A színész és neje a Kabbala Egyházának celebhíveiként az egyház alapítójának születésnapján vettek részt a hétvégén Izraelben. A színész házaspár úgy érezte, nem elég nekik a saját gorilláik védelme, és mivel a legjobbakat akarták, így a Védelmi Erők terror-elhárítóit kérték fel védelmükre. Olvasóink fotói szerint Kutchert nem lehet sztárallűrökkel vádolni, barátságosan és közvetlenül viselkedett a Krav Magán edződött testőrökkel.

Ashton Kutcher és neje, Demi Moore, valamint a színésznő három lánya mind tagjai a Kabbala Egyházának, így hétvégén ők is részt vettek a Kabbala Központ alapítójának, Shraga Berg rabbinak a születésnapi partiján Jeruzsálemben

Az izraeli látogatás során a házaspár úgy érezte, nagyobb biztonságban volnának, ha saját testőreik helyett a helyi védelmi erőket veszik igénybe. A családot 3 olyan, a Krav Maga harctechnikát űző férfi védte, akik a világ 10 legjobbja között vannak, és elnöki őrezredeket képeznek ki a fegyver nélküli önvédelemre. Olvasónk fotóin látható, hogy Kutcheren nyoma sincs a sztárallűröknek, barátságosan és közvetlenül viselkedik védőivel a kabbala-rendezvényen.

A Hollywoodban is igen népszerű egyház jópár celebhívőt tudhat magáénak, köztük Madonnát, aki a vallás legismertebb követőjének számít. Az ő hatására tért be exférje, Guy Ritchie, a Kutcher-Moore házaspár, barátnője, Gwyneth Paltrow, és Britney Spears is a hívők közé.

Mi a Krav Maga?

A Krav Maga - ami héberül közelharcot jelent - az izraeli titkosszolgálatok védelmi erőinek a különleges önvédelmi és taktikai harctechnikája. Célja az, hogy felkészítse a tanulókat - kortól, nemtől és testalkattól függetlenül - az erőszakos helyzetek felismerésére és gyors kezelésére, akár több ellenfél elleni fegyveres küzdelemben is, vagy akár puszta kézzel. Ez a harcművészet ma már nem csak Izraelben része a katonai képzésnek, de bekerült a katonai közelharcoktatásba is.

A harctechnika létrehozója a budapesti születésű Lichtenfeld Imre, aki az Izraeli Védelmi Erőknél volt a közelharc oktatási főnöke. A Krav Magának nagy rajongói vannak a hollywoodi sztárok körében is: Angelina Jolie, Britney Spears, Jennifer Lopez és Brendan Fraser szintén kitanulták az alapjait (utóbbi a Múmia forgatása idején, hogy élethűbbek legyenek a közelharc-jelenetek). Újabban Katy Perry énekesnő zsinórtestű vőlegénye, Russell Brand mutogatja szívesen egy szál trikóban, hogy a Krav Maga hatására kezd kialakulni rajta egy váll nevű testrész.