Szlovákiában autóbalesetet szenvedett és a helyszínen életét vesztette Répás Máté, a 2006-os Megatánc egyik felfedezettje, a Vámpírok bálja című musical showtáncosa. A húszéves fiú vélhetően elaludt a volán mögött. Három utasát súlyos sérülésekkel kórházban ápolják, de állapotuk már nem életveszélyes. Sári Éva, aki együtt dolgozott Répással, úgy nyilatkozott a Velvetnek, hogy egy mindig vidám, mosolygós fiút veszített el a szakma, aki csak a táncnak élt.

Június 12-én a délben autóbalesetet szenvedett és meghalt Répás Máté, a TV2 2006-os Megatánc című versenyének egyik legtehetségesebb táncosa. Az alig húszéves fiú a szlovákiai Pöstyénből tartott Pozsony felé a D1-es autópályán, amikor Cerveniknél eddig ismeretlen okból elvesztette uralmát a jármű felett, ami letért az útról, és többször is átfordult. A Noviny hírei szerint Répás a helyszínen életét vesztette, a kocsiban utazó három utasát (három táncoslányt) pedig súlyos sérülésekkel szállították a kórházba. Egyiküket mentőhelikopterrel vitték el a helyszínről. A Táncképek.hu úgy informálódott, hogy koponya-, nyak-, és csípősérüléseik, plusz belső vérzéseik vannak, de állapotuk már stabil, túl vannak az életveszélyen.

A színházi berkekben azt beszélik, a fiatalok munkából mentek hazafelé, a lányok elaludtak, és feltehetően Répást is elnyomta az álom, ez okozhatta a tragédiát. A fiú a Vámpírok bálja egyik showtáncosa volt, a musical honlapján így búcsúznak tőle:

"Mély fájdalommal gyászoljuk június 12-én balesetben elhunyt
művésztársunkat, Répás Mátét. Emlékét szívünkben megőrizzük” – olvasható az interneten.

A produkció egyik szereplője, Sári Éva a Velvetnek úgy nyilatkozott, Répás mostanában szállt be a darabba, egy kéthetes próbaidőszakon volt túl, ezért még annyira nem ismerték egymást. A tragédia viszont mindenkit megdöbbentett: „Egy nagyon jó előadásunk volt szombaton este, és pont, amikor lejöttünk a színpadról, akkor érkezett telefonon keresztül a szomorú hír. Most is kirázott a hideg. Nem lehet tudni, hogy pontosan mi történt, hiszen szegény elmondani már nem tudja, de azt gyanítják, hogy elaludhatott. 19 éves volt, felfoghatatlan, ami történt. Egy aranyos, kedves, szimpatikus, nyitott fiút láttam benne, aki folyton mosolygott, és tette a dolgát, ha a munkáról volt szó. Remélhetőleg ő már jó helyen van, a családjának kívánok kitartást, mert nekik a gyerekük nélkül kell tovább élniük.”