Bár nem nagy élmény, ha valakit letartóztatnak, esetleg börtönbe zárnak, a celebek mindenesetre megpróbálnak mosolyogni a vészterhes pillanatokban is, hiszen tudják, hogy valószínűleg ezt a fotót is egy egész világ látja majd. Vajon Nicole Richie mély pillantása, Lindsay Lohan feltöltött ajka vagy Paris Hilton szőke fürtjei idézi leginkább a hollywoodi csillogást a sanyarú körülmények között?

1. Lindsay Lohan

TRWas3281818

A 24 éves színésznőről kedden készült a legfrissebb rendőrségi felvétel, ami lényegesen jobban sikerült, mint a három évvel ezelőtti változat. Igaz, most sokkal több ideje volt felkészülni, hiszen a 2007 nyarára datálható képhez közvetlenül a letartóztatása után kellett pózolnia, és valljuk be, Lohan akkor éppen nem volt teljesen józan. Ráadásul bizonyára nagyon meg is volt ijedve, hiszen a júliusi incidens előtt pár hónappal szintén ittas vezetés miatt kattant a karján a bilincs. 2007 novemberében, a 84 perces börtönlátogatásakor már nem volt ennyire megszeppent az akkor készült fotó tanúsága szerint. Sajnos a híresség egyik esetből sem tanult, és mivel megszegte a történtek miatt kiszabott próbaidő szabályait, végül csak börtönbe kellett vonulnia. De legalább a külsejével volt ideje foglalkozni; egyesek szerint Lohan még a száját is feltöltette az utolsó előtti pillanatban.

2. Michelle Rodriguez

20071226 amb zo3 618

A Lost című sorozat szereplője szintén ittas vezetés és a próbaidő szabályainak megszegése miatt került összetűzésbe a törvénnyel. Rodriguez igazi visszaesőnek számít. 2002 márciusában letartóztatták, miután összeverekedett a lakótársával, majd rendszeresen megszegte a közlekedési szabályokat, és hiába ítélték el, általában magasról tett a próbaidő szabályaira. Szerencséje volt, ugyanis hiába kellett börtönbe mennie, a túlzsúfoltság miatt egyszer sem kellett letöltenie a kiszabott időt. 2007 decemberében egyébként őt is abba a börtöne dugták be – mindössze 18 napra – ahol Paris Hilton is raboskodott.

3. Nicole Richie

ev6696277

A kétgyermekes egykori particicáról két fotó kering a világhálón. A mellékelt fotó még 2006 decemberében készült, amikor betépve vezetett a forgalommal szemben, de sajnos ez feltűnt pár embernek, és a rendőrök szépen le is kapcsolták. Az itt még sötét hajszínű Richie próbál mélyen és áthatóan belenézni a kamerába. Ezt a pillantást sikerült továbbfejlesztenie a következő alkalomra, ahol viszont már szőke tincsekkel állt kamerák elé. A második kép egyébként 2007 augusztusában készült, amikor Lionel Richie fogadott lánya és Paris Hilton kebelbarátnője feladta magát a Los Angeles-i rendőrségen mielőtt börtönbe vonult volna. Az akkoriban éppen első gyermekével várandós hírességnek mindössze 82 percet kellett a lynwoodi börtön falai között töltenie.

4. Paris Hilton

ev18249700

A közlekedési szabályokat áthágó fiatal celebnők közül talán Paris Hilton járt a legrosszabbul, hiszen ő nem pár órát vagy pár napot ült a hűvösön, hanem majdnem négy hétig élvezhette a lynwoodi börtön személyzetének vendégszeretetét. Egyébként róla is két rendőrségi fotó készült. Az egyiket még 2006 szeptemberében készítették közvetlenül a letartóztatása után, a másikat pedig akkor, amikor börtönbe kellett vonulnia. A celeb mindkét alkalommal szinte kifogástalan külsővel pózolt a kamera előtt, és sok ismert sorstársaihoz hasonlóan ő sem lefelé görbülő szájjal várta a vaku villanását.

5. Anna Nicole Smith

ev18249696

Az egyik legszőkébb celeb sem élt éppen példamutató életet, ezért nem túl meglepő, hogy a rendőrség róla is készített egy remek fotót. Az említett képen a hollywoodi csillogásnak nyoma sincs. Sőt, a tragikus körülmények között elhunyt playmate méretesre duzzasztott keble sem látható, pedig a legtöbben bizonyára ezen részletre lettek volna kíváncsiak, de hát mégiscsak egy rendőrségi képről van szó. Az ominózus fotót egyébként a houstoni rendőrség készítette, miután Anna Nicole Smith-t letartóztatták. Ki tudják találni, hogy mi miatt csaptak le rá a rendfenntartó szervek? Döbbenet! Bizony ő is ittasan ült volán mögé, és rajta is kapták.

6. Jane Fonda

fonda071209 17

A 72 éves színésznő olyan büszke a rendőrségi fotóra, amit még 1970 novemberében készítettek róla, hogy egy évvel ezelőtt egy olyan felsőrészben jelent meg a hollywoodi Mr Chow étteremnél, amin az immár negyvenéves fénykép díszelgett.  Fondát a clevelandi repülőtéren kapcsolták le, miután a vámtisztek azt hitték a táskájában talált vitamintablettákról, hogy kábítószert tartalmaznak. „Megbilincseltek, majd elvittek a rendőrségre, ahol ez a fotó is készült. Később némi óvadék ellenében szabadon engedtek. Miután pedig az összes tablettámat bevizsgálták (az adófizetők pénzén), ejtették az ellenem felhozott vádakat" – írta blogján a színésznő, aki akkoriban többször is felszólalt a vietnami háborúval kapcsolatban.