A műsorvezető a Reflektor magazin celebjeit élő adásban sértegette, amin a nézők jól mulathattak, az érintettek kevésbé. István végül közleményben kért elnézést a közszereplőktől. Egyedül Ördög Nóra nevetett az egészen, valószínűleg nem fogta fel, hogy ő is kapott, így neki csak később fog fájni. Deutsch Anita pedig csak annyit mondott, őt nem minősíti a történet.

István Dániel az október 20-i Reflektor magazint bekapcsolt mikroporttal kommentálta végig, ami feldobta, sőt új színben tüntette fel az eddig negédes stílusáról ismert celebhíradót. Az első riport Deutsch Anita áldott állapotáról tudósított. Amíg a nézők a felvételt látták, István Dániel megkérdezte: minek szül egy férfi? Ezt követően, amikor a kamera a színésznő fejére fókuszált, Sigourney Weaverhez hasonlította.

Ki a férfi?

Később Deutsch a terhességgel járó pluszkilókról értekezett, István meg is jegyezte, nem ártana fogynia. Bár a Barátok közt egykori szereplője tudott róla, hogy a műsorvezető közleményben kért bocsánatot, így nyilatkozott a Velvetnek: „Az egész esetet nem kívánom kommentálni, mindenki eldöntheti, kire nézve kínos ez. Aki látja, tudja, hogy ez kit minősít.”

Ungár Anikó, a manírkirálynő jelzőt érdemelte ki pusztán azzal, hogy a kamera egy fél pillanatra megtalálta magának. A bűvész szintén nem kívánt megjegyzést fűzni a dologhoz, végül azonban elmondta, ez az egész az ő életére nézve indifferens. „Ungár Anikó. Egy őszinte mozdulata sincs” – mondta István Dániel, de ez sem váltott ki indulatot a színésznőből. „Ha személyesen beszélgettünk volna erről, akkor akár humorosan is tudnék rá reagálni." - mondta a Velvetnek.

István Dániel így kér elnézést

A Reflektor műsorvezetője nem szerette volna megsérteni a műsorban szereplő sztárokat!

„Technikai probléma okozta, hogy a tegnapi nap folyamán egy belső hangsáv került ki a Reflektor adásából, amelyen a műsorvezető, István Dániel egy magánbeszélgetése hallható a műsorban szereplő sztárok kapcsán. A hibáért és az elhangzottakért az RTL Klub nevében elnézést kérek a nézőktől és a sztárokról is. István Dániel megjegyzéseit nem bántó éllel mondta, a kollégák közötti viccelődés keretein belül hangzottak el.”

Rényi Ádám kommunikációs igazgató, RTL Klub

„Végtelenül sajnálom, ami történt és bízom benne, hogy a sztárok, akiken viccelődtünk nem sértődnek meg, hiszen többükkel baráti kapcsolatot ápolok. Tanulság számomra, hogy a stúdiótérben csak olyat szabad mondani, ami a képernyőn is vállalható. A jövőben e szerint járok el.”

István Dániel, műsorvezető, Reflektor
 

Megbocsátana István Dánielnek?

A műsorvezető harmadik áldozta Ördög Nóra volt, akihez a neve elhangzása után szerinte kötelező lenne hozzátenni, hogy gyönyörű. A műsorvezető még azt is megkapta, hogy hetente legalább kétszer szerepel egy-egy hírblokkban, és ennyi minden valójában nem történhet egy emberrel. „Nyilván minden műsorvezető rémálma, ami Danival történt. Amikor bemikroportozva ülünk, elhangzanak olyan dolog, ami nem a nézőknek szól. Viccesnek tartom, és nem hiszem, hogy bárki komolyan vette. Rólam nem mondott semmi olyat, ami bántó lenne, amin meg lehet sértődni. Szegény Danival esett meg ez, fel is hívom, hogy mennyire sajnálom.”