Vannak, akik saját ötlettől vezérelve bújnak bele egy-egy régen elhunyt híresség bőrébe, és vannak, akikben a közönség véli felfedezni a misztikus kapcsolatot. Judy Nero önmagát kiáltotta ki Marilyn Monroe-nak, és Komár László is szinte saját magát koronázta meg Elvisként. Rúzsa Magdit viszont még Janis Joplin egykori zenekara is felfedezte, és Tóh Verára is lecsapott Cserháti Zsuzsa régi zenész csapata.

Kapócs Zsóka - Karády Katalin

A jellegzetesen mély hangú Kapócs Zsókának Földessy Margit adta azt az ötletet, hogy önálló színházi estet hozzon össze a szintén jellegzetesen mély hangú Karády Katalin slágereiből. A modellből lett színésznő ˝Ma a tiéd vagyok!˝ című előadása azóta is nagy sikerrel fut a Mikroszkóp Színpad műsorán: Kapócsot Gyarmati István zongorista és zenekara kíséri a színpadon, az átváltozásához szükséges kellékeket pedig Parády Gabi stylisttal vadászta össze. Az exszépségkirálynő egyébként misztikus kapcsolatot lát saját maga és az énekesnő között, mint mondta, február 19-én született, Karádi pedig - persze évekkel korábban, 1951-ben - ugyanezen a napon hagyta el Magyarországot. Mindemellett Kapócs lett a Magyar Légierő Zenekar énekesnője, akikkel Karády is énekelt a fronton a II. világháború idején.

Judy Nero - Marilyn Monroe

Faragó Juditnak márciusban jutott eszébe, hogy minden bizonnyal ő lehet Marilyn Monroe reinkarnációja, és azóta már a szexszimbólum jelmezében is flangált a járókelők között. Az expornós úgy véli, hogy Monroe bőrébe bújva gyorsabb lesz a gyógyulása pánikbetegségéből, és az sem érdekli, ha emiatt teljesen hülyének nézik őt az emberek. Blogjában hosszasan ecsetelte, miért is érzi úgy, hogy ő a 21. század Norma Jeane Mortensonja. Mint például: "Álmatlan volt, depressziós és pszichiátrián kezelték, ahogy engem is. Gyógyszereket szedett és alkoholizált, ahogy én is…" Vagy azt mondja, hogy: "Pályafutására a szexbomba image végig rányomta bélyegét, ahogyan az enyémre is..."

Tabáni István - Máté Péter

A Csillag születik tehetségkutató verseny óta megy a vita a neten, vajon kinek a "reinkarnációja" is pontosan a műsor nyertese, Tabáni István. A teremőrből lett celeb ugyanis teljes átéléssel adta elő mind a Zámbó Jimmy, mind a Freddy Mercury dalokat is, ám személyiségét tekintve egyértelmű, hogy leginkább a csendes és szerény Máté Péter utódjaként emlegethető. "És valljuk be, Máté Péter sem volt férfias jelenség, "csak" egy zenei zseni" - fűzte hozzá az egyik internetes fórumon egy rajongója.

Komár László - Elvis

Szinte minden országnak megvan a maga Elvis Presleyje: Olaszországnak Adriano Celentano, Franciaországnak Johny Hallyday, Németországnak Peter Kraus, Magyarországon pedig Komár László az, akit Elvisként emlegetnek. Komár 1959-ben hallotta először a Rock 'n' Roll királyát énekelni, és a Teddy Bear, a Love me Tender meg a Jail House Rock olyan hatással volt rá, hogy először titokban kezdte énekelni a számokat, majd Scampolo nevű együttesének fő repertoárjává tette az Elvis- és Shadows-dalokat. Az énekesnek egyébként még a kutyáját is Elvisnek hívják – aki egy basset hound, ugyanolyan, mint amilyen a Királynak is volt annak idején.

Tóth Vera - Cserháti Zsuzsa

A Megasztárban való felbukkanása után sokan aggódtak Tóth Veráért, vajon nem lesz-e probléma hosszútávon abból, hogy debütálása után egyből Cserháti Zsuzsa klónjaként emlegették. Az énekesnő viszont úgy tűnik, tehetségesen használta ki a hasonlóságban rejlő lehetőségeket, és csak profitált a dologból: a 2004-es Év Hangja ugyanis legelső lemezét a Cserháti Zsuzsát visszatérésekor segítő csapat tagjaival készítette el Ébren álmodom címmel, és azóta is a legfoglalkoztatottabb zenészek közé tartozik. Tóthot pedig olyan szinten nem zavarja, hogy nem csak hangját, de testalkatát is Cserhátiéhoz hasonlítgatják, hogy még tesz is rá egy lapáttal: tavaly a legendás előd orvosát bízta meg azzal, hogy szabadítsa meg felesleges kilóitól.

Rúzsa Magdi - Janis Joplin

Már napokkal a Megasztárban előadott Cry Baby című sláger után a magyar Janis Joplinként jegyezték a videómegosztókon Rúzsa Magdit. A vajdasági lány már a tehetségkutató verseny kezdetekor is hangoztatta, hogy a tragikus hirtelenséggel elhunyt rock- és soul-énekesnő a példaképe, de soha nem gondolta volna, hogy Joplin hangjának egyediségét még elődje egykori zenekara is felfedezi benne. A máig aktív együttes, a Big Brother and the Holding Company az interneten bukkant rá Rúzsa egyik dalára, Tim Murphy menedzser pedig egyből felkereste az énekesnőt és felkérte egy közös koncertre.