A szőke színésznő lesz a következő Marie Claire címlaplánya, és azt is bevállalta, hogy minden smink és photoshop nélkül, teljes valóságukban közöljék a fotóit. Ő ezzel valóságshowját reklámozza, de egyúttal az Elle által elkezdett „színésznők smink nélkül” trendbe is beleillik. Jó, a színésznő kategóriába kevésbé.

A 29 éves szőke Jessica Simpson színésznői adottságai nagyjából Daisy Duke forrónadrágjára korlátozódtak, énekesnői tehetsége egy jótorkú tehenészlányéra, a közmegegyezés azonban színész- és énekesnőként tartja számon. Celebnek azért megteszi, tehát a Marie Claire is címlapra tette, nem utolsó sorban azért, mert Simpson legújabb projektje, a Beautiful Me (Szépséges én) jövő hónapban indul. Ebben arra igyekszik bátorítani önbizalomhiányos nőtársait, hogy vállalják fel természetes önmagukat, és érezzék jól magukat a bőrükben.

Simpson a VH1-on épp egy, a világ kozmetikai eljárásait és praktikáit bemutató valóságshow-val nyomul: a Price of Beauty (a Szépség ára) hivatalos meghatározása szerint azt kutatja, „mit jelent a szépség különböző kultúrákban”. A forgatás állítólag visszaadta az elmúlt évben önmaga másfélszeresére hízott, és emiatt halálba cikizett Simpson önbecsülését, aki ezt mutatja meg mindenkinek a fotókon.

„Már nem akarok bizonyítani. Nem érdekel, hogy mások mit gondolnak rólam" - vallja Simpson, aki egyébként a sminkeletlen fotókon teljesen rendben van, és az ügyes kameraállásokkal az se derül ki, hogy most akkor jól áll-e neki a hízás vagy sem. „Mindig van valami, amit szeretnék megváltoztatni magamon, mert mindig van valaki, aki jobban néz ki, és akihez hasonlítjuk magunkat. Úgyhogy szerintem ez [a műsor] tényleg segített, hogy megtaláljam a belső szépségemet, és ráébresztett, mennyire ritka és egyedi is ez. Nagyon megindító tapasztalat volt, megváltoztatta az életem” – vallja szívhezszólóan Simpson a képekhez készült interjúban.

„Szeretem a bumszlit az orromon. Lehet, hogy ez más szemében tökéletlenség, de számomra így tökéletes. Semmi kifogásom a szépészeti műtétek ellen, ha olyan nő az alany, akinek több önbizalma van” – tette hozzá még a színésznő, aki annak idején maga is feltölttette a száját, de igazából sose ez volt a baj vele.

A sminkeletlen színésznős címlap egyébként nem igazán forradalmi ötlet, de mindenképp többet tehet az önbecsülés hiányában szenvedő nőkért, mint az önsegítőkönyves bullshit. Egy évvel ezelőtt a francia Elle hozta címlapon a smink nélkül fotózott, photoshoppal sem utánszépített Monica Bellucci, Sophie Marceau és Eva Herzigova fotóit.