A műsorvezető végignézte, amint hétfőn reggel az Árpád hídon egy autós rátámadt egy másikra, majd a verés után minden komolyabb következmény nélkül továbbhaladt a sorban. Havas a blogjára írt bejegyzésében segítséget ajánlott a megtámadott férfinak. A gépjárművel közlekedőknek azt tanácsolta, ne dudáljanak rá, de még csak ne is villogjanak rá arra a férfit megtámadó agresszív sofőrre, akinek a személyleírása mellett Audijának rendszámát is közzétette, majd azt írta: "esetleg megtörténhet", hogy az autós bántalmazóját "vágja valaki pofán". A Velvet egyik olvasója szerint Havas Henrik valóban az Árpád hídon araszolt hétfőn, verésről viszont nem számolt be.

Más üzemeltetővel és új szerveren, de újra működik Havas Henrik blogja, és egyelőre még ír is rá, olyan élményeket például, mint a hétfő reggeli sofőrverés, amit tétlenül nézett végig a BMW-jéből. Autójának típusát persze nem ő tette közzé, de úgy adódott, hogy a Velvet Cliff nevű olvasója Havashoz hasonlóan épp az Árpád hídon járt hétfőn reggel, amit meg is írt lapunknak. „Ma reggel az Árpád hídon arra lettem figyelmes, hogy a középső sávból eléggé bátortalanul, tulajdonképpen csak jobbra indexeléssel próbál egy hatalmas BMW (7-es széria) áttérni a külső sávba. Nem engedte be senki, köztük én sem.:) Mikor mellé értem akkor vettem észre, hogy Havas úr terpeszkedik az igencsak méretes kocsiban. Csak nem falloszhosszabbítónak használja?:)” – tette fel a szemérmes kérdést Cliff, aki lapunk Feljelentő rovatába írt bejegyzésében nem számolt be sofőrverésről.

Ököllel támadtak az idős férfira

Havasnak viszont nem akadt jobb dolga kedden dél körül, úgyhogy gyorsan megírta – vagy inkább diktálta – a villámgyorsan elköltöztetett blogjára, hogyan nézte végig, amint hétfőn reggel – ki tudja, miért – megvernek egy hatvan év körüli férfit az autójában. „Pestről Óbuda felé araszolgattam a belső sávban, és éppen csak elhagytam a Dagály utcai felhajtót, amikor azt láttam, hogy egy sötét színű Audi 2-es a külső sávban elé vágott egy másik autónak, majd megállásra kényszerítette. [...] Az Audiból kiszállt egy 35-40 év körüli, középmagas, nem annyira izmos, mint inkább kövér férfi. Odament a másik autóhoz, kinyitotta az ajtót, majd ököllel ütni kezdte a sofőrt” – húz bele a beszámolóba Havas, majd hozzáteszi, a támadó teljes teste eltűnt az autóban, ezért vélhetően lenyomta az anyósülésre áldozatát, és 10-15 másodpercen keresztül verte. Ő meg nézte, ugye.

Hajlandó tanúskodni

A részletes beszámolóból kiderül, hogy a támadó ezután visszasétált az autójához, majd miután beült, a megvert, 60-70 év közötti férfi járművéből kiszállva feldúltan utána indult, ám végül nem tépte fel az Audi ajtaját, helyette csak belerúgott egyet, és visszasétált az autójához. Havas ezután pszichológiai analízisbe kezdett, próbálta felkutatni a tettlegesség okát, erre a következtetésre jutott:

„Nem láttam különösebb érzelmeket az arcán. Sőt, egyszer mintha ásított volna. Fogalmam sincs, hogy miért támadta meg a másik kocsi sofőrjét, aki nem csak a kor és súlykülönbség miatt, de azért is védtelen volt, mert be volt szíjazva. Felfoghatatlan, hogy miért verekedett. A legnagyobb valószínűsége annak van, hogy elé vágtak, fékezésre kényszerítették, rádudáltak... szóval valami olyasmi történt, ami naponta tucatszor bosszantja föl az embert” – vélekedik a médiaszemélyiség, aki újabban a TV2-re átköltözött Hajdú Péter távozásával keletkezett parányi űrt próbálja betölteni a Story TV4-en.

A 60 éves műsorvezető ezt követően jó tanáccsal szolgál olvasóinak, sőt, a megtámadott férfinak segítséget ajánl, miután megadta a bántalmazó autójának rendszámát: „...Ha esetleg valaki találkozik ezzel az Audi 2-essel és egy középmagas 35-40 év körüli inkább kövér, mint izmos férfi vezeti, akkor legyen óvatos. Ajánlom, hogy ne dudáljon, ne villogjon rá, ne vágjon elé, próbáljon észrevétel maradni, mert különben számíthat rá, hogy pofán vágják. Esetleg megtörténhet az is, hogy ezt a középmagas 35-40 év körüli, inkább kövér, mint izmos pasast vágja valaki pofán. [...] (Jut eszembe, ha a megvert őszes 60-70 körüli férfi feljelentést kívánna tenni, szívesen tanúskodom.)” – írja.