Posztobányi Andor, az operaénekes menedzsere szerint érthető, hogy Vásáry André gázsija több mint 170 ezer forint, hiszen különleges produkcióról van szó. Kisebb rendezvényeket emiatt már be sem vállalnak.

Olyan különleges produkciót, mint amilyet Vásáry André nyújt a közönségnek, nem lát minden nap az ember – ezzel indokolta a Csillag születik döntősének irreálisan magas fellépési gázsiját a Velvetnek Vásáry André menedzsere. Mint ahogyan azt a Blikk hírül adta, az operaénekes 170 ezer forint plusz áfáért haknizik 45 percet, az összeget pedig felháborítónak tartotta egy belvárosi kávézó tulajdonosa, akinek költségvetésébe nem fért be ekkora honorárium. Posztobányi Andor szerint viszont érthető kell, hogy legyen, hogy egy ilyen értékkel rendelkező előadást nem szeretnék, ha elaprózódna kisebb rendezvényeken:

„Azt szeretnénk, ha Vásáry André prémium kategóriás fellépő lenne” – magyarázta a menedzser, akinek szárnyai alatt van egyébként a tehetségkutató verseny összes döntőse. „Ha olcsón adnánk, az összes fellépésre el lehetne küldeni, de ez az ár egy szűrő is. Mégpedig arról szól, hogy a kiemeltebb rendezvényeken inkább kevesebbszer, de akkor minőségi produkciót tudjon nyújtani. Ezzel a magas hanggal éppen elég háromnegyed órát végigénekelni, az ő esetében szó sem lehet arról, hogy egy nap alatt elvállaljon négy-öt fellépést" – utalt arra, hogy a crossover stílust nem lehet összehasonlítani Tabáni István vagy MC DC műfajával, és ebből kifolyólag a gázsijukat sem. A borsos ár ellenére pedig állítólag jól megy a szekér, Vásáry ugyanis korábban azt nyilatkozta, hogy Tabáni istván után ő a legkeresettebb előadó a Csillag születik egykori versenyzői közül.

A Blikk többek között kitért arra is, hogy az énekes nem hajlandó elmenni interjúra sem, hacsak nem küldenek érte autót. Posztobányi Andor szerint ez is erős csúsztatás, hiszen, mint mondta, ha úgy adódik, az operaénekes megkéri őt, vagy valamelyik kollégáját, és elfuvarozzák. „Alkalomadtán természetesen taxit is szoktunk neki rendelni – de ez a szolgáltatás másoknak is ugyanúgy szokott járni. Magyarországon is már teljesen hétköznapi dolognak számít, hogy ha egy művész nem rendelkezik autóval, akkor taxit küldenek érte. Nyilván nem azon a kedvezményes taxi tarifán múlik, hogy elmenjen-e fellépni, vagy hogy egy interjút adjon valakinek” – nyilatkozta a Velvetnek a menedzser.