A Terminátorból lett kaliforniai kormányzó nem hagyta jóvá képviselőtársa tövényjavaslatát, és levélben le is írta az érveit. Miközben udvariasan kifejti, miért nem ért egyet, a sorok közt egy kevésbé udvarias üzenetet is elrejtett. Szóvivője szerint azonban teljességgel véletlen, hogy a sorok kezdőbetűi függőlegesen összeolvasva a "Fuck You" szavakat adják ki.

A republikánus kaliforniai kormányzó, Arnold Schwarzenegger finoman cizellált bazmeggel reagált politikai riválisa, a demokrata Tom Ammiano törvényjavaslatára. A San Francisco-i képviselőnek a helyi kikötő finanszírozásának bővítését indítványozó megmozdulására a kormányzó levélben fejtette ki: szerinte ennél jóval fontosabb reformokat sem sikerült végrehajtani az elmúlt évben, úgyhogy ezt most nem érzi igazán sürgetőnek. Az udvariasnak mondható szöveg sorainak első betűi függőlegesen egybeolvasva ugyanakkor a „Fuck You” (szó szerint „baszd meg”, tágabb értelmezésben kb „ezt neked”) üzenetet rejtik magukban.

A sztorira a Wall Street Business Journaltól a Radaronline-ig mindenki ráugrott, főleg, mivel az írásművére a jelek szerint különösen büszke kormányzó a levelet saját hivatalos weboldalán is közszemlére tette. Szóvivóje, Aaron McClear ugyanakkor rezzenéstelen arccal állítja, hogy csakis „különös egybeesésről” van szó: „Évente több száz levelet írunk, ez csak véletlenül jött ki így, semmi több”. Persze nem kizárt, hogy a sajtónyilatkozat után a szóvivő és kormányzója azóta is vihogva bökdösik egymás oldalát, és felváltva nyerítenek fel, hogy "Hehe, "bazmeg", ez mekkora már!"

A különös egybeesés egyébként tényleg csakis különös lehet, ha azt is figyelembe vesszük, hogy a függőlegesen egymás alá eső betűkből kiolvasható káromkodás helyesírásilag is korrekt. Az még különlegesebbé teheti, hogy Schwarzenegger és Ammiano kapcsolata köztudottan feszült, több kisebb-nagyobb nyilvános összetűzés is megesett már köztük. Ammiano például nyilvánosan hazugnak nevezte a kormányzót egy demokrata párti rendezvényen, majd beszéde közben káromkodva – és nyilván a bazmeget is sűrűn használva – kivonult a teremből.

Schwarzenegger egyébként nem csak filmes munkásságában adta példáját legendás humorérzékének, a politikus kollégáit is szerencséltette már vele: júniusban, egy komoly pénzügyi elvonásokról rendelkező döntés előtt például bikaherét ábrázoló bronz kisplasztikát küldött Darrell Steinberg szenátornak ajándékba, mondván, bizonyára szüksége lesz rájuk egy ilyen döntéshez. Steinberg visszaküldte a gáláns hozzájárulást, Schwarzenegger szóvivője pedig sietett kijelenteni, a kormányzó szóban bocsánatot kért Steinbergtől, akivel „egyébként igazán jóban vannak”. Ezt Steinberg szóvivője, Alicia Trost megerősítette, hozzátéve, a két politikus előszeretettel küldözget hülye ajándékokat egymásnak heccből.