Leforgatta első videóklipjét Szabó Gyula lánya, Szabó Zsófi, aki nemrég bejelentette, a Jóban Rosszban című sorozatban való szereplése mellett popkarrierrel is megpróbálkozik. Szabó Zsófi – és menedzsmentje – persze tudja, mitől döglik a légy, na meg a magyar közönség: a külföldi klipek eszköztárát felmarkolva latexruhában, magát fogdosva jelenik meg első videójában. A 21 éves színészutód szerint hiába gondolják úgy a hazai olvasók, hogy elkurvult a celebség felé vezető úton, ez nem igaz, mert a klipek nem a valóságot tükrözik.

„A zenei stílusba beépült a szexualitás, elég, ha megnézzük Madonna korai klipjeit vagy a Chicago című musicalt. Ma sincs ez másképp, csak talán az emberek lettek prűdek” – nyilatkozta a Velvetnek Szabó Gyula lánya, Szabó Zsófi, aki 2009-es Jóban Rosszban-os debütálása után ezúttal énekesnőként próbálkozik. A 21 éves színésznő múlt héten forgatta első, Deja Vu című számához készült videóklipjét, amiben vonalait kiadó latexruhát visel és a Bors szerint vadul simogatja magát.

A klipből kihagyták a csókolózást, a direkt meztelenkedést, Szabó Zsófi ugyanis az ízléses ábrázolás híve. Persze miután a színésznő-énekesnő külföldi mintát követ, később az előbb említett elemek is belekerülhetnek mind a videóba, mind az imidzsbe, a lényeg, hogy semmiképpen se legyen közönséges. „Vannak sablonos klipek, de nekem most egy egyedülálló, nagyot robbanó imidzsklip kellett, hogy megismerjenek azok is, akik eddig nem tudták, ki vagyok. Akkor is úgy gondolom, hogy ez egy jó videó lesz, ha ez a prűd emberek nemtetszését kelti” – mondta, majd hozzátette, akkor sem hagyná ott a TV2-t és a Jóban Rosszbant, ha heteken belül debütáló klipje meghozza számára a sikert.

Bármit bevállal a jó ízlés határain belül

Szabó Zsófi az olvasói hozzászólásokra is kitért, és elmondta, a kommentekből azt szűrte le, hogy miután egy aranyos, szőke kislányként ismerte meg a hazai közönség, az emberek most azt gondolják, hogy időközben elkurvult a celebség felé vezető úton, pedig nem is. „ Azt nem veszik figyelembe, hogy ez egy klip, ami nem feltétlenül a valóságot tükrözi. Szólhat egy világfájdalomról, egy szakításról, bármiről. A valóságban persze nem így öltözködöm, egy tornacipős lány vagyok, aki bizonyos estékre, programokra jobban kicsípi magát.”

A Nemzet Színészének lánya szabadszájúsága, bevállalóssága is tükröződik a klipben, és állítja, nem azért, mert ez a trend, hanem, mert ő ilyen. „Bevállalós vagyok, nem hiszem, hogy vannak olyan dolgok, amiket ne lehetne megcsinálni - persze, csak a jó ízlés határain belül” – felelte Szabó Zsófi arra a kérdésünkre, amennyiben külföldi mintát követ, része lesz-e a szerepléseinek, klipjeinek a villantás vagy a leszbicsók. „Nem mutogatnám az intimebb testrészeimet, illetve, ha mégis, semmiképpen sem közönségesen tenném.”

A vad klip mellett persze az sem árt, ha az előadó tud énekelni – így van ezzel Szabó Zsófi is, aki november óta Csík Sándor, a Megasztár énektanárának segítségével képzi a hangját. Azt is megtudtuk, Szabó Zsófi nem tudott megszabadulni a franciaországi síbalesete óta felszedett pluszkilóktól, ám két héttel ezelőtt ismét elkezdett edzeni, amitől laposabb lett a hasa.