Négy héttel Daróczi Dávid halála után Liptai Claudia munkába állt. A műsorvezető a héten újra forgatni kezdett a Jóban Rosszban stábjával, élő adásokban azonban továbbra sem lesz látható. A TV2 fenntartja korábbi álláspontját, annyi időt adnak neki, amennyire szüksége van, nem sürgetik a visszatérést.

A TV2 sorozatának stábjából kiszivárgott információk szerint Daróczi Dávid volt kormányszóvivő jegyese a héten újra forgatni kezdett a Jóban Rosszban-ban, a Bors viszont tudja, a műsorvezető képtelen dolgozni. „Claudia csak a napi sorozatban áll munkába, élő produkcióban egyelőre nem lép a kamera elé. A csatorna vezetősége a továbbiakban sem határozta meg, mikor térjen vissza a Mokkába, annyi időt biztosít számára, amennyire szüksége van” – erősítette meg a hírt Koltay Tamás, a TV2 szóvivője. Hozzátette, a műsorvezető kilenc hetet hagyott ki, a MrésMrs indulása óta nem forgatott a sorozatban.

Nem igaz, hogy képtelen dolgozni

Bár Liptai a héten már munkába állt, a Bors csütörtöki címlapján szalagcímek hirdették, a műsorvezető képtelen dolgozni. Névtelen informátoruk állítása szerint a Mokka arca további egy hónap szabadságot kért a csatornától, mert úgy érzi, még mindig nem tudna mosolyogva műsort vezetni reggelente. Bár amint azt Koltay elmondta, az élő produkcióba való visszatérésről egyelőre nincs szó, Liptai már dolgozik.

A haláleset óta szabadságon van

Mint ismeretes, a műsorvezető jegyese, Daróczi Dávid volt kormányszóvivő április másodikán, nagypénteken öngyilkosságot követett el Batiz András Andrássy úti lakásában. A halálhírre Liptai Claudia és Daróczi családja közleményben reagált, melyben arra kérték a sajtót, a teóriák gyártása helyett emlékezni segítsenek. Az eset után Liptai Claudia határozatlan idejű szabadságot kért - és kapott. A halálesetet követő hétfőn a műsorvezető még vendégként feltűnt a Mokkában, ahol könnyekkel áztatott arccal őszintén vallott Daróczi Dávidról.

Annak ellenére, hogy Liptai és Daróczi a médianyilvánosság előtt élték kapcsolatukat, senki sem tudott arról, hogy halála előtt egy héttel Daróczi Dávid eljegyezte a műsorvezetőt – vallott vőlegénye házassági szándékáról Liptai Claudia a Mokkában. A csatornájának adott nyilatkozat óta a reggeli műsor arca hallgat, pedig Daróczi unokatestvére szerint jobb lenne neki, ha elhunyt vőlegénye családjával hordozná a gyász terhét.