A balhés modell David LaChapelle Rape of Afrika-kiállításához pózolt. A Vénusz és Mars című Botticelli-kép ihlette művészeti alkotás a Flaunt magazin következő számának címlapján is látható lesz, amiből ezúttal kétféle változatot is kiadnak: lesz belőle fedett és fedetlen mellű Naomi Campbellel díszített. A 39 éves brit modell mellé egy kakast és egy kecskét is odavarázsolt a készítő.

Bár Naomi Campbell szerint a válság elsősorban a színesbőrű modelleket sújtja, mégis őt kérte fel a divatfotósból művésszé lett fotóművész, David LaChapelle, hogy szerepeljen a júniusban Amszterdamban bemutatott Rape of Africa-kiállítás egyik képén – írja az Iconique.com. A művészeti remeket hamarosan a Flaunt magazin is felhasználja, következő számukat két címlappal, egy fedett és egy fedetlen mellű Naomi Campbellel adják ki. David LaChapelle egyébként korábban többször is dolgozott már a Flauntnak - és egyéb hírességek mellett Campbell-t is fényképezte már -, de egy ideje úgy döntött, abbahagyja a divatfotózást, és inkább fotóművészként próbál nevet szerezni magának.

Campbell, az afrikai Vénusz

Campbell a Botticelli-ihlette képen Afrikát jelképezi – mondta LaChapelle a New York Times-nak, majd hozzátette, mindig is rajongott a reneszánszért. „Szerettem volna bemutatni a kontrasztot a fekete és a fehér között, így Naomira esett a választás” – jegyezte meg Chapelle. A művész célja az volt, hogy felhívja a figyelmet arra, milyen mértékű versengés folyik Afrikában az aranyért, és hogy ez mennyi emberéletet követel, miközben épp ezt a kontinenst tartják az emberiség bölcsőjének.

A Los Angeles Times kritikusa szerint az egyébként nem épp ártatlanságáról híres Naomi Campbellből szelídség és nyugalom árad, passzív szemlélőként vesz részt a képen, mintegy triumvirátust alkotva a rá sem hederítő kecskével és kakassal. A mellvillantást művészi elemként említő kritikus szerint Campbell törékenységéhez hozzájárulnak az ékszerek, a festett köröm, a szabadon hagyott kebel, valamint a pazar frizura is.

Naomi Campbell pályafutása alatt több alkalommal is közszemlére tette mellét, legutóbb például a Párizsi Divathéten, amikor egy átlátszó fehérneműben sétált végig a kifutón. Ennek a jelenetnek azonban korántsem volt akkora visszhangja, mint amikor kiderült, a 15 éve még szőrmeellenes Campbell hirtelen bundát kezdett reklámozni. Campbell akkor úgy nyilatkozott, már megbeszélte a PETA embereivel, hogy ő bizony akkor is szőrmét hord, ha ennek az ellenkezőjét állítja egy 15 évvel korábbi plakáton.