„Egy öngyilkos, akasztott embernek nem véres az inge! Az állítólagos depresszióról sem tudtunk" - állítja Choli Daróczi József, aki a Frizbi Hajdú Péterrel című műsorban leírta egy papírra gyanúsítottja nevét, majd ügyvédi letétbe helyeztette. A volt kormányszóvivő apja a rendrőségi nyomozás lezárulta után ismeretlen tettes ellen tesz feljelentést. A rendőrség nem ad több információt az esetről, és a találgatásokkal sem foglalkozik.

A rendőrség fenntartja, hogy Daróczi Dávid halálesetének helyszínelésekor bűncselekményre utaló adat nem merült fel, és nem kommentálja a volt kormányszóvivő megöléséről felröppent találgatásokat, tudta meg a Velvet. Daróczi Dávid édesapja, Choli Daróczi József a Frizbi Hajdú Péterrel című műsorban elmondta, szerinte nem öngyilkosság, hanem gyilkosság miatt kellene nyomoznia a rendőrségnek.

Choli bácsi ugyan februárban találkozott utoljára személyesen fiával, mégis úgy gondolja, kizárt, hogy fia depressziós lett volna, írja a Bors. „Meg vagyok róla győződve, hogy nem lett öngyilkos, és egyre több jel utal erre. Több gazdasági vállalkozásban érdekelt volt, s szerintem ezekből a körökből kerülhetett ki a gyilkosa is” – fejtette ki határozott véleményét Hajdú Péternél, majd konkrétumokkal is szolgált.

„Láttam a helyszínen készült fotókat, és a ruháján is vannak olyan jelek, amelyek erre utalnak. Kedden hozták haza a ruháját, amelyet akkor viselt, s véres volt az inge. Egy öngyilkos, akasztott embernek nem véres az inge! Az állítólagos depresszióról sem tudtunk. Az édesanyja mosta, vasalta a ruháit, és soha nem találkozott gyógyszerekkel, vagy erre utaló jelekkel” – sorolta érveit.

A műsor szerda délelőtti forgatásán (ami Daróczi Dávid temetése előtt volt pár órával)  Choli Daróczi József kitért arra is, hogy konkrét elképzelése van arról, ki gyilkolhatta meg a volt kormányszóvivőt. A gyászoló apa a kamerák előtt vetette papírra a feltételezett tettese nevét, melyet Hajdú Péter igérete szerint ügyvédi letétbe helyeztek. Choli Daróczi József elmondta, megvárja a rendőrségi nyomozás végét, az orvosi jelentést, majd feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen.

A családfő által említett véres ingről a Velvet megkérdezte a rendőrséget is, azonban közleményben tudatták, nem osztanak meg más információt az ügyben. „A Budapesti Rendőr-főkapitányság a továbbra is érvényben lévő, 2010. április 3-án kiadott közleményen túl semmilyen egyéb információt nem szándékozik nyilvánosságra hozni” – állt a BRFK Kommunikációs Osztálya által kiadott válaszlevélben.

A rendőrség által említett április 3-ai közleményben egyértelműen állították, nem találtak bűncselekményre utaló adatot. „2010. április 2-án késő este állampolgári bejelentés érkezett a Budapesti Rendőr-főkapitányságra, mely szerint egy VI., Andrássy úti lakásban egy 37 éves férfi holttestét találták. A helyszíni szemle lefolytatása során bűncselekményre utaló adat, információ nem merült fel, a haláleset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretén belül - szakértők bevonásával – vizsgálja” – áll a police.hu oldalán.