Ezt nem lehet szebben mondani, a focista Armani-hirdetésben domborított alsónadrágját tényleg saját kezével ellenőrizte egy olasz csatorna riporternője. Ráadásul azt állította, nem is akkora, mint a plakátokon. Beckham köpni-nyelni se tudott a megdöbbenéstől, a rajongók annál inkább, szexuális zaklatást kiáltanak, és igazuk is van.

Nehéz a szexszimbólumok sorsa, bár David Beckham eddig elég jól együtt tudott élni ezzel a teherrel. Egy olasz csatorna merész riporternője, Elena Di Cioccio azonban egy személyes találkozás során a kamerák előtt ragadta meg az alkalmat, hogy ellenőrizze az Armani-plakátokon állítólag mesterségesen megnagyobbított szerszámot. “David, mindenkit átejtettél!” – csalódott hangosan a riporternő, miközben Beckham szóhoz se tudott jutni a rajtaütéses támadástól. Rajongói szerint azonban az egész történet felháborító, szimpla szexuális zaklatás.

Az Armani épp a napokban cserélte le Christiano Ronaldóra Beckhamet, aki egy milánói Adidas-reklámeseményen, az utcán nyilatkozott az újságíróknak, amikor a szőke riporternő rajtaütött. Di Cioccio egyébként a helyi Kész átverés show, a Le Iene (A hiéna) műsorvezetője, viselkedésében is meggyőzően hozva a figurát. Stábja felvette, amint az akcióra készülve gondosan gumikesztyűt húz, sőt az akció előtt, a tömeg háta mögött még egy kis nindzsás mogyorózási bemelegítést is tart. A gyanútlan Beckham épp Milánó szépségeit ecsetelte udvariasan egy kérdezőnek, amikor rajtatütöttek.

“Egyszercsak mindenhol operatőrök tolongtak, mindenki a világ legmenőbb focistájával akart beszélni. Aztán ez a nő hirtelen kivált a tömegből, odanyúlt, és elkapta a golyóit, miközben [Beckham] épp arról beszélt, milyen jófejek a milánóiak. David hátraugrott, látszott rajta, mennyire kiakadt. [Di Cioccio] akkor húzta vissza a kezét, csalódott képpel nézegetve az üres tenyerét, amikor a testőrei közéjük tolakodtak” – mesélte el a Daily Starnak egy szemtanú az esetet.

A focistát sokkolta a támadás, reagálni se tudott, csak bevágódott a közelben álló fekete Audijába, miközben testőrei a vérmes asszonyt próbálták visszatartani. Ő azonban valódi hiénához illően nem hagyta magát lerázni: “Utánafutott és azt kiabálta, ‘Megfogtam, és kicsi!!! David, mindannyiunkat átráztál! Gombolyaggal tömted ki? Átverés volt!'" - számolt be a szemtanú az utórengésekről.

A riporternő azokra a pletykákra gondolt, melyek a focista Armani-kampányhoz készült fotói kapcsán terjedtek, és amik szerint Beckham alsónadrágja némi photoshopos rásegítéssel domborodott akkorára a fotókon. Sem a focista, sem szóvivője nem volt hajlandó kommentálni azóta se ezeket a híreket. A Beckham golyóit hiénázó Di Cioccio azonban még a helyszínen azonnal megosztotta tapasztalatait a döbbent hátramaradottakkal: “Szó se róla, azok fantasztikus fotók az alsógatyás David Beckhamről, aki a képeken láthatóan igen jól felszerelt, és saját neje is azt állítja, hogy olyan adottságai vannak, hogy ő csak Aranytökűnek becézi (angolul ez Goldenballs, ami egyben szóvicc a ball=labda/here szavakkal – a szerk.). Hát, ez a kép most picit csorbult”.

A Hiéna-stábtagok ugyanakkor úgy gondolják, nem kéne ezt az incidenst olyan komolyan venni: “Ez csak vicc volt, és reméljük, Beckham is annak vette”.

A Le Iene az Italia Uno csatorna egyik műsora, a csatorna pedig a kétes megítélésű olasz miniszterelnök, Silvio Berlusconi magántulajdonában áll. Ugyancsak Berlusconié az AC Milan futballcsapat, ahol Beckham ezt az idényt tölti. A csapat hivatalos weboldalán a fórumozó drukkerek a jelek szerint nem értik a hiénahumort: “Simán vádat emelhetnének ez ellen a barom ellen szexuális zaklatásért. Ha ezt egy pasi csinálta volna egy nővel, mekkora felháborodás lenne!” Egyúttal persze amiatt is aggódnak, hogyan befolyásolhatja ez a focista teljesítményét az Inter ellen játszandó hétvégi meccsen. Az AC Milan hivatalos szóvivője szerint “értesültünk a történtekről, Daviddel is megbeszéltük a dolgot, de nincs mit mondanunk”.

Beckham saját sajtósa ugyanakkor tagadta, hogy a riporternőt szexuális zaklatással vádolnák: “Személyesen is jelen voltam, és csak megpróbálta, de nem tudott hozzáérni. Ez csak egy ilyen olasz viccműsor, az a célja, hogy megnevettesse a nézőket, és mi is eszerint kezeljük”. Ettől függetlenül jelenleg is vizsgálják, hogy Di Cioccia hogyan tudott ilyen közelségbe kerülni a mindig nagyon szigorúan őrzött focistához, bár az, hogy a csatorna és a futballcsapat tulajdonosa azonos, mindenképp adhat ötleteket.