Csodálatos feljelentőt kaptunk egy Londonban élő magyartól, aki pont Jamie Oliver étterme felett dolgozik, de hetente nagyjából kétszer kénytelen megszakítani a munkát, mert a tévés szakács éttermében megszólal a tűzjelző. A szakáccsal még nem találkozott, csak a sok füsttel járó munkájának eredményével.

"Azt már megszoktam, hogy az irodánk alatti konyhája miatt rendszeresen az utcán töltjük a tűzriadó alatti perceket, de még Oli bával személyesen nem sikerült összefutnom. Ellenben páromra, aki minap épp a bejáratnál várt rám, rámosolygott, és beszállt egy fekete Range Roverbe. Kellett nekem 10 perccel később jönnöm" - írta Jamie Oliver, tévés sztárszakácsról szóló Feljelentőjében Tildy, minket meg furdalt a kíváncsiság, hogy akkor mégis milyen gyakran van tűzriadó a szakács éttermében, úgyhogy megkerestük beküldőnket.


Nagyobb térképre váltás

Tildy elmondta, hogy a londoni Fifteen étteremről van szó, amelyik az Old Street metrómegállótó nem messze található, ha esetleg valaki meg akarná látogatni. "A tűzjelző általában heti kétszer megszólal, ha abbahagyja pár másodpercen belül, akkor marad mindenki a helyén, de ha nem, akkor bizony mindenki magára kap valami melegebbet, és megy le az utcára.  Ilyen utcára lerohanás eddig kétszer, háromszor volt az elmúlt hónapban. Tűzoltók még sosem jöttek. Viszont nagyon komolyan veszik a tűzriadót, bizony megy le mindenki" - írta a Londonban lakó Tildy a tűzriadókról.

Annak ellenére, hogy az étterem felett dolgozik február óta webfejlesztőként, még sosem próbálta ki, mert ismerősei elmondása szerint a hely drágább annál, mint amilyen jó, ráadásul 100 font alatt (kb. 32000 forint) nehéz megúszni az étkezést.

Jamie Oliverrel még nem sikerült összefutnia, viszont kiegészítette, szinte jegyzőkönyvi pontosságúvá tette a szakácsról szóló feljelentőjét:

"A párom néha elém jön, a kapuban vár rám. Meg is lepődött, hogy találkozott vele, hiszen nekem az elmúlt három hónap alatt egyszer sem sikerült. Jamie amúgy baseballsapkát viselt, 18:33-18:35 körül lehetett, amikor kilépett a kapun, én kivételesen aznap később indultam haza  a szokásosnál, így lekéstem róla, 10 és 18:30 között van a munkaidőnk. A kocsit, amelybe  beszállt nem ő vezette".