Ördög Nóra és Horváth Éva mellett Kovács Áront is kitüntették a második Glamour Women of the Year díjátadón. Idén sem fukarkodott az újság a jelzőkkel, annyit kaptunk, hogy egy eposzt meg lehetne tölteni vele. Kiszel Tündére valószínűleg nem találtak EU-konform jelzőt, ezért nem is engedték be.

"Már a jelöltek közé kerülni is fantasztikus érzés lehet. Ez a gyönyörű nők és a dinamikus férfiak éjszakája" – mondta Rákóczi Ferenc rádiós, aki már tavaly is moderálta az eseményt, így semmi okunk nem volt rá, hogy kételkedjünk szavahihetőségében, viszont ennél a pontnál érezni kezdtük, hogy ez megint a mély jelentésű eposzi jelzők éjszakája lesz, és igen, ez a későbbiekben be is igazolódott.

Először nem tudtuk elképzelni, hogyan cseppenhettünk egy olyan buliba, ahol nem kell kicselezni a fuksziarózsaszín szőnyeg mellett villogó fotósok hadát, viszont egy kígyózó sort végig kell állni. Amikor Debreczeni Zitáék beálltak mögénk, megnyugodtunk, hogy nem, ez mégsem Las Vegas – Leo nem fog nagy feltűnéssel elvonulni a VIP részlegbe –, hanem Újbuda és a régi RTL Klub székházával szemben lévő, UP! nevű szórakozóhely, ahol arra várunk, hogy megtudhassuk: a Glamour magazin és olvasói kiket választottak az idei év Women of the year-jeinek.

Talpas téglalap

Kiderült, hogy Kiszel Tünde már a Mokkában is bejelentette este: összefuthatunk vele, ha tetszik, ha nem. Valóra is váltotta az ígéretét, az esemény szervezői azonban kitessékelték, mondván őt mégsem hívták meg, mert őt képtelenek eposzi jelzővel díszíteni.

Bent szokás szerint kaotikus volt a helyzet, italt szerezni felért a lehetetlennel, pedig tikkasztó várni a nagy díjkiosztót, amit másodszor tartanak, és amin tavaly Talmácsi Gábor lett a legsármosabb férfi. Mire sikerült, el is kezdték a díjátadót, a negyedik emeleten lévő diszkóban, ami addigra már zsúfolásig tele volt, hiszen annyira várták az emberek – feltehetően médiapartnerek, haverok, a szerkesztőség –, hogy minden arra érdemes kezében ott legyen a Glamour szobrocska, ami egy talpas téglalap.

Itt szeretnénk megjegyezni, hogy egy másfél órás díjátadó esetén nem árt, ha negyven embernél többen tudnak esetleg helyet foglalni, mert akkor 1. látnak is valamit, 2. nem az előttük álló csinált vagy eredeti melleiről kezdenek beszélgetni. Ennek ellenére egy darabig minden ment rendesen, a szokásos kisfilmeken csak úgy ontották a jelzőket a hazai divattervezőkről, akik közül idén Konsánszky Dóra lett az első kihirdetett Woman of the year.

Aztán az év műsorvezetőjénél kezdett elszabadulni a pokol, olyanokat tudunk meg, hogy Ördög Nóra egy bájos barna, Demcsák Zsuzsa a nagybetűs NŐ, Ada a legvidámabb képernyős, Lilu a legstílusosabb anyuka, Várkonyi Andrea meg a legtermészetesebb híradós. Meglepnie valamiért nem sikerült senkit a Glamour magazin olvasóinak, ebből a remek összeállításból természetesen Ördög Nórát hozták ki győztesnek, akinek frizurájával megint nem stimmelt valami. Úgy tűnt, hajbaleset érte, erre rátett egy lapáttal vérvörös cipője, így együttesen úgy tetszett, egyszerre játssza Dorothy-t és a gonosz Nyugati boszorkányt az Ózból.

