Fergie és Josh Duhamel egy állítólagos szerető miatt mondta ki ismét a boldogító igent, míg Heidi Klum és Seal az óriási buli miatt fogad örök hűséget egymásnak minden egyes naptári évben. Míg itthon sorra mennek tönkre a celebházasságok, Hollywoodban több sztár megújítja házastársi esküjét. Egy külföldi szakértő szerint az ismételt eskütétellel érdemes várni legalább három évet, és amúgy az újraesküvő kitűnő módszer arra, hogy a híres párok számot vessenek, és tanuljanak a hibáikból. Persze van olyan frigy, amit ez sem ment meg, lásd Guy Ritchie esetét Madonnával.

Bár az utóbbi pár hétben egyre több külföldi és hazai celebházasság ment tönkre, azért bőven akadnak híres párok, akik egyelőre hosszú távra terveznek, és az újraesküvő keretében erről magukat és a külvilágot is biztosítják. Legutóbb Fergie és Josh Duhamel döntött úgy, hogy ismét örök hűséget fogad egymásnak, és nekik annyira bejött a dolog, hogy minden évben szeretnék megismételni ezt a remek programot. Persze nem ők lennének az első celebpár, akik az eskü megújítását a házassági évfordulójukhoz köti. Igaz, mindenkinél máskor jön el az az időpont, amikor úgy érzik, hogy a köztük lévő kapcsolatnak így adnának egy remek lökést. Jennifer Lopez és ikreinek édesapja, Marc Anthony például négyévi házasság után érezte úgy, hogy ismételten örök hűséget kívánnak fogadni. A látványos körítésről ezúttal lemondtak, csupán két barátjuk volt jelen, amikor ismételten elrebegték az igent. Egy új nászút helyett pedig beérték a Pussycat Dolls fellépésével.

Megkésve...

Az Osbourne házaspár házastársi esküjük megerősítésével szerette volna megünnepelni a huszadik házassági évfordulójukat 2002-ben, de Sharon Osbourne betegsége miatt el kellett halasztaniuk az eskütételt, így július negyedike helyett az év utolsó napján mondták ki újra a boldogító igent. A jeles eseményre természetesen számos hírességet meghívtak; például Justin Timberlake is tiszteletét tette a különleges szilveszteri ünnepségen, amit naná, hogy közvetítettek az MTV kamerái is, hiszen akkor még javában forgatták a híres és hírhedt család saját valóságshowját. Sharon Osbourne-t egyébként édesapja, Don Arden kísérte az oltár elé, ami persze szintén remek időzítés volt a műsor szempontjából, hiszen apa és lánya közel két évtizedig nem beszélt egymással. Ha már a televízió által közvetített újraesküvőről esett szó, akkor természetesen meg kell említenünk Gáspár Győzőt is, aki eddig öt alkalommal esküdött össze Bea asszonnyal. Az ötödik esküvőről természetesen mi is lelkesen beszámoltunk.

Szigorúan titkos

Persze vannak olyan celebpárok is, akik nem feltétlenül verik nagydobra, hogy ismét megesküdtek. Victoria és David Beckhamnek például két évig sikerült titokban tartania, hogy újra örök hűséget fogadtak egymásnak. A szűk körben megrendezett ceremóniára a házaspár otthonában került sor, és az értelmi szerző az akkor Spanyolhonban játszó focista volt, aki egy repülőgép fedélzetén kérte meg újra neje kezét. Beckhamék egy közös tetoválással is megemlékeztek esküjük megerősítéséről. Egy évvel azután, hogy fény derült a titkos esküvőre, ismét felmerült a pletyka, hogy tizedik házassági évfordulójuk alkalmából 2009 júliusában ismét kimondják a boldogító igent.

A szexfüggőségből már talán kigyógyult David Duchovny és neje, Tea Leoni szintén hisznek abban, hogy egy közös tetoválás megerősíthet egy kapcsolatot, de ők nem kötötték egybe a testre varratott ábrákat az esküjük megújításával, bár nyáron még ez is szerepelt a terveik között. Egyelőre szintén csak a lehetőség merült fel Eva Longoria és Tony Parker esetében is. A Született feleségek sztárja szeptemberben fejtette ki, hogy újból örök hűséget fogadna hites urának, ugyanis 2007-es dupla esküvőjük nem volt elég intim és bensőséges.

