Az évek során a filmezéssel is próbálkozó Brook 14 évvel azután, hogy fehérneműmodellként megkezdte a karrierjét, visszatért a gyökerekhez. Ő lett az Ultimo legújabb reklámarca, és az első kampányhoz elkészült fotók alapján továbbra is jobban áll neki a bugyi meg a melltartó, mint a filmvászon.

Kelly Brook lett az Ultimo fehérneműcég legújabb reklámarca, amivel az eredetileg modellként befutott, de mindenáron színésznői karrierre vágyó Brook visszatért ahhoz, amihez ért – írja a Daily Mail. A cég az új kampányával azt akarja bemutatni, hogy a nők mennyire elképesztően szexik, csábítóak, ellenállhatatlanok, nőiesek tudnak lenni a fehérneműikben, és úgy gondolták, ezt a karaktert a színésznőként is inkább az alakja miatt értékelt Kelly Brook tudná a leghitelesebben megformálni.

A képeket Simon Emmett készítette, aki alapvetően hírességekről szokott portréfotókat készíteni, és csak másodsorban reklámfotós. Többek között a GQ-nak, a Vogue-nak, a Harper's Bazaarnak, a New York Timesnak készített már képeket olyan hírességekről, mint Mickey Rourke, Orlando Bloom, Keira Knightley, Morrissey, John Galliano, Beyoncé, Lily Allen vagy a Led Zeppelin.

"A legtöbb embernek 30 évesen felmondják a fehérneműkampány-szerződéseit, nem újakat kapnak" – nyugtázta a 30 éves Kelly Brook a felkérést, aki a hozzáértők szerint mostanra érett be igazán.

A 85F-66-91-es adottságokkal rendelkező, 1,68 m magas modell tizenhat évesen tört be a modellszakmába, miután az anyja benevezte egy szépségversenyre. Néhány reklámkampány után végül a Bravissimónál kötött ki, egy olyan fehérneműgyártó cégnél, amelyik kifejezetten nagymellű nőknek készít melltartókat. Ezután a kampány után figyeltek fel rá a férfimagazinok, és kezdődött meg Brook szexikonná válása az Egyesült Királyságban.

A modellkedés mellett elkezdett tévéműsorokat vezetni, egyre több meztelen és félmeztelen fotó készült róla, miközben folyamatosan próbált elmozdulni a színészkedés felé. Ez igazán sosem sikerült neki, de rajongóinak persze ez mindegy is, nem ezért szeretik.

Láthattuk a Pulp egyik klipjében, az Olasz meló remake-jében is volt egy rövid szerepe, a Smallville-ben négy részen keresztül volt Lex Luthor barátnője, mostanában Hollywooddal próbálkozik . Színészi karrierjének azért még új löketet adhat a térhatású mozi előretörése, hamarosan a Piranha 3D című műben érvényesítheti adottságait.