Az AFC farsangi buliján emós kriptahangulat helyett házibulival, és annak összes sztereotip karakterével találtuk szembe magunkat. A gyanúsan fiatal, magassarkúban botladozó részeg lány inkább karikatúrának tűnt, de nem maradtak el a fenségesen vonuló libák és a friss húsra vágyó ötvenes pasik sem. Az együttes rajongói nem különböznek sokban az idősebb korosztálytól, csupán Révész Sándor helyett Molnár Tamásról mesélnek majd unokáiknak.

Pénteken az Anti Fitness Club farsangi koncertjén jártunk a Wigwamban, ahol kiderült, az együttest nem az emósok szeretik, és a depresszív kriptahangulat helyett házibuli hangulattal és annak összes sztereotípiájával találtuk magunkat szembe. Múmiának öltözött zenekar, seggközépig lehúzott nadrágú emók, boszorkányok és pizsamás lányok egy légtérben.

A koncert egyórás késéssel kezdődött, de ez látszólag nem zavarta a haját a szemükbe fésülő tizenéveseket, akik az egyediség jegyében egyenruhaként viselték a seggközépig lehúzott nadrágot és a hasitasit. A csúszás miatt volt időnk körbenézni, és alaposan befogadni a szürreális környezetet. A főleg rockerekre specializálódott szórakozóhelyen nagyjából minden tucat emósként öltöző tinédzserre jutott egy boszorkánynak, bohócnak, vagy éppen tűsarkús Piroskának beöltözött rajongó, akik saját bevallásuk szerint az együttes iránti szeretetük miatt öltöttek jelmezt.

.

Miután a saját készítésű múmiajelmezben színpadra lépő Anti Fitness Tomi egy ténymegállapítással („bármilyen hihetetlen, de farsang van”) beköszönt a rajongóknak, elkezdődött a koncert, így nem volt lehetőségünk többet megtudni a jelenlévők kedvenceiről. A nagyjából másfél órás fellépés tökéletes lehetőséget adott a megvilágosodásra. Ez a koncert igazából egy házibuli volt, csupán a megszokottól eltérően nagyobb tömeggel, és alacsonyabb átlagéletkorral.

Képviseltette magát minden karakter, bár inkább karikatúrának tűnt a a gyanúsan fiatal, részeg, magassarkúban botladozó lány, a hasonló életkorral küzdő komplexusos csaj, aki majdnem sokkot kapott, amikor Anti Fitness Tomi kiszúrta a színpadról. De nem maradtak el a fenségesen vonuló kifent libák, a túldekoltált macák, a sarokból csajokat stírölő gyáva srácok, a mindenkivel jópofizó részeg fiú, és a friss húsra vágyó kiélt ötvenes pasik sem.

A zenekar a koncert végén kihirdette az est három legjobb jelmezét (a Gézarcú Lady Gaga, Sikoly és a saját készítésű ruhában pompázó Bohóc), így nem maradt más hátra, mint az autogramosztás, természetesen testőrök árnyékában. Kénytelenek voltunk ráébredni, az együttes rajongói alig különböznek az idősebb korosztálytól. Ők nem rockerek vagy diszkópatkányok. Az unokáiknak nem a Piramisról és Révész Sanyiról vagy az Első emeletről és Kikiről áradoznak majd, hanem az Anti Fitness Clubról és Molnár Tomiról.