A Napló című műsor adott okot a kételkedésre: Keleti Andrea riportja arra enged következtetni, hogy már áprilisban, a castingok előtt eldőlt a Megasztár 5 női műsorvezetőjének kiléte. Ha ez igaz, csak reklámfogás volt a szépségkirálynők és modellek válogatása. A csatorna persze tagadja a vádakat, állítják, csak a castingokat követően sikerült dönteniük.

A TV2 most vasárnapi Naplójában, Keleti Andrea riportjában a Megasztár 5 női műsorvezetőjéről volt szó: „A készítők megnéztek modelleket, szépségkirálynőket, színészeket és műsorvezetőket is. Több hónapos válogatás után döntöttek Claudia mellett” – hangzott el a riporter szájából.

Pár másodperccel később azonban elszólta magát Keleti: „A Liptai-Tilla páros az évad utolsó Mr&Mrs-forgatásán csiszolódott össze teljesen. Odáig még volt egy-két lehetséges név a producerek fejében a műsorvezetői helyre, de amikor látták, hogy a páros milyen jól dolgozik együtt, döntöttek”. A Mr&Mrs tavasszal készült, ám a legtöbb műsorvezető-jelöltet csak júniusban hallgatták meg, például Horváth Évát, Zimány Lindát, Szorcsik Vikit vagy Szekeres Nórát – ezek szerint fölöslegesen.

„Nem láttam a riportot, de meglep ez a dolog, ha igaz. A jelek szerint csak reklámnak kellettünk, de nem bánkódom, mert remek lehetőséget kaptam, így valószínűleg el sem tudtam volna vállalni az esetleges felkérést” – mondta a Borsnak Horváth Éva, aki jelenleg a csatorna MeneTrend című műsorát vezeti.

„Nem haragudhatok senkire, hiszen az én véleményem is az, hogy a legalkalmasabb erre a posztra jelenleg Claudia. Fiatal vagyok, sokat kell még tanulnom, remélem, ha majd hasonló tapasztalatom lesz a pályán, mint Claudiának, eséllyel pályázom az ilyen feladatokra” – kommentálta az esetet Zimány Linda, aki ettől függetlenül valamiről tárgyalt a csatornával.

A TV2 szóvivője, Koltay Tamás azt mondja, csak tévedés volt a riportban elhangzott mondat: „Az anyag készítője a TV2 egyik legtapasztaltabb és leghitelesebb riportere még akkor is, ha ezúttal ellentmondás csúszott a Napló-riport összekötő szövegébe. A tény az, hogy a csatorna vezetősége jóval a műsorvezetői castingokat követően hozta meg a döntést, ki legyen a Megasztár 5 női műsorvezetője” – nyilatkozta Koltay a lapnak.

A Napló riportjának hatodik percében hangzanak el az egymásnak ellentmondó mondatok.