor mindketten részt vettek egy melegfelvonuláson” – utalt Garofalo arra a fényképre, amit aznap egy szórakozóhelyen készítettek róluk.

Elszállítják Smith holttestét

Halálos adagot írtak fel

Az ügyben egy Los Angeles-i gyógyszerész is megszólalt, aki szerint az a mennyiségű gyógyszer, amit Dr. Kapoor felírt, halálos is lehetett volna, ha a páciens mindet beszedi, mielőtt a következő adagért mehetne. Jon Genes, az ügyben nyomozó egyik szakember szerint az orvos néha az ajánlott mennyiség dupláját is felírta. Ezen gyógyszerek közül számos készítményt még akkor írtak fel a hírességnek, amikor éppen gyereket várt, pedig közülük jó néhány vetélést vagy születési rendellenességet okozhatott volna. Halála idején Smithnek kilenc különböző névre összesen negyvennégy gyógyszer volt kiírva. A bírósági papírok szerint egyes fiolákon ügyvédje, Howard K. Stern neve állt.

Ellyn Garofalo szerint persze nem igaz, ami a nyomozati anyagban áll. „Valamit nagyon elszámoltak. Ha megnézzük az orvosi feljegyzéseket, akkor szerintünk egyértelműen látszik, hogy dr. Kapoor jóhiszeműen cselekedett. Nem volt tudomása más orvosokról, nem tudott arról, hogy más is írt volna fel gyógyszereket Anna Nicole Smith-nek” – nyilatkozta Kapoor ügyvédje. A bírósági papírok szerint öt nappal azután, hogy Anna Nicole Smith fia meghalt, pszichiátere faxon a következő gyógyszereket igényelte: 300 metadon tartalmú tabletta, kétféle altató, egy izomlazító, egy gyulladáscsökkentő és négy fiolányi fájdalomcsillapító. A gyógyszerész állítólag felhívta a híresség orvosát, és figyelmezette őt, hogy nem adja ki a gyógyszereket, hiszen az adag akár halálhoz vezethet. Ami pár hónappal később be is következett egy flordai hotelszobában, Anna Nicole Smith ugyanis véletlen gyógyszer-túladagolásban hunyt el.

Michael Jackson esete más?

A nyomozók szerint összesen négy doktor írt fel gyógyszereket a hírességnek, de végül csak Kapoort és Eroshevichet tartóztatták le. Az ABC News jogi ügyekben jártas munkatársa, Dana Cole szerint egyébként meglehetősen érdekes, hogy ez az ügy párhuzamosan fut Michael Jackson halálának nyomozásával, hiszen mindkét híresség hasonló körülmények között hunyt el. „Ez is azt bizonyítja, hogy a hírességek orvosai közül sokan nem tudnak nemet mondani ismert pácienseiknek” – nyilatkozta Cole. Kapoor ügyvédje szerint azonban nincs olyan nagy mértékű egyezés a két haláleset között, és a Jackson-ügy majd rávilágít arra, hogy Anna Nicole Smith esetében nem kellett volna bíróság elé citálni az orvosokat. Az előzetes bírósági meghallgatásra a következő hónapban kerül sor, és várhatóan Anna Nicole Smith testőre, valamint lányának apja, Larry Birkhead is tanúskodni fog.