Nincsenek sokan, de azért találtunk egy pár hírességet, aki rendőrből lett celeb. Kezdve a Magyarországon rendszeresen forgató Pierre Woodman pornóstól, a kézenfekvő Schobert Norbiig. Itt az alkalom, hogy eldöntse, kinek kellett volna rendőrnek maradnia.

Nem jellemző a rendőri pályát a celebségre cserélni, nem is találtunk itthon túl sok olyan hírességet, akik a fegyverüket címlapra váltották. A szőke nős viccekké evolválódott rendőrös vicceket ma már szép lassan leváltják a celebes hasonlatok, a kézenfekvő humor egységnyi hülyéje ma már nem feltétlenül rendőr, hanem sokszor valamelyik címlapvadászunk.

Ennyi közös tehát mindenképpen van a rendőrökben és a celebekben, de nézzük most meg azokat, akik rendőrként dolgoztak, mielőtt karrierjük a nagy nyilvánosság előtt folytatódott. Döntsük el, kinek kellett volna inkább megmaradnia eredeti szakmája mellett.

Schobert Norbert

Magyarország egyik legtöbbet címlapozó edzője, köztudott, hogy gyerekkori legendás kereksége és a mai szálkás izomzata között valamikor rendőrként dolgozott. Rendőri múltjáról kevés információ épült be a kulturális emlékezetbe. Jelenleg elképzelhetetlennek tartjuk, hogy Schobert valaha tányérsapkában kéri majd a papírjainkat, hiszen számos cég vezetőjeként, generációk fogyasztójaként dolgozik éppen. Az biztos, hogy eléri a kitűzött céljait, így könnyen lehet, hogy ma már egészen komoly rangja lenne, ha megmarad eredeti szakmájánál.

Lassan Zoltán

Nyilván senki sem tudja, hogy ki az a Lassan Zoltán, de ha azt írjuk, hogy Pongó és Big Brother és Való Világ, akkor valószínűleg mindenkinek leesik, hogy az elmebeteg bugyiárusról beszélünk. A magyar televíziózás elmebeteg kérészéletű fenegyereke, aki úgy ment át egyik csatornától a másikhoz, hogy élő szerződés kötötte az egyikhez. Pongó rendőri tevékenységéről sem lehet sokat tudni, de a realityben mutatott megnyilvánulásai alapján talán jobb is, hogy nincs fegyvere, és nem bilincsel meg embereket.

Terecskei Rita

A Zanzibár nevű zenekar énekesnője a derékig érő rasztájával, bakancsával, kiabálós énekével nem tűnik első ránézésre rendőrnek, pedig a magyar celebvilágban ő az egyik legjobban dokumentált egyenruhás. Amikor a zenekar befutott, akkor szinte minden velük készült interjúban elhangzott az anekdota miszerint a zenekar tagjai úgy szúrták ki az énekesnőt, hogy egy közúti ellenőrzés során igazoltatta a tagokat. Arra nem tértek ki, pontosan hogyan vált később taggá.

Doszpot Péter

Doszpot Péter az a hírességünk, aki nem távolodott el sosem teljesen szakmájától, sőt annak köszönheti ismertségét. A gyilkossági ügyekkel foglalkozó, egy időben sztárnyomozóként emlegetett Doszpot annyira fontos szereplője volt egy ideig a XX. századi magyar folklórnak, hogy még a "Rajzoljon téged körbe a Doszpot" sértést is megszülte az emberekben. 2001 és 2003 között országgyűlési képviselő is volt, illetve tévéműsorokban is láthattuk, az utóbbi években igyekszik távol maradni a címlapoktól.

Komáromi István

Komáromi István nyugalmazott dandártábornok csak egy szűk réteg körében számít igazán celebnek, de ott nagyon. A Budapest Tv daloló rendőrét szerencsére viszonylag kevesen ismerik, és egyelőre úgy néz ki, a dadaista csatornán kívül másnak eddig eszébe sem jutott foglalkoztatni az aranytorkú egyenruhást. Komáromi villanyszerelőből lett rendőr, dandártábornok, majd főosztályvezető a Belügyminisztériumban. Az éneklés csak ezek után jött. Meg kell említenünk, hogy Komáromi írta a Tojásfesztivál hivatalos dalát a Tojásdalt is. Igazi, kompromisszumoktól mentes, reneszánsz embernek tűnik a nyugalmazott dandártábornok.

Pierre Woodman

Kinek kellett volna rendőrnek maradnia?

Pierre Woodman pornórendező esetében kis engedményt kellett tennünk, hiszen nem magyar származású, cserébe rengeteget dolgozik Magyarországon. Az életpályája talán Komáromiéra hasonlít a leginkább, legalábbis abból a szempontból, hogy a rendőri hivatástól meglehetősen távol álló szakmában lett híres. Ismertsége Schobert Norbiéhoz mérhető csak, igaz szintén teljesen más területen. Azt nem tudjuk, hogy már rendőrként is análmániás volt-e.