Jó buli

Akad egyébként olyan híres páros is, aki nem veszi túl komolyan az akárhányadik esküvőt, és esküjük megújítása a romantikus érzelmek mellett főként a szórakozásról szól. Heidi Klum és Seal tavaly nyáron például egy igazi prosztóesküvővel ünnepelte meg, hogy boldog házasságban élnek. Az éppen negyedik gyermekét váró szupermodell a jeles és viccesnek szánt alkalomból befonatta a haját, és kellően ízléstelen ruhát öltött magára, míg férje egy Bundesliga-frizurát idéző parókában és szintén elég prosztó holmikban sétálgatott a meghívott vendégek között. „Csodálatos dolog újra örök hűséget fogadni egymásnak. Természetesen egyúttal ez egy jó alkalom arra, hogy egy óriási bulit csapjunk. Minden évben más témát találunk ki” – indokolta meg Seal, hogy pontosan miért ilyen formában akarják a világ tudtára adni, hogy mennyire odavannak egymásért. Fergiék egyébként tőlük vették azt az ötletet, hogy minden egyes évben újraházasodnak.

Van, akin nem segít

Persze a kezdeti lelkesedés és az állandó eskütétel sajnos nem jelenti azt, hogy egy házaspár később is ilyen hévvel akar újból és újból örök hűséget fogadni egymásnak. Madonna és Guy Ritchie esetében ez egészen addig fajult, hogy tavalyelőtt szépen el is váltak. A rendező és az énekesnő állítólag még 2004 karácsonyán újította meg hitvesi esküjét, és egyik barátjuk szerint a pár még soha nem érezte ennyire közel magát egymáshoz. Persze a történeti hűség érdekében azt is fontos megjegyezni, hogy más hozzájuk közel álló emberek szerint meg sem történt a karácsonyi eskütétel. Akárhogy történt, a két hírességnek négy évvel később sikerült elérnie a mélypontot. Igaz, pár hónappal korábban egy ismerős még a rend kedvéért meglebegtette egy újbóli esküvő lehetőségét.

Három évig nincs új eskü

DeAnna Lorraine párkapcsolati szakértő szerint a házaspároknak érdemes három évet várni mielőtt megújítják az esküjüket – írja a PopEater. Úgy véli, hogy Duhamel és Fergie esküjének megújítása csak merő tűzoltás volt, és nem biztos, hogy hosszútávon megoldja a problémáikat. A színészt egyébként azzal gyanúsították meg, hogy amúgy nyíltan biszex nejét megcsalta egy sztriptíztáncossal, amit ő persze vehemensen tagadott. „A házastársi eskü megújítása egy remek lehetőség arra, hogy két személy megerősítse a kapcsolatát, hogy ismét felgyúljon a szenvedély, és másként tekintsenek egymásra. Ők viszont nem adtak elég időt maguknak arra, hogy igazán kiélvezzék a mézesheteket és azok pozitív hatásait” – tette hozzá Lorraine.

Jó házasság = sok munka

Lori Gorshow egy másik párkapcsolati szakértő egyetért azzal, hogy az eskü megújítása sokat segíthet egy kapcsolaton, az ismert párok így megerősíthetik kötődésüket jobbik felükhöz, és kinyilatkoztathatják azt, hogy tanultak a múlt hibáiból, és hogy mire fognak majd ügyelni a jövőben. Gorshow szerint a jó házasságon dolgozni kell, és egy kapcsolat erősségét az is befolyásolja, hogy a párok mit hajlandóak megtenni annak érdekében, hogy kellően felkészültek legyenek erre a feladatra. „Josh és Fergie esetében nagyon fontos a kommunikáció, tisztában kell lenniük az elvárásaikkal, a fizikai és lelki szükségleteikkel” – tette hozzá a szakértő, aki szerint az elkövetkezendő egy évet arra kell használniuk, hogy megoldják a problémáikat.