Bram Stoker 1897-es regénye óta az irodalomban és különösen a filmművészetben nagy karriert futott be a vámpír. Az utóbbi időben azonban az ijesztgetés helyett egyre inkább előtérbe került a szexepil, és most már szinte nem telik el év anélkül, hogy a rendezők ne dobogtassák meg újabb és újabb karakterekkel a női szíveket. Összegyűjtöttük a legszexibb vérszívókat, de hogy ki érdemli a dobogós helyezést, azt döntsék el Önök!

Alexander Skarsgard

Egyre többen úgy vélik, hogy Alexander Skarsgard a legszexisebb vámpír az univerzumban. A svéd származású színésznek a True Blood (Inni és élni hagyni) című amerikai sorozatban való szereplés hozta meg a várva várt nemzetközi hírnevet, tavaly a legszexisebb gonosz karakternek járó díjat is megkapta. Skarsgard egyébként nemcsak a filmből lehet ismerős: Lady Gaga Paparazzi klipjében is feltűnt.

Alexander Skarsgard

Brad Pitt

Az 1994-es Interjú a vámpírral című film legfőbb erősségei a színészek: Brad Pitt, Christian Slater, Tom Cruise, Kirsten Dunst, Antonio Banderas. Az 1700-as években játszódó történet középpontjában Louis Le Point du Lac (Brad Pitt) áll, akinek meghalt a felesége és újszülött gyereke. Innentől kezdve nem is vágyik másra, csak a halálra. Ekkor találkozik Lestattal (Tom Cruise), a vámpírral, aki felajánlja neki az örök életet. Valahogy így vált Brad Pitt a filmtörténet egyik legszexisebb és legemlékezetesebb vámpírjává.

brad pitt
Brad Pitt

Cam Gigandet

Már az Alkonyat első részében megölik, mégis mély nyomokat hagyott a női nézőben Cam Gigandet, aki a Stephenie Meyer nagysikerű könyvsorozatából készült filmben Jamest, a gonosz vámpírt alakítja. A Callen családhoz képest ő emberi vérrel táplálkozik, a főszereplő Bellát (Kristen Stewart) is meg szerette volna ölni. Erős és kifinomult érzései vannak, megkapta a nyomkövető címet is. A színész egyébként mostanában szerető apuka szerepében tetszeleg, és Christina Aguliera-val forgatja legújabb filmjét.

Cam Gigandet
Cam Gigandet

Ian Somerhalder

Az Alkonyat és a True Blood után újabb vámpírokkal foglalkozó sorozattal szórakoztatják az amerikai tiniket: a The Vampire Diaries a kritikusok szerint mindössze annak köszönheti nagy sikerét, hogy tökéletes színészpalántákkal pakolták tele. Ian Somerhaldernek is jutott szerep benne, akit leginkább a Lostból ismernek a nézők. A sztárt egyébként folyamatosan az Alkonyat főszereplőjének karakterével hasonlítgatják össze, amit úgy tűnik, ő kifejezetten rühell. ’Találkoztam már Robert Pattinsonnal. Kedves gyerek. Karakteréről, Edwardról viszont semmit nem tudok, mert nem érdekelnek a Twilight filmek, egyet sem láttam belőlük" –nyilatkozta korábban.

Ian Somerhalder
Ian Somerhalder

James Marsters

A kaliforniai születésű színész a Buffy, a vámpírok réme című sorozat által vált ismertté, amiben a 2. évadtól Spike szerepét játszotta. Először csak pár epizód erejéig szerződtették, ám végül állandó szereplője lett a szappanoperának. A történetben Buffy nagy ellenségét alakítja, folyton vadászik a lányra, ám végül ő is átáll a jó oldalra, és a vadász oldalán harcol a világ megmentéséért.

James Marsters
James Marsters

Michael Sheen

Az Alkonyat második részében Michael Sheen alakítja az olasz vámpírok főnökét, Arot. Edward (Robert Pattinson) hozzá fordul segítségért, hogy meghaljon szerelmi bánatában. Különleges képessége, hogy miután fizikai kapcsolatba lép valakivel, képes a gondolatolvasásra. A színész a Napfogyatkozásban ismét feltűnik, amikor karaktere Victoria-t akarja megállítani, de már nem lesz szükség a segítségére.

Michael Sheen
Michael Sheen

Robert Pattinson

Robert Pattinson legelőször a Harry Potter negyedik részében tűnt fel, de az igazi áttörést Edward Cullen karaktere hozta meg számára a 2008-ban bemutatott Twilight (Alkonyat) című filmben. Azóta szexszimbólumként tartják számon, többször is megszavazták már a legszexisebb színésznek. Jelenleg filmbeli partnerével, Kristen Stewarttal kavar, ám amióta kijelentette, hogy allergiás a puncira, nem győzi bizonygatni, hogy nem homoszexuális.

Robert Pattinson
Robert Pattinson

Stuart Townsend

A több évszázados álmából felébresztett Lestat (Stuart Townsend) a XXI. században a rockzene világában találja meg érvényesülése útját. A vámpír ébredésének hírére és az évszázados törvények védelmében azonban megjelennek az ellenségek is: Marius (Vincent Perez), Lestat mestere és a vámpírok királynője, Akasha (Aaliyah), aki minden áron el akarja csábítani Lestatot, hogy megszerezze a vérét. Az ír származású Townsend-nek egyébként ez a film volt a legelső hollywoodi produkciója, alakítását a vámpíros műfaj egyik legjobbként és leghitelesebbként tartják számon. Mert titokzatos, rejtélyes, rideg és megközelíthetetlen.

Stuart Townsend
Stuart Townsend

Tom Cruise

Az Interjú a vámpírral című könyv írója, Anne Rice annak idején minden követ megmozgatott, csak ne Cruise kapja meg Lestat szerepét a produkcióban. Végül az egyik forgatáson a saját szemével győződött meg a sztár játékának hitelességéről, Cruise óriási meglepetés volt neki, és onnantól kezdve egyetértett a rendező, Neil Jordan választásával. Úgy tartják, a színész élete egyik legjobb alakítását nyújtja a filmben.

tom cruise
Tom Cruise