Miután már legalább 8 nő jelentkezett szeretői státuszának bizonygatásával, az egész amerikai média a túl sok lyukra játszó golfbajnokon szórakozik. Persze, hogy a Saturday Night Live-ban se kímélték.

Az NBC Saturday Night Live című szombat esti showműsora nem szokta kímélni a megfricskázott alanyokat, ezen a héten a szexi neje mellett egy étteremre való pincérnőt megfektető Tiger Woods kapta meg tőlük a magáét. Nem mintha Woodsnak ez lenne mostanság a legnagyobb baja: a bevadult kotorékebként kutató bulvárlapok már a sokadik szeretőjét kaparják elő.

A SNL szombat esti adása természetesen semmi másról nem szólhatott, mint az amerikai médiát egy hete leginkább foglalkoztató szexbotrányról. A sokak számára példaképnek számító, golfozással milliárdokat kereső Tiger Woods szerepét Keenan Thompson, a golfütőt karakánul kezelő nejét, Elin Nordegrent pedig a Gossip Girl Serenája, Blake Lively játszotta.

A jelenetben a pár közös sajtótájékoztatót tart, Woods itt adja elő az eredetileg weboldalán közzétett első bocsánatkérését, benne az azóta szinte eposzi jelzőjévé vált és mindenhol idézett „többszörösen vétkeztem” szófordulattal. A nej, aki addig csak szúrósan kommentálja a beszédet, itt azonban hitetlenkedve közbevág: „Többszörösen?! Úgy érted, több volt, mint egy?!” A sportoló későbbi sorsáról már csak egy tévébemondó útján értesülhetnek a nézők, eszerint a golfbajnok visszakerült a kórházba, mivel otthonában hirtelen baleset érte: levetődött a lépcsőn, majd véletlenül beleugrott egy üvegajtóba.

Elin Nordegren a hivatalosan meg nem erősített, de ura sérülései alapján leginkább valószínű forgatókönyv szerint múlt péntek éjjel, az első szeretőt előkerítő National Enquirer cikkének megjelenése után összekarmolta Woods arcát, majd addig ütötte golfütővel a menekülő férfi kocsiját, míg az egy tűzcsapot elcsapva bele nem szaladt egy fába. Woods weboldalán azóta is kiáll amellett a verzió mellett, hogy neje csak őt akarta kimenteni a kocsiból a baleset után, ezért verte be a szélvédőjét.

Ezt tehát a Woods szerepében felkötött karral újabb sajtótájékoztatót tartó Thompson is sem győzi eléggé hangsúlyozni. Kiemeli, milyen szerencse, hogy neje az otthoni balesetnél is jelen volt, például mert így azonnal ki tudta hívni a mentőket.

Az SNL azonban úgy tűnik, nem hisz maradéktalanul ebben a verzióban, mert Woods ezután egyre rosszabb és rosszabb állapotban próbálja kimagyarázni magát, és persze mindig elrontja; neje pedig egyre harciasabban reagál, minden jelenet végén kórházba juttatva férjét. Az utolsó jelenetben a totálisan leigázott Woods előre megírt beszéddel készül, hátha akkor nem jön közbe semmilyen nyelvbotlás, esemény, vagy telefonhívás ismeretlen nőktől, amivel kihívhatná maga ellen a megcsalt nej haragját. A kamerák azonban megmutatják a beszéde hátára vésett a segélykérést: „Segítség…! Félek..! Annyira erős…!”

Nem mindenkinek tetszik

Az egyetlen, aki nem röhög ezen, a Családon Belüli Erőszak Elleni Egyesület, akiket kifejezetten felidegesített, hogy az SNL „bántalmazásból csinál viccet”. A szervezet vezetője, Rita Smith a TMZ-nek háborgott egy sort: „Semmi vicces nincs ebben a történetben, főleg, ha bántalmazás is történt az események során… Remélem, az SNL tartózkodik az ilyen húzásoktól a jövőben, mert ez a fajta humor csökkenti a családon belüli erőszak áldozatai iránt való együttérzést”.

A Woodsot golfütővel rendszabályozó nej ellen a rendőrség családon belüli erőszak vádjával akart vizsgálatot indítani, bár a bántalmazott fél nem tett feljelentést, és azóta is minden fórumon hangoztatja, hogy semmi sem úgy történt, mint ahogy azt gondolnánk. Nordegren végül megúszta a vádemelést, mert a vizsgálatok állítólag nem tudták bizonyítani az összefüggést a golfütővel vert kocsi és a baleset közt.