A próbaidő szabályait megszegő színésznő mindössze 13 napot töltött a börtönben, és jelenleg a UCLA Egészségügyi Központban van elvonókúrán. A bírónő csak utólag bólintott rá erre az intézményre, korábban egy olyan helyre küldte volna Lohant, ahol ópiát- és metamfetamim-függőkre specializálódtak. Az ügyvédje mindenesetre tagadta, hogy a híresség addikciójának fő tárgya a metamfetamin lenne, és egyúttal azt a pletykát is cáfolta, hogy Lohan bipoláris zavarban szenvedne.

Hétfőn kiengedték a lynwoodi börtönből Lindsay Lohant. A 24 éves színésznő ezúttal nem 84 percet, hanem rettenetes 13 napot töltött a rácsok mögött, és ahogyan azt a bíróság számára előírta, egy 90 napos elvonókúrával egészíti a börtönbüntetést. Miután elhagyta a börtönt, a színésznőt azonnal a rehabilitációs klinikára vitték. A helyi sheriff iroda szóvivője, Steve Whitmore csak annyit közölt a helyi médiával, hogy Lohant a börtön kapuján kilépve egy zárt furgon várta, amiben többen is ültek.

A UCLA lett a tuti befutó

A TMZ információi szerint a problémás hírességet Marsha Revel bírónő először egy Morningside Recovery nevű intézménybe küldte volna, de végül megváltoztatta a döntését, és Lohan most a UCLA Egészségügyi Központban gyógyulhat. Az illetékes orvosok már eleve ezt a központot favorizálták három másik intézmény mellett, mert úgy vélték, hogy az itt alkalmazott kezelés tökéletesen megfelelne Lohannek. A színésznőt állítólag nem a pszichiátriai osztályon ápolják - ahol annak idején Britney Spearst és Mischa Bartont is kezelték -, hanem egy olyan különleges programban vesz részt, ami segítséget nyújt pszichológiai, illetve függőségi problémáira.

A TMZ korábbi értesülései szerint a színésznőt a 90 napos kúra alatt metamfetamin-függőségétől próbálták volna megszabadítani, és bipoláris zavarát is kezelték volna. Így érthető lett volna, hogy a bírónő eleinte miért ragaszkodott a Morningside Recoveryhez, ami egyébként részben az ópiát-, és metamfetaminfüggőkre specializálódott. A színésznő ügyvédje, Shawn Chapman Holley azonban tagadta, hogy ügyfele bipoláris zavarban szenvedne vagy metamfetamin-függő lenne. Kijelentését arra alapozta, hogy ő bizony még nem találkozott olyan szakértői véleménnyel Lohan ügyével kapcsolatban, amiben ezt a két problémát megemlítették volna.

A TMZ a nyilatkozathoz hozzáfűzte, hogy a színésznő egy Adderall nevű, amfetamin tartalmú gyógyszert szed. Az oldal pár addiktológust is megkérdezett, akik elmondták, hogy az amfetamin és a metamfetamin között van némi különbség, és ennek következtében az elvonókúrával foglalkozó intézmények sem tekintik egy és ugyanazon szernek az Adderallt és a metamfetamint.

Út a börtönbe

Lohant 2007 májusában tartóztatták le, miután karambolozott a kocsijával Beverly Hillsben. Ezután bekerült egy elvonóba, két hónappal később azonban megint ittas vezetésen érték, ráadásul kokaint találtak nála a rendőrök. Próbaidőre szabadon engedte egy bíró, és a
döntésének megfelelően Lohan részt vett egy alkoholistákat kezelő programon, de csak hébe-hóba. Ezzel pedig megszegte a próbára bocsátás feltételeit. A bíróság ezért később 13 nap börtönre, és klinikai kezelésre ítélte.

Jól keres a mintafogoly

Végül idén július 20-án került be a lynwoodi börtönbe, ahol biztonsági okokból eltávolították a közeléből a többi rabot. Az amerikai média szerint az őrök mintafogolynak nevezték a színésznőt, aki állításuk szerint mindvégig együttműködő és nyugodt volt. Igaz, volt, aki pont az ellenkezőjét állította. Akár szenvedett a rácsok mögött, akár nem, anyagilag mindenképpen kedvezően alakult a helyzete a börtönbüntetésnek köszönhetően. Ottléte alatt egyébként naponta kb. 250 levelet kapott a rajongóktól, de egyszer csak tízet olvashatott el, ráadásul az újabb adag kézhezvétele előtt vissza kellett szolgáltatni az előzőeket - írja a SawfNews. Steve Whitmore szóvivő elmondta, hogy a legtöbb rab nincs ilyen szerencsés helyzetben, csak akkor kaphatják meg a leveleiket, ha távoznak.