A Rolling Stones 62 éves gitárosa vodkázással kezdte a szerda estét, nem sokkal éjfél után pedig a rendőrségen fejezte be. A kettő közti időszakban pedig ide-oda rángatta az utcán 20 éves barátnőjét, Jekatyerina Ivanovát, majd kicsit fojtogatta is, de ekkor már a környéken lakók is közbeavatkoztak. A rendőrség később claygate-i bérelt házában tartóztatta le a zenészt, de óvadék ellenében már szabadon engedték. Ivanovát aligha viselte meg az eset, a napokban már látták a barátnőivel vihorászni.

A 62 éves Ron Wood és expincérnő barátnője, Jekatyerina Ivanova kedvenc indiai éttermükben, a claygate-i Bengal Lancer étteremben vacsoráztak szerdán, ahová Wood hamarabb érkezett, mint Ivanova, és a várakozás idejét vodkázással ütötte el, a lány érkezéssekor pedig szinte azonnal összevesztek. Állítólag azért, mert a 42 évvel fiatalabb Ivanonva felvetette a szakítás lehetőségét – tolmácsolta a történteket a lapnak a hely egyik felszolgálója.

Vodka után üvöltözés

A Rolling Stones-gitáros és barátnője az utcán is folytatták a veszekedést, amire - lévén éjjel háromnegyed 11 körül műsoroztak a claygate-i High Streeten - felfigyelt fel az ott lakó Phillip Ledge és neje. „Úgy üvöltött, ahogyan csak a torkán kifért. Azt kiabálta, hogy 'te kibaszott ribanc'. Tényleg nagyon hangos volt. Később a nő elkezdett sikítani, akkor még nem gyanakodtunk” – mondta Ledge a Daily Mailnek. Miután azonban Ivanova sikoltozása nem akart szűnni, Legge-ék sejtették, hogy nem egyszerű szóváltásról van szó, így a férfi kiment az utcára.

„Láttam, ahogyan megragadta a nőt, és lelökte az útra. Ott hevert a földön miközben a férfi fölétornyosult és káromkodott az arcába. Csak amikor kiszaladtunk, láttuk meg, hogy ez Ronnie és Jekatyerina” - emlékeznek vissza. Wood ezután a kabátjánál fogva megrángatta orosz barátnőjét, majd megpróbálta tőle elvenni a táskáját. A szemtanú beszámolója szerint komoly küzdelem zajlott a 62 éves zenész és Ivanova között, Legge beszámolója szerint Wood eközben cigarettával közelített a lány arcához, felpofozta és rángatta.

„Azután odaszorította a falhoz, és a nyaka köré tette a kezét” - emlékszik vissza Ledge, aki ekkor döntött úgy, hogy a figyelmesen szemlélődés helyett közbelép: rákiáltott Woodra, hagyja békén a lányt. A zenész erre megfordult és elsétált a helyszínről, otthagyva síró barátnőjét. „Odamentem hozzá, és bevittem a házba. Borzalmas állapotban volt. Sortot, csíkos felsőt és piros kabátot viselt. A harisnyája több helyen kiszakadt, a lábát horzsolások borították” – mondta Legge a lapnak, aki azóta rendőrségen is vallomást tett.

Ivanova nem emelt vádat

A pár ezt követően kihívta a rendőrséget, ám amíg a megérkezésükre vártak, addig Jekatyerina Ivanova többször beszélt Wooddal telefonon. „Azt ismételgette: 'még csak nem is sajnálod. Sosem sajnálod'” – idézte fel Legge a hallottakat. A kiérkező rendőrök megkérdezték Ivanovát, akar-e vádat emelni, de a nő nem élt a jogával. Végül nem sokkal éjfél után a rendőrök vitték haza a zenész által heti 4000 fontért bérelt Lacoste-ingatlanba, és a vádemelés ellenére azért letartóztatták a zenészt.

Wood szóvivője, David Rigg a lapnak mindössze annyit mondott, hogy „történt egy kis baleset múlt éjjel, és Ronnie Woodot letartóztatták. Azóta óvadék ellenében szabadon engedték”. A rendőrség mindössze annyiról tájékoztatta a lapot, hogy letartóztattak egy 62 éves férfit "egy családi vitával kapcsolatos bántalmazásért", majd óvadék ellenében szabadon engedték. A hivatalos szervek hozzátették, bár Ivanova nem tett hivatalos feljelentést, az ügy nem ért véget ennyivel, Woodnak januárban meg kell jelennie a surrey-i rendőrségen. Ivanova a jelek szerint túltette magát a - telefonbeszélgetése alapján vélhetően - talán nem is annyira szokatlan bánásmódon, a Daily Mail szerint csütörtök éjjel Hampsteadben látták egy barátnőjével sétálgatni, igen jókedvűen nevetgélve.

Csak a pia miatt kattant be

Nem ez az első eset, hogy Wood és Ivanova vitájához rendőrt kellett hívni: szeptemberben is veszekedtek már annyira hangosan, hogy a szomszédok kihívták a rendőrséget. Nem sokkal ezután Wood és barátnője szakítottak is egy időre, állítólag azért, mert a lány öngyilkossággal fenyegetőzött, amiért a zenész együtt akart vacsorázni exnejével, Jo Wooddal. Persze a szakítás végül – mint minden csoda – csak három napig tartott. A Daily Mail ezúttal is előkapta Ronnie Wood közeli barátait, akik úgy tartják, Wood és Jekatyerina Ivanova kapcsolata "rendkívül mozgalmas", az pedig, hogy Wood ennyire elvesztette a fejét, csakis az alkoholnak tudható be – vallják.

A Daily Mail tudni véli, hogy a 62 éves zenésznek és 42 évvel fiatalabb barátnőjének nagyon sok vitája van abból, hogy Ivanova érzelmi zsa rolással próbálja rávenni Woodot, írassa a nevére a Kildare megyében található, 3 millió fontot értő ingatlanját. Persze az ez ügyben is megszólaló barátok szerint ez nem fog megtörténni, Woodnak ugyanis már alig van ingatlanja, amióta múlt hónapban ki kellett fizetnie volt nejének, Jo Woodnak – akit tavaly júliusban hagyott el a pincérlányért –,  6,5 millió fontnyi lelépési pénzt.