New York - Budapest

Biztos csak mi érezzük így, de Zsédát idén is beválasztani az év énekesnői közé mérhetetlenül unalmas, a neve mellé biggyesztett jelzőt ezért nincs kedvünk megemlíteni. Végül Rúzsa Magdi kapta a díjat, akit pontosan díja átvételéig láttunk a helyszínen, akárcsak Ördög Nórát. Tóth Gabi és Király Linda is csak az RTL Klub Reggelijében kamuféltékenykedett egymásra, a buliban már nem, ami kész szerencse, bár a vacsorából ők sem igen ehettek, akadt jobb dolguk.

Az év modellje Ebergényi Réka lett, aki kicsit akadozva elmondta, csak emiatt pattant New Yorkból repülőre, de megérte. Mellesleg ebben a kategóriában jelentek meg legtöbben a jelöltek közül, a modellek ezek szerint komolyan veszik a Glamour magazint.

Innovatív nő, legszebb haj

Osztottak hülyedíjakat is, persze ők nem így hívták, de szerintünk azért furcsa, hogy van az év legszebb haja díj, amit Horváth Éva nyert, aki, ha nem tudnák esetleg, műsorvezető-királynő. Azért nagyon szép dolog, hogy övé lett a legszebb haj, mert kisfilmjében is nagyon szerette volna megnyerni, hát szerencsére ővé lett az ország haja. Nem tudjuk, hogy ironizált-e, amikor azt mondta, hogy pont ez a díj hiányzott a polcáról, mindenesetre a műsorvezető-királynő jelzővel illetett Horváth nem fért fel a legjobb műsorvezetők közé, ellentétben például Liluval, akit nem is lehet nagyon képernyőn látni.

A legjobb színésznő Oroszlán Szonja lett, valahogy ezen se lepődünk meg, amúgy Balázsovits Edit, Kovács Patrícia, Osvárt Andrea és Pokorny Lia szerepeltek még a jelöltek között.

Ekkora már teljes lett a káosz, az év legsármosabb férfi díjra azonban megnyugodtak a kedélyek, nem véletlenül, hiszen olyan nagy formátumú nevek fordultak meg a nomináltak között, mint Ákos – hogy miért éppen 2010-ben lenne a legsármosabb, rejtély –, aztán Bereczki Zoltán, Gönczi Gábor, Kiss Ádám és Kovács Áron. "Aki nem csináltan szereti a nőket, annál ez visszaüt" – mondta köszönőbeszédében Kovács Áron, mert ő vihette haza a nagy elismerést.

Az idei nyertesek

Rúzsa Magdi a legjobb énekesnő, Oroszlán Szonja a legjobb színésznő, Konsánszky Dóra a legjobb divattervező, Ebergényi Réka a legjobb modell, Horváth Éva a legszebb hajú sztár, Kovács Áron a legsármosabb férfi lett. Lilu a legőszintébb és Léber Barbara pedig a leginnovatívabb díjnak örülhetett.

Ezután mindenkit lefotóztak, kivéve Ebergényi Rékát, mert nem sikerült előkeríteni. Miután már tényleg azt hitte az ember, hogy akkor mehet bulizni, még kitalálták, hogy van egy mosópor-díj is az év leginnovatívabb asszonyának, aki Léber Barbara divattervező. "Igazán meglepődtem" – mondta, miután nagy nehezen sikerül előkeríteni, hiszen már senki nem számított újabb átadásra. Kiderült, Lilu azért jelent meg, mert Szily Nóra szerint őt illeti az őszinteség díja, csoda egy pillanat. Az is, amikor a kisfilmen A műsorvezető azt mondta B-nek, neked csak megszületni volt nehéz. Találják ki, ki mondta kinek.

Alig égett le Kapócs Zsóka hamvadó cigarettvége, a celebek elpárologtak, csak elenyésző részük élvezte a Glamour partit, ami a Kapócs Karády-dalát követően balatoni diszkóvá változott, bekiabálós dj-vel és Love is in the air-rel. Tavaly Lilu a stílus királynője volt, idén úgye a legőszintébb lett, amellett, hogy legstílusosabb anyuka. Jövőre vajon mi lesz?