Emberrablást imitálva reklámozta a Jóban Rosszbant a sorozat stábja, és ehhez patronos fegyvert is kaptak, így megtapasztalhattuk, milyen az átmeneti halláskárosodás. Bónuszként kaptunk még lesötétített kisbuszos utazást, félmeztelen Gesztesi Károlyt, élőszoborrá lett szereplőket és félőrült Damu Rolandot, na meg új szereplőket, köztük Kembe Sorel-Arthurt, a Duna Tv műsorvezetőjét, aki személyes kötődés miatt vállalta el a rezidens szerepét.

„Menjél, menjél, ne fotózzál, gyerünk, kifelé” – terelte a fotósokat az orgánumáról is felismerhető, szőrös hátú Gesztesi Károly, aki a nyomatékosítás kedvéért többször is elsütötte a patronos pisztolyát. Ezzel a kínos nevetés mellett azt is elérte, hogy – szégyenszemre, de – felmenőit emlegessük, amiért két napig nem fogunk hallani semmit.

Álemberrablás képekben

Egy kisebb kávézóba hívták meg a sajtó munkatársait kedden a Jóban Rosszban PR-osai, akik a meghívóban mindössze annyit tudattak: a sorozat szereplői nagy meglepetéssel készülnek. Készültek is. Miután Nagy Andrea, a TV2 marketingigazgatója belevágott a monológjába, megtudtuk, hogy a sorozat az elmúlt egy évben 12%-os nézettségi növekedést ért el – szemben a másikkal, aminek bezzeg esett az átlagnézettsége -, lélekben egy jó félórás utazásra készültünk, de nem kellett bemelegíteni rá, mert elmaradt. Néhány másodperccel később már ment is az olyan-sikeres-hogy-na sorozat szpotja, onnantól pedig már csak néhányat kellett ásítania a közönségnek, mire betódultak a kávézóba a Jóban Rosszban símaszkos terroristái.

Élőszoborrá vált színészek

A sorozatban először több mint egy évvel ezelőtt már bevetett álterroristák elsősorban most az operatőrökre és fotósokra koncentráltak, így az újságírók maguktól indultak meg a lesötétített kisbuszok felé, ahova elvileg mindenkit terelni akartak. Az 5-10 perces út a Kiscelli Múzeumnál ért véget, ahol már a félőrült tekintetű Damu Roland várt mindenkit, hogy rövid kommentárok kíséretében bemutassa az altemplomban élőszobrokká vált sorozatszínészeket. „Szegényke, gondolkozom, hogy életben tartom-e” – mutatott Damu a dr. Pongrácz Pétert alakító Gazdag Tiborra, majd a koporsóban fekvő Szabó Zsófira és a mellette térdelő Száraz Dénesre terelte a szót. Drámai feszültségkeltését az egyik terroristának öltözött szereplő mobiltelefonja zavarta meg, kár, hogy itt nem mondták be az elején: kérjük, kapcsolják ki a mobiltelefonjaikat, hogy azzal ne zavarják az előadást.

Több szereplő mellett élőszobrot csináltak még Cseke Katinkából és Kembe Sorelből is, nem úgy a nagyon titokzatos csuhás álarcosból, aki a műsorpromó után arra is figyelmeztetett mindenkit, hogy nem, nem tudunk meg mindent, de amúgy keményebb lesz a sorozat. A producer szerencsére most nem poénkodott Gesztesi fogyásán/hízásán, háttérben maradt, a statisztikával pedig nem untattak halálra.

Gazdag Tibor élőszoborrá lett

Kembe Sorel-Arthur személyes vonatkozások miatt vállalta

A későbbi események már korántsem voltak olyan pörgősek, mint a kezdés, aki nem vacsorázott, az távozott, így tett Liptai Claudia és Gesztesi Károly is, akik mondataikkal idén sem gazdagították riportunkat. Nem úgy Kembe Sorel-Arthur, a Duna Tv műsorvezetője, akire valamiért a rezidens szerepét osztották. „Televízióm egy éve van, és azt is csak DVD-zésre használom. Most, hogy így elkezdődtek azok a részek, amelyekben játszom, megnéztem egyet-kettőt” – adott számot tévénézési szokásairól a műsorvezető, akit személyes vonatkozások miatt érintett meg a felajánlott szerep. „Ez a Kaleb József nevű pasi egy kongói apa és egy magyar anya gyereke, és nekem is kongói az apám és magyar az anyám. Ez egy fura párhuzam. A másik fele az, hogy amikor én megszülettem, akkor apám Kembe Sorelnek akart anyakönyveztetni, és amikor azt mondta a hivatal, hogy 'nem, ennek a gyereknek kell egy magyar név', akkor apám csak annyit felelt: 'tudjátok mikor lesz ebből a gyerekből József? Soha.”